9 februarie 2018

Poli - Voluntari 2:3 (0:1)

Drumu-i lung și calea nu-i bătută pentru Leo Grozavu, care și-a început mandatul cu niște greșeli de efectiv care-i trădează lipsa de familiaritate cu lotul polist. Într-un meci spectaculos, în special în partea secundă, victorioși au ieșit oaspeții și pe bună dreptate, alb-violeții fiind încă departe de unde trebuie să ajungă ca să nu sucombăm. Au fost și semne pozitive, dar și îngrijorătoare, iar doar următoarele meciuri ne vor arăta direcția în care o luăm.

Cele cinci schimbări care ne-au întâmpinat în primul unsprezece (Neagu, Zaluschi, Croitoru, Velcotă, Popovici) au dat imediat de gândit - este un număr mare de permutații pentru un om care abia a sosit la echipă. Cu atât mai mult cu cât am văzut jumătate din apărare formată din cuplul Neagu-Șeroni, o combinație care, ar fi știut și Grozavu dacă studia filosofiile noastre, este depășit în ineficiență doar de duo-ul Șeroni-Bocșan. Am simțit-o rapid și în această seară, când oaspeții au avut o ocazie clădită în zona de acțiune a sus-numiților, finalizată de puțin pe lângă (min. 2). Incredibilă și de nepermis a fost acțiunea care a precedat deschiderea scorului - o pasă din fază fixă care a profitat de neatenția lui Șeroni, Melinte a fost depășit cu ușurință de Bălan, care , rămas singur cu Straton, a înscris (min. 10). Am scăpat la șutul trimis din marginea careului de Ivanovici grație intervenției portarului (min. 16), ca tot Straton să blocheze cumva singur în fața lui Benzar (min. 34). În acest răstimp, Poli n-a prea contat, aducând greu mingea în careul advers, doar pasele pe axa Zaluschi-Popovici mai încercând ceva - fără rezultat. Când ar fi putut și Popovici să scape spre poartă, a fost faultat din spate, s-a lăsat avantaj neconcretizat, și nici adversarul n-a văzut galbenul meritat. Singura noastră șansă părea să vină la fazele fixe, însă Șeroni n-a reușit să prindă o lovitură bună de cap, cea mai aproape fiind una semnată chiar la finalul reprizei (min. 45).

Perspectivele nu erau grozave, moment în care Grozavu a mai făcut o schimbare care i-o trecem cu vederea, deși a cântărit în pierderea partidei - l-a introdus pe Doman pentru debutantul Zaluschi. Am avut cumva șansă, iar la o minge aruncată central de Croitoru spre Ciucur, acesta a reușit s-o direcționeze mai departe spre Popovici, care a înscris din interiorul careului (min. 49). Am continuat cu aplomb nebănuit, chiar dacă ocaziile nu au acompaniat entuziasmul. Ele au venit la poarta noastră, întâi când Straton a prins în doi timpi o liberă a lui Benzar (min. 64), cât mai ales la contra rapidă plecată de la o neînțelegere între Străuț și Vașvari, mingea ajungând la Deac, care a profitat de lipsa de anticipație a lui Neagu, a trecut și de Straton ieșit în întâmpinare, dar din puțin unghi n-a reușit să ia la țintă spațiul porții goale (min. 66). Din mai nimic apoi am ajuns în avantaj: Velcotă s-a întins să recupereze o minge în marginea careului advers, a dat-o spre Popovici care i-a pus-o pentru șut lui Artean. În acel moment s-a întâmplat ceva neobișnuit, căci după atâta amar de vreme, mingea a pupat șiretul lui Artean ca acum mulți ani la Valea lui Mihai, a decolat spre poarta adversă unde a lovit bara de sus înainte de a poposi în plasă (min. 69). Timp de două minute m-am ridicat în picioare, crezând că poate trăim nesperatul. Cam fix atât a durat, fiindcă am fost prinși pe contră (!), Benzar a centrat din flancul nostru stâng, Șeroni și Artean au trecut pe lângă minge, șutul inițial a fost deviat de Artean însă doar până la Bălan, care liber, liber n-a greșit la finalizare (min. 71). A devenit rapid evident că ni se cam terminase benzina, în ciuda unor semi-ocazii la faze fixe și a încă unui șut spectacol al lui Artean, scos de această dată de portar (min. 79). Lucrurile aproape că au luat o turnură nasoală, când Neagu a pierdut un duel cu Ivanovici și, în cădere, l-a împiedicat și pe adversar. În careu. Bălan s-a dus să bată, dar a trimis grav peste, spre ușurarea lui Straton (min. 82). Doar că tot oaspeții au rămas sus, Poli nearătând resursele necesare pentru a mai construi ceva, a ține de minge, ceva. Introducerea lui Bîrnoi nu a contribuit în vreun sens pozitiv, dar a arătat că mai căutam ceva. Ceea ce căutam noi, au găsit însă băieții lui Niculescu. Neagu, din nou depășit, a comis un fault în marginea careului, Benzar a executat și cumva, imposibil de zis cum, Voicu a avut spațiu să reia spectaculos pe spate, fără șansă pentru Straton (min. 90). Și atât a fost.

Multe teme de gândire pentru Grozavu, care trebuie să-și asume niște riscuri în aceste două etape rămase, să vadă ce merge și ce nu merge pentru stilul de joc pe care și-l dorește. Poate ar fi meritat mai mult ajutor de la secunzii familiarizați cu lotul, care știau ce riscuri prezintă anumite alegeri din primul unsprezece.
Stăm grav fără o soluție în flancul stâng, așa cum ne-am răcit tastele în această iarnă pe aici. În rest e foarte greu să mai întărești lotul, dar ar trebui considerat orice sacrificiu pentru un om cu calitate în față. Normal că avea și Popa dreptate când a evidențiat anumite carențe de lot, dar astea erau doar proverbialul vârf al aisbergului. Restul ține de jocul nostru, în care am văzut conturul unei concepții de joc, care concepție pleacă de la Vașvari. Mai multe în evaluarea individuală de mâine.





Poli: Straton - Străuț, Melinte, Șeroni, Neagu - Vașvari, Zaluschi - Velcotă, Croitoru, Ciucur - Popovici

Schimbări:

Doman pentru Zaluschi (min. 46)
Artean pentru Croitoru (min. 64)
Bîrnoi pentru Ciucur (min. 85)


2 comentarii :

Anonim spunea...

Suntem la pamant cu apararea dar si cu mijlocul care nu vine sa faca faza de aparare..Neagu pe langa ca a fost cosmarul echipei nu a fost dublat de Ciucur iar mijlocasii centrali nu au reusit sa tina jocul.Asa cum aratam drumul spre liga2 e bine pavat.

Bugarschi Dusan spunea...

Jocul cu 2 jucători la închidere și găsită o variantă pe flancul stâng pot rezolva cât de cât jocul echipei.Poate ca prezenta lui Canu ar da mai multa siguranță echipei.

Google+