10 iunie 2018

Cifrele jucătorilor împrumutați II

Promovarea tinerilor, unica politică pe care dorea președintele Radu Birlică să o impună, a devenit unica variantă pentru supraviețuire. Despre ce tineri mai vorbim? Aruncăm un ochi la datele statistice ale celor împrumutați de-a lungul acestui sezon.


Tabelul de mai jos include doar date din campionat, nu și din cupă, dar și așa este puțin stufos și necesită mici explicații. Culorile cluburilor denotă ligile în care joacă (albastru - L2, verde - L3, galben). Rubrica de minute/meci ne dă o idee dacă jucătorii evoluează preponderent ca titulari sau ca integraliști atunci când intră pe teren. Rubrica de minute/total raportează minutele petrecute pe teren la totalul minutelor jucate în turul fiecărei ligi în parte și este expirmată ca procent în ultima coloană.


Motreanu, despre care s-a scris că ar fi dorit de FCSB, a rămas om de bază la ASU Politehnica. L-am urmărit mai atent la ultimul meci cu Ripensia, partidă în care a arătat multe calități interesante, fiind un jucător foarte potrivit pentru rolul său - rapid, centrări de calitate, cu apetit ofensiv. Cu siguranță ar avea loc și în lotul nostru, deși e greu de zis ce s-ar întâmpla dacă și el și Haruț ar rămâne la echipă. Probabil li s-ar face ambilor loc.

Codrean n-a fost folosit la echipa mare a Ripensiei după plecarea lui Steop, însă a mai jucat de câteva ori la echipa a doua a galben-roșilor. Golda, în schimb, a prins mai multe minute în retur, în special în ultima parte a sezonului. Vârful nostru a câștigat câțiva centimetri în înălțime față de anul trecut, iar atitudinea sa pozitivă l-a propulsat la joc în ultimele etape ale sezonului. Bocșan a devenit rapid om de bază la Ripensia, unde a avut atât evoluții bune, cât și unele mai puțin convingătoare. Nu sunt sigur dacă ar trebui readus la noi, în sensul că aș prefera promovarea unui tânăr din generația 98/99 alături de alt jucător experimentat în centrul apărării. Portarul Contra a prins şi el câteva prezenţe, a avut și un număr rezonabil de intervenții bune, dar încă îi mai lipsește siguranța - ceva pentru care are nevoie de meciuri în picioare. Aş mai evidenţia că situaţia la Ripensia include prezenţele din ultimul meci, cel cu Miroslava, acordat ulterior la masa verde.

Deși a terminat pe doi, Școlar Reșița a avut un retur dezamăgitor - poate din cauza speranțelor puse într-o promovare și așa improbabilă, după avansul obținut de Șirineasa în tur. Podină i-a luat locul lui Velcotă în lotul reșițean, iar deși a jucat în mai multe partide, nu a reușit să se impună în echipa din Valea Domanului. Greu de zis cât este de aproape de nivelul ligii secunde, însă ar trebui să facă pasul, din moment ce se număra chiar anul acesta printre jucătorii de la naționala U19.

CSM Lugoj a continuat returul din L3 cu evoluții rezonabile. Frații Filip, Fridrich și Pădurariu au evoluat destul de mult, fără a fi însă de neînlocuit. Faptul că au reușit, totuși, să joace atâta la una din echipele bune ale ligii a treia ne arată că ar putea fi pregătiți pentru următorul pas. Plecarea fostului antrenor de la Lugoj, Petruescu, la ASU Politehnica ar putea să atragă și câțiva dintre jucători spre Știința, în măsura în care cluburile ajung la un acord. Fundașul dreapta, Daniel Filip, ar părea cea mai evidentă țintă, fiindcă de ceilalți este nevoie destul de mare la Poli.

La Ghiroda n-a fost mare lucru de văzut în acest retur. Dincă a dispărut din echipă, Ciobanu a evoluat mai puțin ca în tur, Pop s-a antrenat cu Poli și doar a intrat ca rezervă la Ghiroda, cu Totic singurul aproape să fi jucat 50% din totalul minutelor. Doar aproape, însă, iar cu Ghiroda o echipă din a doua jumătate a clasamentului, este greu de zis dacă în special Dincă, Ciobanu și Totic pot să ne ajute în sezonul următor. De aici putem spera mai ales în Pop, pe care şi Grozavu a ţinut să-l integreze în echipa mare atunci când a fost la Poli.

Giarmata a scăpat de retrogradare, cu Sporin în continuare om de bază - cel mai folosit dintre jucătorii împrumutați de Poli în primele două ligi. Nu l-am văzut jucând, deci mi-e greu să fac vreo evaluare, dar dacă nu face pasul la echipa mare anul următor, ar putea fi redirecționat la altă echipă de ligă secundă din oraș.

Nu am mai adunat date dincolo de L3, dar dacă este să tresară ceva de acolo, vom afla degrabă. În rest, vedem nişte jucători care ar putea fi utili echipei, doar că nu ştim dacă se pot impune imediat ca titulari. Va fi nevoie de un exerciţiu de echilibru în reconstrucţia lotului.

Niciun comentariu :

Google+