18 decembrie 2017

Poli - Dinamo 0:0

În faţa unui Dinamo cu destui absenţi, alb-violeţii au dominat meciul, ceea ce n-am mai reuşit de multă vreme. Dominarea nu s-a transformat în ocazii însă, aceasta fiind a doua partidă la rând în care n-am reuşit să avem oportunităţi palpabile de a înscrie. Puteam fi penalizaţi cu uşurinţă la două faze care i-au văzut pe oaspeţi singuri cu portarul, dar am avut şansă. Chiar dacă nu este ceea ce ne-am dorit, acest punct contează şi ne va ajuta la redistribuirea banilor în prima parte a anului viitor.

Jocul, pe un teren greoi rău, n-a excelat. Mi-e destul de greu să evidenţiez ocazii mai mari de poartă, ambele echipe reuşind doar să-şi încerce norocul, nu să ajungă periculos la poartă. Poli, prin şuturile pe lângă ţintă ale lui Artean şi Munteanu (min. 6 şi min. 11), şutul puţin pe lângă al lui Şeroni (min. 21), sau la lovitura de cap a lui Artean, din corner (min. 37), a sperat. Dinamo a avut o perioadă după primele douăzeci de minute, cu o şansă la Nemec, şut deviat peste din centrul careului (min. 26) şi la şutul ratat al lui Mahlangu, după ce Ciucur îi lansase pe contră pe adversari (min. 29). Dominarea noastră teritorială ne-a adus câteva faze fixe, însă n-am reuşit să fim periculoşi la ele.

Partea secundă a debutat cu două „tentative de penalty” ale lui Drăghici și Străuț, primul penalizat corect cu galben, al doilea cu argumente mai bune, dar nu suficiente. Din nimic, Dinamo putea trece în avantaj, asta după ce Doman a trimis singurul nostru șut pe poartă (min. 54). La repunerea mingii în joc ne-am trezit puțin descoperiți în zona centrală, Rivaldinho a fost scăpat de Melinte și scos din ofsaid de Șeroni, șutul brazilianului iertându-ne, scurs la vreun metru pe lângă bară. Tentativa lui Munteanu din 25 de metri, care a ratat de puțin poarta, a reprezentat probabil cea mai mare ocazie de gol a alb-violeților, ceea ce spune multe (min. 63). Oaspeții au beneficiat de o șansă similară cu cea ratată de Rivaldinho, de această dată cu Bokila în prim plan, acesta fiind și plecat dintr-un ofsaid nesemnalizat, dar Straton l-a blocat bine inițial, înainte de a prinde mingea de la picioarele lui Salomao (min. 73). Modificările târzii efectuate de Ionuț Popa n-au mai avut timp să aducă imboldul unor șarje finale, căci în ciuda insistențelor noastre, cu Artean în frunte, nu reușeam nicicum să aducem oameni în poziții ofensive cu viteza necesară. Un fault la căpitanul alb-violeților a adus eliminarea lui Salomao (min. 89), însă în puținele minute rămase, tot Dinamo a fost mai aproape de gol, cu Șeroni blocându-l in extremis pe Bokila (min. 90+1). De neînțeles cum centralul a acordat o liberă în favoarea noastră și galben lui Corbu chiar la expirarea minutelor de prelungire, fără a ne lăsa să mai executăm lovitura liberă, ceea ce a creat multă tensiune gratuite. Astfel, meciul s-a încheiat la egalitate și lasă în urma sa multe semne de întrebare cu privire la ce ne așteaptă în a doua parte a sezonului.

Ne putem arăta satisfăcuți de efortul depus de băieți, așa cum putem la fel de bine să fim frustrați de inabilitatea echipei de-a duce mingea periculos în careul advers. Păcat, doare, mai ales că de la meciul din tur cu Dinamo suferim între mult și foarte mult. E o perioadă prea lungă. Să vedem ce ne rezervă iarna, după un an plin de trăiri fantastice.




Poli: Straton - Străuț, Melinte, Șeroni, Ciucur - Vașvari, Artean - Munteanu, Bîrnoi, Doman - Drăghici

Haruț pentru Doman (min. 73)
Croitoru pentru Bîrnoi (min. 82)
Abraw pentru Drăghici (min. 85)

 

Niciun comentariu :

Google+