11 august 2017

Poli - Viitorul 0:0

În fața campioanei en-titre, e drept, slăbită pe urma plecărilor din această vară, alb-violeții n-au evoluat deosebit de convingător, dar au fost mai aproape de victorie decât adversarii. Cu Bianconi în locul plecatului Bud, Artean și Cânu absenți pe seama unor mici accidentări, Mailat neconvingător, Poli a cam jucat în gol, lipsită aparent de nerv în momentele în care s-ar fi putut face diferența.

Șanse mari n-au prea fost de-a lungul meciului. În prima parte, alb-violeții au trimis în două rânduri mai periculos la poartă, o dată prin Țigănașu (min. 31), libera sa de la distanță fiind prinsă în doi timpi de portar, și o dată prin Šoljić, a cărui șut n-a nimerit spațiul porții (min. 39). Mici șanse au mai fost, dar nimic notabil de coerent. Oaspeții, în schimb, nici n-au reușit să depășească acest din urmă stadiu, căci în afara unei simulări în careu a lui Chițu (min. 43), n-au schițat mari intenții - sau, mai degrabă, abilități ofensive.

În partea secundă, Viitorul a avut două șanse, dintre care una chiar mare, când Țucudean a plasat mingea cu capul, din centrul careului, pe lângă poartă (min. 55); la cealaltă, o liberă cauzată de recent introdusul Bocșan, Curileac a fost la post (min. 64). Jocul a trenat plictisitor până spre ultimele zece minute, când am beneficiat de trei oportunități de a tranșa partida. Drăghici, intrat bine în joc pentru Bianconi, s-a găsit la capătul centrării lui Crețu, poate puțin prea în față, astfel că lovitura sa de cap a mers peste (min. 76); cea mai mare ocazia i-a aparținut lui Ciucur, care la capătul unei combinații frumoase cu Crețu, a rămas singur cu portarul, doar pentru a trimite paralele cu poarta (min. 82); chiar și așa, am fi putut câștigat, dacă Drăghici, recuperând pe o eroare a oaspeților, ar fi găsit inspirația pentru o finalizare de calitate (min. 84). N-a fost, astfel că am pierdut, zicem noi, alte două puncte.

Tiparul ineficienței ofensive îngrijorează, iar acum, fără Bud, va trebui să ne reinventăm puțin. Tot ce am construit astăzi a venit din flancul drept, iar deși am beneficiat de câteva faze fixe, n-am reușit să punem în pericol poarta adversă. Partea mai plină a paharului este că defensiv, atâta timp cât Țigănașu a stat în teren, n-am avut emoții. Nu putem fi mulțumiți de nivelul de energie pe care l-am văzut astăzi, în fața unui adversar cu moral scăzut și efectiv remaniat, dar este de înțeles că nu se face liniște cu-o floare și două salarii. 

Urmează o deplasare la Mediaș din care trebuie să scoatem punct sau puncte, în special în perspectiva meciului dificil cu CFR Cluj din etapa de după.

Poli: Curileac - Crețu, Melinte, Șeroni, Țigănașu - Šoljić, Vașvari - Munteanu, Croitoru, Mailat - Bianconi

Schimbări:

Bocșan pentru Țigănașu (min. 51)
Drăghici pentru Bianconi (min. 66)
Ciucur pentru Munteanu (min. 72)

Niciun comentariu :

Google+