20 august 2014

Amical: ACS Poli - FC Caransebeș 1:0 (1:0)

Am avut parte de o prestație mai bună ca în partida de acum două săptămâni în fața aceluiași adversar. Poli a evoluat solid pe parcursul celor 90 de minute și chiar de nu a avut multe ocazii, s-a impus clar, prin golul lui Stavric din finalul primei reprize.

Principalele atuuri au fost constanța și implicarea în joc a tuturor jucătorilor, precum și apărarea solidă, dar din păcate au lipsit fazele prelungite de construcție, precum și inspirația la finalizare. S-a mizat destul de mult pe pasele lungi, iar ocaziile mai importante au venit mai degrabă pe contraatac. Eduardo, ce a jucat mijlocaș stânga, n-a prea impresionat, părând adesea în afara jocului, dar a reușit să îl lanseze cu o pasă foarte inspirată pe Stavric la faza golului. Kneeshaw a jucat o repriză pe dreapta și una pe stânga, cu o evoluție mai bună în prima. E rapid și incisiv, pătrunzând în mai multe rânduri pe flanc și oferind mingi periculoase în fața porții. Din păcate, plasamentul coechipierilor cam lasă de dorit, de multe ori nefiind nimeni la colțul scurt unde șansele de a lovi mingea sunt mai mari. Doar Eduardo a fost la capătul unei astfel de mingi, dar a trimis cu nonșalanță peste poartă.

La mijloc, Lazăr confirmă faptul că e un jucător bun, care va fi cu siguranță între titulari, iar Poparadu arată că este în creștere de când îl are pe Alexa ca antrenor. Cum spuneam, Cânu și Scutaru (care inițial nu s-a știut dacă este apt, dar până la urmă a jucat tot meciul) au fost de fier, astfel că Pap n-a prea avut ce apăra, decât de-abia în repriza a doua, când a făcut-o cu succes. De remarcat faptul că tânărul portar nu a fost schimbat deloc. Să-și fi câștigat locul de titular? Belu a fost cam aerian și Boldea n-a prea arătat mare lucru. Cei intrați după pauză n-au prea impresionat. Popovici a avut două faze foarte bune, dar în rest a fost cam iritant, în nota-i caracteristică. Trandu a avut câteva recuperări, dar e greu de crezut că ar putea lua fața celorlalți mijlocași din lot.

Singurul jucător care s-a remarcat pozitiv în repriza a doua a fost nou-venitul Ovidiu Popescu. Mijlocașul central, în vârstă de 20 de ani a fost coleg cu Pap la FC Marcel Băban, iar în sezoncul trecut a evoluat în 25 de meciuri oficiale pentru UTA, marcând 6 goluri. A jucat sus, a avut câteva recuperări și atingeri de minge bune. Totuși, mă miră un pic acest transfer, dacă ar fi să se oficializeze, în condițiile în care la capitolul mijlocași nu stăm tocmai rău, pe când Todorov este improvizat când ca fundaș stânga, când dreapta, iar Belu joacă 90 de minute pentru că nu are cu cine să fie schimbat. Și cum spuneam la început, nu-mi prea place cum stăm la finalizare, eterna noastră problemă care încă nu pare rezolvată. Stavric pare mai bun ca Szekely, are un fler de atacant mai bine dezvoltat, dar parcă nu m-a convins că e omul care să înscrie de fiecare dată când e nevoie, mai ales dacă nu vom avea decât câteva ocazii pe meci. Și în afară de el, nu prea avem marcatori. Sper să mă înșel și până la urmă, acum doi ani tot fără atacant am promovat.

Poli: Pap - Belu, Scutaru, Cânu, Bălace - Kneeshaw, Lazăr, Poparadu, Boldea, Eduardo - Stavric

Au mai intrat: Todorov, Bărbuț, Dragu, Popovici, Trandu, O. Popescu, Keita, Nanu

Un comentariu :

Stefan Carpanu spunea...

In mod nesurprinzator, clubul a anuntat astazi ca a fost reziliat contractul cu Nuno Claro.

Pare rezonabil, mai ales in conditiile in care Pap arata bune calitati de portar pe linia portii si este la un moment prielnic ca varsta pentru castigarea unui loc de titular.

Google+