21 octombrie 2006

Un nou inceput

Salutari tuturor!

Voi incerca sa continui, intr-o oarecare forma, ceea ce faceam pe www.fcpoli.homestead.com, iar in acest moment am impresia ca impresiile mele despre Poli s-ar regasi cel mai bine pe un blog (daca tot este asa la moda).

Am urmarit, vineri (!), meciul cu FC National, terminat la egalitate, dupa cum prea bine cred ca stiti. Trecand dincolo de ceea ce este evident - anume, ideea ca o echipa precum Poli nu ar trebui sa aiba probleme cu o echipa clasata pe locul pe care se afla formatia bucuresteana - ma gandesc ca ar trebui redefinite, in mod descartes-ian, realitatea in care credem: ca Poli este o echipa puternica. Dar toate la randul lor.

Partida cu FC National a fost una pe care ar fi trebuit sa o castigam - pe merit - dupa raportul ocaziilor si aspectul jocului. Am avut ghinion, trimitand mingea in bara de doua ori, si ne-am trezit cu recidivistul Salomir. Mansour si Cristea au ratat ocazii bune, pe care niste atacanti pragmatici le-ar fi transformat. Balace si Oprea au executat bine doua lovituri libere periculoase, dar Nae a intervenit salvator. Asadar, am avut oportunitati destule de a inscrie. Daca eram cu adevarat o echipa puternica, era cel putin 2-0 in minutul 60. Nemultumirile majore se trag insa din atitudinea echipei, care pare sa-i fi fost indusa de Cartu - una nu atat hiperdefenesiva, cat una de risc minim. Acasa, cu locul 16. E drept, o astfel de abordare functioneaza, dar numai in cazul in care forta ofensiva a echipei are o eficienta debordanta - ceea ce la noi nu este cazul. Deci chiar daca domnul Cartu nu poate sa-i invete care e treaba cu talentul pe alb-violeti, ar vina sa in faptul ca nu se adapteaza cu adevarat la situatia pe care o recunoaste chiar si el.

Apoi, astazi, infrangerea de la Targu Jiu este doar o noua umilinta pe care trebuie sa o suportam, in contextul in care aruncam cu banii pe fereastra pe jucatorii actuali. Sa te invinga o echipa care ar fi trebuit sa joace la Vanju Mare (ca tot sunt la moda comparatiile de acest gen) ar fi fost o umilinta oricum, mai ales ca lumea tinde sa ignore faptele (fapt: Rapidul nu a invins la Targu Jiu in prima etapa, cand gazdele nu erau nici macar la jumatate din capacitatea lor). Intrebarile pe care mi le pun in mod repetat, dupa fiecare infrangere cu o echipa sub-mediocra, sunt aceleasi: cum se poate ca jucatori cu prezenta in echipa Nationala, care se antreneaza in conditii ideale, sunt bine platiti, sunt sustinuti meci de meci de suporteri sa nu invinga o formatie compusa din anonimi. Probabili raspunsurile sunt patru la numar:

1) Banii prea multi strica - daca ai un trai asigurat, subconstienul nu mai lucreaza ca factor "motivational"
2) Valoarea individuala, indubitabila, totusi, la majoritatea jucatorilor, (sa zicem aici Popa, Emeghara, McKain, Mehmedovici, Grigorie, Alexa, Plesan - deci deja 7 nume!) nu este transpusa in mod eficent in plan strategico - tactic
3) Determinarea jucatorilor face mai mult de 50% din rezultat (vezi si exemplul fostului lot al alb-violetilor, net inferior valoric, dar cu rezultate relativ asemanatoare)

Motivele ar putea fi mai variate, dar nu stiu daca pot deduce altceva din informatiile pe care le am. Sincer, tind sa cred ca problmea porneste de la conducere, care nu a dat dovada de o competenta deosebita pana acuma - si nici de anumite aptitudini la care te-ai asteptat din partea unei conduceri de calibrul pe care presupunem ca l-am dobandit - dar, precum ziceam, fara a fi in deplina cunostiinta de cauza trebuie sa ma multumesc cu supozitii.

Se prea poate sa ramanem fara Cartu, care a suferit din nou (la propriu) pe banca alb-violetilor, avand nevoie de asistenta medicala inainte de terminarea partidei. M-am temut ca Poli nu este o "meserie" pentru un om cu problemele de sanatate ale lui "Sorinaccio", dar am sperat ca o sa fie totusi bine.

Daca este sa plece Cartu, oare cine vine? Andone? Nu cred ca il vrea cineva pe Bega. Febletea lui Chivorchian, Popovici? Nu pare o optiune buna. Un antrenor strain? Bun, dar cine?

Nu as spune ca viitorul suna foarte bine. Poate doar daca privim inspre victoria celor de la Poli 2 cu FC Bihor, 4-0 (Torje, Bus, Popovici, Axente)...

Niciun comentariu :

Google+