18 februarie 2018

Poli - Poli Iași 1:2 (0:2)

Câteva erori personale impardonabile ne-au pus într-o poziție greu de recuperat deja după prima jumătate de oră. Totul a plecat de la unsprezecele hiper-ofensiv pe care l-a ales Grozavu, un unsprezece care cu anumite ajustări poate să fie unsprezecele de care avem nevoie. Dar până atunci așteptăm de urgență un fundaș central, la fel cum așteptăm începutul play-out-ului, să vedem și noi niște puncte la față.


Cu Ciucur titular fundaș dreapta, Popovici în locul lui ca mijlocaș stânga, Drăghici în față și Bîrnoi la susținere, Grozavu a încercat din nou să surprindă. Probabil că a făcut-o, dar nu cred că se aștepta ca Artean să calce pe bec cum a făcut-o în minutul 10, fază de la care oaspeții au ieșit pe contră, Akaki a stat groaznic și l-a scos pe Platini din ofsaid, care rămas singur cu Straton, venit la întâmpinare, a înscris lejer. A urmat o mini-ocazie a lui Cristea, care cumva a dat cu capul peste de lângă Akaki (min. 14), în vreme ce alb-violeții păreau să domine teritorial, dar fără să creeze pericol. De fapt, exceptând un șut expediat de Bîrnoi din marginea careului și respins cu greu de portar, Poli n-a reușit să facă ceva cu posesia. Golul secund al ieșenilor a reprezentat cam tot ce e rău la nivel individual în jocul nostru: Drăghici a pierdut mingea în jumătatea adversă datorită unei preluări aproximative, ieșenii au deschis jocul în flancul nostru drept de unde lipsea Ciucur (prins urcat de eroarea lui Drăghici), Akaki l-a întâmpinat foarte larg pe Jo, fără să-l atace, și tot a fost scos din fază de un un-doi rapid, iar centrarea l-a găsit cumva liber pe Cristea în mijlocul careului (Melinte plecase de lângă el) pentru o finalizare relativ simplă (min. 26). Înlocuirea lui Akaki a condus la mutarea lui Artean în linia de fund, asta în condițiile în care căpitanul nostru avusese o repriză de coșmar până atunci. Cumva, ne-am așezat totuși mai bine defensiv și Enescu a reprezentat un mic plus pentru linia noastră de mijloc, dar cu tot cu aglomerarea noastră de jucători ofensivi, șansele refuzau să apară la poarta adversă.

În partea secundă ne-am încercat șansa cu două șuturi din marginea careului trimise de Munteanu, ambele ratând însă spațiul porții - deși poziția nu era rea. Oaspeții ar fi putut tranșa jocu la ocazia lui Cristea, după ce Ciucur a respins prost cu capul și Artean a intervenit greoi, șutul căpitanului ieșean trecând de puțin pe lângă (min. 59). Minutele treceau și posesia noastră tot nu aducea ceva nou, nici măcar intrarea lui Roman neinspirând vreo tresărire ofensivă. Totuși, fostul atacant al Craiova a reușit să pună bine capul la o centrare a lui Ciucur într-una din puținele sale învăluiri de succes, mingea negăsind nici de această dată spațiul porții (min. 78). Jocul nostru s-a luminat odată cu intrarea lui Croitoru (min. 81), astfel că după vreo două faze interesante în flancul drept, o liberă scoasă tot de optarul nostru a dus la o acțiune rapidă, cu mingea curgând de la Munteanu la Vașvari la Roman, ultimul reușind s-o păstreze la picior în interiorul careului înainte de a fi faultat (min. 87). Vașvari a transformat fără emoții și speram că vom lua cu asalt poarta adversă în minutele rămase, mai ales că șutul trimis de Croitoru trebuie să fi dat ceva emoții oaspeților (min. 89). Spre marea mea dezolare, echipa a jucat moale finalul, a plimbat mingea fără urgență, iar chiar și atunci când am ajuns în poziție de centrare, am evitat să aruncăm lobda fierbinte în careul advers. Culmea a fost o fază prelungită de atac, ajunsă la Artean care, nepresat, a dat-o înapoi la portar, de unde am degajat-o la întâmplare. De neînțeles. Oaspeții au mai avut o șansă de gol chiar înainte de final, pe care au trimis-o peste, astfel că scorul a rămas cel stabilit de Vașvari, consemnând o nouă înfrângere pepntru alb-violeți.

Vagi semne de optimism am putea aduna pe seama partidei de astăzi, la fel cum am putea să ne legăm de lucruri care evident nu merg. Multele schimbări impuse de Grozavu, totuși nefamiliar cu lotul, indică o abordare de totul la nimic, concentrată clar pe play-out. Este cu risc, normal, și personal aș fi preferat mai puține mutări în defensivă, dar chiar și așa Akaki ar fi fost titular și Artean ar fi făcut greșelile pe care le-a făcut. Cu Șeroni lichidat pe motivul lispei de atitudine, este clar că așteptăm un fundaș central, dar la fel de clar este că Grozavu își asumă multe într-un exercițiu de totul sau nimic. Până la urmă Șeroni era unul dintre jucătorii care tocmai că arăta dăruire pe teren, dar nu și disciplină.

Lipsa rezultatelor acum pune și presiune pe primul meci de play-out, dar nouă ne rămâne doar să avem răbdare. Pur și simplu nu putem face altceva - nu doar fiindcă suntem suporteri, ci și dacă n-am fi, trebuie să acordăm timp unei reconstrucții asumate de lot. În aceste condiții devine decisiv să putem plăti niște salarii când începe faza cheie a competiției. Altfel...

Poli: Straton - Ciucur, Akaki, Melinte, Oliva - Artean, Vașvari - Munteanu, Bîrnoi, Popovici - Drăghici

Schimbări:

Enescu pentru Akaki (min. 32)
Roman pentru Drăghici (min. 60)
Croitoru pentru Popovici (min. 81)

 

Niciun comentariu :

Google+