25 octombrie 2017

CR: ASU Politehnica - Poli 0:1 (0:0)

Mult trâmbiţatul duel al multiplelor personalităţi s-a desăvârşit în faţa a doar trei mii de spectatori pe Dan Păltinişanu, a nu ştiu câta probă la dosar că atâţia suntem, poliştii. Golul lui Abraw a decis un meci în care Poli (vs. Politehnica, pentru scopul acestei cronici) a lovit şi de trei ori bara şi a mai ratat o mână de şanse, dovedind din nou că nu avem eficienţă în ultima treime. Gazdele ar fi putut egala pe final, dar în general nu şi-au creat şanse de poartă. Meciul s-a încheiat în atât de familiarele scandări "AC Recaş nu e Poli", dacă mai exista vreun dubiu despre metafizica situaţiei.


Prima şi cam singura surpriză a serii a fost că Ionuţ Popa a titularizat toţi oamenii de bază, o decizie inspirată şi necesară, la cum a decurs jocul. Printre ei s-a aflat şi Marius Croitoru, revenit după multă vreme în tricoul lui Poli. N-am avut parte de un debut furtunos, cu ambele echipe tatonându-se în zona centrală. Şansele noastre au venit şi au trecut la câteva faze fixe, în vreme ce Politehnica a apelat în principal la un joc cu mingi lungi. Ca momente de poartă, ar fi de menţionat şutul moale al lui Munteanu (aprox. min. 20), două mingi trimise de puţin peste/pe lângă de Artean din marginea careului (min. 34 şi min. 45) şi mingea respinsă în propria bară de Staicu, la o liberă a lui Ţigănaşu (min. 39). De cealaltă parte, şansă mare am notat doar la ratarea aceluiaşi Staicu, scăpat singur cu Smaranda, din ofsaid nesemnalizat, şutul său scurgându-se mult pe lângă (min. 28).


Partea secundă a continuat pe aceleaşi coordonate, cu diferenţa că Poli a deschis destul de repede scorul. O minge lungă a lui Croitoru a fost preluată bine în flanc de Creţu, principalul servant al serii, iar centrarea sa l-a găsit liber pe Abraw în centrul careului, acesta învingându-l pe Bozoancă (min. 52). Ar fi trebuit să rezolvăm calificarea la următoarele faze, însă mingea n-a vrut să intre. Artean, care a evoluat cu multă ardoare, a prins bara după o combinaţie frumoasă în flancul stâng (min. 57), ca apoi tot căpitanul nostru să trimită din afara careului, tot în bară (min. 58)! Creţu ar fi putut încerca poarta în locul unei centrări la acţiunea în care l-a căutat pe Abraw (min. 65), după ce Mailat înşirase patru adversari într-o cursă pornită din propria jumătate, doar pentru a nu mai găsi forţa unei finalizări potrivite (min. 61). Nici şutul lui Munteanu n-a binevoit să găsească cadrul porţii, într-o serie de ocazii din care n-am scos tot ce era de scos. Pentru ASU Politehnica au apărut în continuare puţine oportunităţi, deşi fazele fixe au fost mereu cu emoţii, precum a fost şi şutul expediat în diagonală de Predescu, scurs pe lângă (min. 68). Era previzibil că odată cu apropierea finalului, tensiunea va creşte, iar pe acest fond, gazdele au ratat de puţin egalarea, când şutul lui Sorescu a fost întâi atenuat de Smaranda şi apoi prins de portar pe linia porţii (min. 86). Doman s-a trecut şi el pe lista oamenilor cu ratări în minutele de prelungire, când a ales un şut de la mijlocul terenului în locul unei curse spre poartă, mingea fiind prinsă de Bozoancă. Fluierul de final a consfiinţat rezultatul stabilit de Abrew, la capătul unui joc mai banal decât era de aşteptat. Cumva asta e, pasiunea unora e banalitatea altora.


Băieţii lui Ionuţ Popa continuă să evolueze fără multă convingere, chiar dacă astăzi diferenţa valorică a fost suficientă să ne asigure victoria. Şansele să repetăm izbânda cu Astra, prestând acelaşi joc, par reduse. Va fi, cu siguranţă, altfel de meci, fără încărcătura emoţională, pe alocuri tăciunoasă, a disputei din această seară. Până la urmă trebuie să apreciem că în ciuda lipsei ocazionale de vână, jucătorii au căutat să câştige, determinarea şi frustrarea lui Artean fiind grăitoare pentru situaţia noastră actuală: mai mult nu ne iese.

Bravo Poli!

Poli: Smaranda - Creţu, Melinte, Bocşan, Ţigănaşu - Artean, Vaşvari - Munteanu, Croitoru, Bîrnoi - Abraw

Schimbări:

Mailat pentru Bîrnoi (min. 46)
Ćurjurić pentru Croitoru (min. 66)
Doman pentru Munteanu (min. 85)

Niciun comentariu :

Google+