27 august 2014

Analiză lot 2014/2015

Precum era de așteptat, astăzi au fost definitivate ultimele transferuri înainte de începului sezonului. Aproape toți cei veniți erau confirmați măcar de la amicalul de sâmbătă și lor li se adaugă un portar cu experiență în liga secundă. Astfel, rotunjim un lot destul de rotund, destul de egalizat valoric, pentru sezonul misterios ce ne așteaptă.

Transferurile în cauză îi includ pe George Neagu (generația '85), fundaș stânga, Ovidiu Popescu ('94), mijlocaș central, Pedro Henrique ('91), atacant, și Mădălin Smaranda ('84), portar. Astfel, lotul nostru ar trebui să arate cam așa, grupat pe poziții generice:

Portari: Pap*, Haidău, Smaranda
Fundași dreapta: Belu*, Motreanu*
Fundași centrali: Scutaru, Cânu, Todorov*, Bocșan*
Fundași stânga: Bălace, Morariju, Neagu, Dragu
Mijlocași dreapta: Bărbuț*, Kneeshaw*, Popovici
Mijlocași centrali: O. Petre, Keita, Boldea, Poparadu, Popescu*, Trandu, Lazăr, Dragomir *
Mijlocași stânga: Eduardo*, Nanu, Balaure*
Atacanți: Szekely, Stavric, Henrique

* născuți dupa 01/01/1993, conformi cu regula de doi jucători sub 21 de ani pe teren

Adică, la sumă, iese un lot de 29 de jucători, stufos la mijloc, puțin expus în apărare.

La o adică, Motreanu nu este chiar la un nivel cu Belu în acest moment, in special fizic și ca experiență de joc, iar Scutaru și Cânu au o predilecție pentru avertismente și accidentări. Rămân Todorov și Bocșan, ambii reveniți de curând după accidentări, deci într-un set nefericit de circumstanțe, s-ar putea să avem probleme.

În schimb, probabil am putea reduce cu unu numărul fundașilor stânga, acuma cu venirea lui Neagu, și probabil ne-am descurca bine și cu un mijlocaș central în minus. Mai mult chiar, nu știu dacă Haidău era necesar în condițiile aducerii lui Smaranda, rolul celui de-al treilea portar putând fi luat de unul din juniorii clubului, precum Rusu - dar cronologia evenimentelor probabil a condus la această situație.

Restul pozițiilor, considerând și flexibilitatea anumitor jucători, sunt bine echilibrate numeric. Testul decisiv îl va da atacul, suspectat că nu are capacitatea de a marca pe atât de des precum ne-am dori, însă cred că mai important este să avem o echipă care poata marca și cu a doua linie. Din acest punct de vedere, nu stăm rău, cu Bărbuț, Kneeshaw, Popovici (toți capabili să joace pe ambele flancuri) respectiv Nanu și Eduardo în special, capabili să ajungă în poziții de gol și să înscrie.

Uitându-ne la ansamblu și trecând peste suprapopularea anumitor poziții, dispunem de o echipă care balansează talia cu viteza, experiența cu tinerețea, care în teorie are oameni de gol pentru fazele fixe, precum și pentru atacuri rapide. Diferența o vor face execuția tehnică și înțelepciunea antrenorului. Și acesta din urmă are, vorba vine, ceva de dovedit.

În esență, vreau să spun un lucru: am încredere în Poli.  

Niciun comentariu :

Google+