10 mai 2017

Chiajna - Poli 3:1 (1:0)

Cu cea mai slabă combinație de fundași centrali posibilă, Poli s-a văzut răpusă de proasta organizare defensivă a fazelor fixe. În ciuda unui gol spectaculos reușit de Mailat, care a restabilit egalitatea pe final, echipa n-a arătat că ar înțelege pericolul liberelor oferite în flanc, și în loc să pândim pe contre, am oferit șanse adversarilor să revină la conducere - ceea ce, grație unui ”fault” al lui Bocșan asupra lui Straton, au și făcut. Ne vedem reveniți pe poziția de baraj, conform celor mai pesimiste estimări făcute după înfrângerea de la Voluntari, deci greul continuă, ba chiar se face de două ori mai greu.

Jocul a avut un aspect urâcios, căci noi am stat în spate și gazdele au încercat una-alta, fără a pune însă în pericol poarta. Am văzut în minutul 19 ce ne poate paște la fazele fixe executate de Deaconu, când libera trimisă în careul nostru l-a găsit pe Dobrosavlevici, a cărui șut a țintit bara - e drept, s-a dat ofsaid, dar nu sunt convins că a fost. Cinci minute mai târziu n-am mai scăpat, pe același scenariu: liberă Deaconu, Pena a plecat din spate și s-a infiltrat între Drăghici și Șeroni, de unde a trimis cu capul în poartă. Conform experiențelor trecute, nu ne-a fost ușor să revenim în meci, prima ocazie făcându-și apariția de abia în minutul 36, la un șut al lui Artean din afara careului. Mai mare a fost șansa lui Șeroni la cornerul executat de Fucek, dar Bălgărdean a intervenit excelent pentru a scoate de sub bară. Și Straton a fost solicitat la șutul în diagonală al lui Grădinaru, intervenția sa ținându-ne în meci.

Partea secundă n-a început prea convingător și gazdelor li s-ar fi cuvenit un penalty, mutat generos la limita exterioară a careului. Până la liberă obținută de Bărbuț în minutul 59 n-am avut nimic notabil de ambele părți, iar nici atunci nu am prins un șut pe poartă, proaspăt intratul Croitoru trimițând pe lângă. Jocul a trenat, ca să explodeze brusc în ultimul sfert de oră: minutul 75, Șeroni s-a încurcat în driblinguri la colțul careului, a fost deposedat, și cumva Serediuc a tras mult peste din unsprezece metri; din degajare, Drăghici a preluat o minge pentru Soljic, acesta a trimis la Mailat, care din două atingeri a trimis un șut excepțional de la limita careului, bară-gol! Am rămas fără aer câteva clipe și aproape că am început să sper la mai mult, când Melinte a văzut galben pentru o simulare în loc să se fi lăsat avantaj, cum s-ar fi căzut în situația respectivă. Apoi mi-a stat aerul în gât când în minutul 82 Albu a înscris la capătul unei libere, marca Deaconu, doar pentru a se da (corect) ofsaid. Când un minut mai târziu Soljic la busculat pe Grădinaru în flancul nostru drept am urlat de frustrare - câte șanse să mai oferi unei echipe care marcase ultimele trei goluri din faze fixe? Aparent aceasta a fost una prea mult: Deaconu a bătut, Straton a ieșit pe intercepție, nu e clar dacă ar fi prins mingea, dar cert e că după ce s-a ciocnit Bocșan în el nu mai avea nicio șansă să o facă, și același Albu s-a aflat la locul potrivit pentru a readuce gazdele în avantaj. N-am schițat mare lucru în replică, iar pe fondul apatiei ultimelor secvențe, Chiajna a izbutat al treilea gol - primul meci cu trei goluri marcate pentru echipa lui Alexa în acest sezon: Feussi a intrat în careu, Bocșan s-a uitat la el, iar șutul în diagonală l-a învins pe Straton. Fluierul final m-a găsit fără aerul de care vorbeam mai devreme și dincolo de poziția reconfortantă de deasupra liniei.

Greu să mai zici mare lucru. Echipa s-a prezentat slab, suferind mult pe seama absenței omului unu din apărare, Cânu. Acesta are nu doar o importanță morală, cât și capacitatea de a organiza puțin coechipierii, ceea ce ne-a lipsit grav astăzi. Le-am dat o mână de ajutor unor adversari care păreau că fără libere n-ar știi cum să trimită pe poartă, irosind în doar două meciuri avantajul de cinci puncte agonisit cu atâta tragere de dinți și de tricouri. Dar asta e realitatea unui duel strâns între echipe egale valoric, nu ia mult să se întoarcă roata. E ușor de zis acum că plătim tribut oboselii pe seama celor două competiții de cupă în care participăm, însă cu siguranță o vom mai auzi pe asta, dacă nu împiedicăm și ducem clubul în marginea prăpastiei.

Notele mâine, că azi e periculos, împreună cu verdictul comunității.

Poli: Straton - Străuț, Bocșan, Șeroni, Novak - Artean, Soljic - Bărbuț, Popovici, Fucek - Drăghici

Schimbări:

Croitoru pentru Popovici (min 59)
Mailat pentru Fucek (min 71)


Niciun comentariu :

Google+