12 septembrie 2015

Poli II - Ripensia 3:0 (3:0)

Victorie excelentă a tinerilor de la echipa secundă, după o primă repriză perfectă, în care au profitat de oboseala și de absențele defensive ale Ripensiei. Dubla lui Sorescu și golul lui Mailat, la capătul a trei contre care au mers șnur, au trasat o sarcină grea oaspeților, care și cu un om în plus o repriză întreagă nu au putut reveni pe tabelă. Disciplina și calitatea jocului o promovează pe Poli pe primul loc în liga a IV-a, asta după ce marți echipa se calificase în următorul tur de Cupa României pentru sezonul viitor (5-2 cu Carani - Kokora, Pădurariu, Popan, Pop și Sîntean).

De la stânga la dreapta:
Sorescu, Pap, Mailat, Podină, Oprea, Lazăr, Pădurariu, Boldea, Bocșan, Fridrich, Sîntean

Ritmul meciului a fost bun de la început, cu Ripensia poposind mai mult în jumătatea noastră, fără să-și creeze mari ocazii. Dar pericolul plutea în aer pentru oaspeți, care evoluau fără Zaluschi în apărare și păreau expuși la mijloc, unde Boldea, Sorescu, Mailat și Pădurariu aglomerau bine și stăteau atenți la recuperare. Așa a venit și primul gol, în minutul 17, când Boldea a luat mingea la centru și l-a deschis pe Sorescu în stânga, mijlocașul a făcut o cursă de peste treizeci de metri fără să fie presat, a ajuns în marginea careului și când portarul advers a dat semne că ar ieși, a trimis exact la colțul lung din cădere! Ripensia, blazată, nu a reacționat decisiv, doar duelurile pierdute de Mediop în careu arătând vreo intenție serioasă de a marca. La fel ca la primul gol, în minutul 35 oaspeții au fost prinși descoperiți pe contră și același Sorescu nu a iertat. Tot cu plecare de la Boldea, Sorescu l-a driblat pe Luca în marginea careului, a intrat central și a tras în dreapta portarului pentru doi zero. Nici nu s-a pus bine mingea la centru, că Sîntean a reușit să-l lanseze pe Mailat în flancul drept, acesta a intrat în careu pierzând un jucător pe drum și a trasat scorul de forfait cu un șut la colțul lung. Șansele oaspeților de a mai reveni au scăzut dramatic, aceștia nepărând capabili să pună în pericol poarta lui Pap. Doar șutul lui Mediop din marginea careului a dat emoții portarului nostru, însă emoții și atât. Poli putea să mai dea o lovitură pe final de repriză, la o nouă contră, când Nanu a intervenit cu prețul unui galben pentru a opri faza.

Mitanul secund a început prost pentru noi, căci Podină a văzut roșu în urma unei intervenții imprudente la Mediop, departe de poartă, lovindu-l pe acesta cu piciorul în cap. Dar în afara faptului că Ripensia a stat mai sus, lucrurile s-au schimbat prea puțin. Mailat, în doua rânduri, îi face pe oaspeți să tremure, prima oară când nu reușește să trimită peste portarul ieșit slab în marginea careului, a doua când din careu trage puțin pe lângă vinclu. Singura mare șansă a galben-roșiilor a venit după o eroare a lui Sturz în minutul 60, care a pierdut o minge în poziție de ultim apărător, Mediop a intrat în careu și unu la unu cu Pap a trimis spre colțul lung, peste. De aici, meciul s-a domolit, apărarea noastră intervenind precis, mai ales la mingile înalte, și în afară de un șut peste la capătul unei alte contre, marca Boldea, lucrurile au părut clare cu mult înainte de fluierul final.

După ce au suferit serios anul trecut în meciul decisiv cu Voința Biled, echipa tinerilor poliști a arătat admirabil astăzi, profitând de aproape tot ce era de profitat. Cu o apărare solidă, mijlocașii au putut să își asume un dribling, două, și să-și folosească plusul de viteză pentru a destabiliza defensiva oaspeților. Plusuri mari pentru marcatorii golurilor, Sorescu și Mailat, dar și mai importantă a fost prestația lui Boldea, care a dat siguranță și liniște colegilor săi mai tineri, pe lângă cele două pase de gol. În plus, mi-a plăcut de nou-venitul Pădurariu, un vârf înalt, subțirel, dar bun la cap și cu o viziune clară a jocului. Dacă ar fi să remarc niște neajunsuri, ar fi doar erorile ocazionale comise de Oprea, Lazăr și cea menționată a lui Sturz, precum și faptul că Sîntean, pe cât de mult a fugit, nu s-a legat bine în joc de coechipierii din jurul său.

Rezultat mare, așadar, pentru o echipă care capătă tot mai mult contur - și arată frumos. De voie, de nevoie, unsprezecele este mai stabil decât cel din Liga 1, și acest lucru aduce dividende. Va fi mai greu, pe viitor, când adversarii se vor cantona în apărare, dar până atunci, să sperăm că fotbaliștii actuali vor arăta destulă maturitate și vor menține un nivel ridicat în jocurile care urmează.

Pentru încheiere, un mare "Bravo Poli"!

Poli: Pap - Lazăr, Bocșan, Fridrich, Podină - Oprea, Boldea - Mailat, Pădurariu, Sorescu - Sîntean

Schimbări:

Sturz pentru Oprea (min 49)
Haruț pentru Mailat (min 72)
Totic pentru Sîntean (min 79)
Bătrânu pentru Sorescu (min 90)

Niciun comentariu :

Google+