18 septembrie 2015

Voluntari - Poli 0:0

În ciuda unui fotbal agreabil în prima repriză și a câtorva ocazii bune pentru noi, nu am reușit să învingem codașa reală a clasamentului, rămânând în căutarea primei victorii din deplasare. Îngrijorătoare lipsa de imaginație și viteză, odată ce gazdele s-au organizat mai compact defensiv, precum și miciile imprecizii care au dejucat numeroase faze promițătoare ale noastre. Jucătorii lasă impresia uneori că încearcă lucruri inspirate, dar care par să depășască oarecum calitatea colectivă de execuție.

Ostilitățile primei reprize au fost controlate în mare de către Poli, gazdele revenind doar în ultimul sfert de oră, pentru a spăla impresia. Cele mai mari șanse pentru noi au plecat din gheata lui Elek: întâi, la scurt timp după debut, o contră cu el în dreapta și Goga în centru, dar centrarea a venit târziu și a permis gazdelor să închidă; mai mare ocazia din minutul 26, când pe o altă minge lungă, Elek l-a driblat pe portar în marginea careului, a centrat către Hernandez în fața porții, dar din nou au lipsit centimetri la contact, spaniolul reușind să trimită doar pe lângă. În acest răstimp, mai precis în minutul 18, Poli a avut un penalty clar neacordat la un corner, intervenția lui Pancu agățându-l pe Melinte, fără a lua mingea - contrar indicației arbitrului. Gazdele au tresărit de două ori, în minutul 22 la o acțiune impersionantă a lui Kone, care i-a depășit pe Sarmov și Luchin, dar Kirschstein a intervenit bine să-i blocheze centrarea, și în minutul 33, când un șut de la 25 metri a trecut periculos de aproape pe lângă. Precum scriam, pe final Voluntariul a beneficiat mai mult de minge, precum și de un număr ridicat de faze fixe, cea mai periculoasă fiind una deviată neferict de D. Popescu la un adversar, care a trimis însă cu capul pe lângă.

Introducerea lui Bărbuț la pauză promitea să creeze haos în apărarea degringolată a gazdelor, numai că aceștia s-au regrupat bine și au închis mult mai disciplinat spațiile. Șanse mari n-au fost, dar aproape orice a semănat a șansă, a aparținut de această dată adversarilor. În minutul 49, șutul lui Kone din marginea careului a fost scos de Kirschstein de lângă bară, la fel ca în minutul 76, când Mihai Costea l-a depășit pe Melinte și a tras din unghi. Tot Costea avusese o acțiune grea pentru noi cu câteva faze înainte, când Kirschstein a intervenit în afara careului la o minge lungă, balonul a ajuns apoi la fostul craiovean, acesta trimițând din prima la colțul lung, vreun metru sau doi pe lângă. Poli a bifat un șut pe poartă la acțiunea individuală a lui Belu din minutul 62, acesta intrând central ca apoi să tragă cu stângul, numai că portarul a respins. Imediat după intrarea lui Croitoru, șapte minute mai târziu, am avut o mică oportunitate, mijlocașul combinând cu Popescu, centrarea șutată a acestuia a fost respinsă de portar, fără ca cineva să fie prin preajmă să profite. A rămas egal și putem spune că am ratat probabil cea mai mare șansă de a face puncte în deplasare în acest sezon.

Problemele ofensive îmi pare că țin în continuare de cursivitate și tehnică. Jocul în viteză nu se leagă, Goga, omul cheie din acea zonă, nereușind să intre destul de des în combinații cu coechipierii. Faptul că ocaziile noastre au venit pe contre spune multe. Mai frustrant este că nu părem să știm ce să facem la fazele fixe: două sau trei s-au bătut scurt, aparent luând prin surprindere nu doar adversarii, ci și proprii jucători. Astfel, rămânem fără gol din faze fixe, deși avem fundași centrali înalți și puternici, capabili să marcheze cu capul.

Cât despre joc, apărarea s-a descurcat bine, cu un plus pentru fundașii centrali. Luchin, deși depășit în două rânduri, a jucat înțelept fazele, precum a și intervenit vital la o acțiune în repriza secundă. N-am putut însă să nu remarc oboseala sa evidentă, aparent sleit în cadrele oferite de televiziune. De la mijloc în sus n-am văzut decât osteneala obișnuită a lui Elek, cele câteva acțiuni cursive până la ultima pasă, lucrate central, și cam atât. Sarmov mă frapează cu controlul său aproximativ, astfel că inițiativele sale de a urca ne lasă adesea expușii. Măcar e bine că Kirschstein, cu micile lui nesiguranțe, rămâne o prezență solidă în poartă și oferă ceva siguranță în poartă.

Greu de zis care sunt soluțiile. Din moment ce nu ducem mingea destul de bine în careu și nu avem viteză de execuție la șuturi din marginea careului, ar fi bine dacă am putea face mai mult din faze fixe. N-ar strica nici dacă n-am fi singura echipă din Liga 1 fără penalty primit în aceste unsprezece etape.

Poli: Kirschstein (6) - Belu (5,5), Luchin (6), Melinte (6), D. Popescu (5,5) - Llorente (5,5), Sarmov (5) - O. Popescu (5,5), Hernandez (5), Goga (5,5) - Elek (5,5)

Schimbări:

Bărbuț (5) pentru O. Popescu (min 45)
Croitoru pentru Hernandez (min 69)
Rufino pentru Elek (min 90)

Niciun comentariu :

Google+