25 octombrie 2014

ASU Poli - Unirea Sânnicolau Mare 3:0 (0:0)

N-a fost o zi prea frumoasă pentru fotbal, din cauza frigului ce anunță iarna, dar nici pentru mine, căci în ultimul moment nu am mai putut pleca să vizionez meciul de la Pâncota, iar meciul de pe Știința nu l-am putut urmări în întregime. Am văzut, totuși, atât cât a trebuit.

Înainte de a trece la cronica propriu-zisă, vă rog (pentru ultima dată), dacă nu ați făcut-o încă, să completați acest sondaj ce ne va ajuta să îmbunătățim conținutul și aspectul site-ului. Durează cel mult 5 minute. Mulțumim!

Meciul a fost dominat de Poli, dar oaspeții au avut un cuvânt greu de spus, practicând un joc destul de dur, un pic peste limita regulamentului, prin care au încercat să distrugă acțiunile alb-violeților și să profite de eventualele greșeli și contraatacuri. Deși s-a jucat mai mult în terenul Unirii, debutul de meci nu a adus mari ocazii. Apoi a urmat o perioadă cu mai multe faulturi și întreruperi, medicii fiind nevoiți în mai multe rânduri să intre pe teren. Iorgovan și Ghinescu au primele mari ocazii pe la primul sfert de oră, dar sunt blocați fie de portar, fie de fundașii adverși. Cei din Sânnicolau profită apoi de unele momente în care jocul este întrerupt, iar Poli avea jucători pe marginea terenului, și, printr-un pressing la mijlocul terenului, reușesc câteva contraatacuri foarte periculoase. Filimon, în special, pierde cu prea mare ușurință câteva mingi la mijlocul terenului. La una din aceste faze, Unirea a fost foarte aproape de a deschide scorul, când în urma unei acțiuni rapide pe stânga, un atacant primește o minge în mijlocul careului, dar lovește greșit balonul și trimite incredibil pe lângă poartă.

Poli încearcă să se răzbune în minutele ce urmează. Mai întâi Ghinescu se luptă exemplar pentru o minge, centrează pentru Iorgovan în fața porții, dar acesta nu se poziționează corect și comite fault la portar. Apoi Filimon ia fața unui fundaș în mijlocul careului și șutează, dar portarul respinge în corner. Jocul pierde din ritm din nou, dar Poli continuă să aibă incursiuni periculoase în careul adversarilor, însă finalizările sunt slabe în intensitate, astfel că lovitura de cap a lui Gălan și șutul lui Iorgovan sunt prinse ușor de portar.

La pauză Codrea face o schimbare extrem de bună, trimițându-l în teren pe Vucea în locul lui Iorgovan. Acesta a intrat foarte proaspăt în joc, și chiar la prima fază, la nici două minute de la reluare, preia o minge pe dreapta, trece în viteză de adversar și trimite o centrare excelentă, fructificată cu capul de Ionaș din mijlocul careului.

Din păcate am fost nevoit să plec, dar, după cum spuneam, se pare că după acest moment de descătușare, Poli și-a adjudecat ușor victoria, marcând de încă două ori. Tot Ionaș a înscris în minutul 60, după ce o minge i-a revenit din transversală. Golul 3 a fost realizat de două rezerve, Rus înscriind după o pasă a lui Tulcan.

Astfel, Poli trece de o adversară incomodă și se menține la distanță de următoarele două clasate, care se vor întâlni mâine în meci direct.

Poli: Rogojină - Taub, Gavriluță, Gălan, Feraru - Ghinescu, Naidin, Filimon, Ilie - Ionaș, Iorgovan

Schimbări:

Vucea pentru Iorgovan (min 46)
Popoviciu pentru Filimon (min 66)
Tulcan pentru Ilie (min 70)
Rus pentru Ionaș (min 75)

Niciun comentariu :

Google+