6 noiembrie 2017

Juventus București - Poli 1:1 (0:1)

Or fi tricourile noastre roze, dar ce arătăm în teren nu e roz de fel. În ciuda unui gol frumos al lui Abraw, Poli a evoluat temător în mare parte a partidei, nereușind nici să închidă culoarele atunci când lanterna roșie a forțat pe final de meci. Problemele din jurul clubului presează în continuare și dacă nu apar niște semne de redresare financiară, șansele sunt s-o luăm din rău în mai rău.

Poli a început autoritar repriza și după zece minute de dominare, a căzut primul gol. Un șut nereușit al lui Artean a lovit un adversar, Munteanu a insistat și mingea a ajuns la Abraw. Togolezul și-a armat şutul din marginea careului și a trimis elegant spre vinclu (min.11). Ne-am retras degrabă, în așteptarea unei oportunități bune de contraatac. Gazdele au părut incapabile să creeze mare lucru, excepție o fază fixă la care au finalizat slab, însă nici noi n-am avut execuțiile necesare pentru a tranșa jocul. Lucrurile au luat o turnură neplăcută cu zece minute înainte de pauză, când Cânu a scăpat cu galben la o intrare de portocaliu închis. Au urmat, în sub 120 de secunde, alte două galbene pe axul nostru central, la Artean și Vașvari, și am sfârșit repriza tremurând în propriul careu.

În mitanul secund nu s-a jucat mai nimic până la ultimul sfert de oră: alb-violeții s-au apărat, gazdele au atacat fără orizont. O singură fază ne-a dat emoții serioase, dar am fost salvați de o altă finalizare slabă la şutul lui Bărbulescu (min. 58). Trebuia să rezolvăm meciul la acțiunea excelentă a lui Ciucur, care i-a pus mingea pe șut lui Abraw în interiorul careului, însă atacantul a tras incredibil pe lângă după ce fixase portarul (min. 77). Tipic, am fost pedepsiți de tata fotbal. Mai întâi gazdele au ratat dintr-o poziție favorabilă prin Țâră (min. 79), dar ocaziile veneau deja pe fondul unui joc ofensiv avântat. Așa se face că la următoarea acțiune ofensivă, Melinte a fost depășit pe minge lungă, Curileac a ieșit să blocheze, însă balonul a sărit la Dzalamidze, care a trimis în poarta goală (min. 81). Jocul a rămas foarte dinamic, mai ales că în sfârșit am mai contat și noi în jumătatea adversă. Abraw, care s-ar fi putut afirma drept atacantul la care visăm de atâta timp, și-a trecut în cont încă o ratare nepermisă, când a trimis pe lângă cu capul la un corner care îl găsise liber în centrul careului (min. 85). Deși gazdele erau pe noi și doar lentoarea la șutul spre poartă ne-a iertat de un al doilea gol, și Poli a avut șansa de a înscrie, la un șut al lui Mailat din afara careului, respins în corner (min. 90). Jocul s-a încheiat practic cu o fază la care Artean ar fi vrut un penalty, dar și o execuție personală mai bună i-ar fi permis mijlocașului să ajungă în poziție de finalizare.

Pe lângă cele două puncte irosite și marile ratări ale lui Abraw, rămânem cu impresia că Poli n-a jucat mai nimic între cele două goluri. Este de fapt o continuare a formei neconvingătoare din ultimele două victorii, care mă face să revin la ceea ce am scris ultima oară: în această perioadă trebuie să tragem cu dinții de fiecare punct, indiferent cum jucăm. Păcat.

Poli: Curileac - Ciucur, Melinte, Cânu, Țigănașu - Artean, Vașvari - Munteanu, Ćurjurić, Mailat - Abraw


Schimbări:

Străuț pentru Munteanu (min. 67)
Croitoru pentru Ćurjurić (min. 79)
Doman pentru Abraw (min. 86)

Un comentariu :

Anonim spunea...

Rusine,rusine nu sunt cuvinte sa exprime dezamagirea la acst joc. Ne trebuie aparare .Totul este haos. Nu se poate asa ceva sa nu poti bate o echipa ca Juventus o echipa de cartier. Rusine !!!

Google+