30 mai 2015

Olimpia Satu Mare - ACS Poli 1:1 (0:0)

Cu un unsprezece burdușit cu tineri fotbaliști (finalmente!), Poli a terminat la egalitate ultima partidă a sezonului, ultimul meci în liga secundă pentru, să sperăm, multă vreme de acuma încolo. Golul nostru a sosit la capătul unei combinații a "veteranilor" Trandu și Popescu, cel din urmă trecându-și în cont a treia reușită a sezonului. Pentru context, au debutat astăzi o serie de jucători: Radu Motreanu (1998), Harald Fridrich (1998), Deian Sorescu (1997) - toți titulari - Mădălin Livan (1996), Sebastian Velcotă (1998), Lucian Oprea (1998) - ca rezerve. Lor li s-au alăturat ca titulari Marin și Rus, ambii debutanți la Tărlungeni.

A fost o primă repriză destul de echilibrată, cu câteva ocazii de ambele părți. Popescu și Rus au pus în pericol poarta gazdelor în primul sfert de oră, la două faze consecutive, ca apoi Olimpia să aibă un gol anulat în minutul 17, pentru fault la portar. Doar Trandu a mai creat niște șanse pentru noi în prima repriză, în minutele 20 și 27, șuturile sale de la ceva distanță ocolind însă buturile adverse. Gazdele au avut mai multă inițiativă în a doua parte a reprizei, dar presiunea nu s-a concretizat în ocazii foarte mari, doar galbenele lui Motreanu și Rus mai fiind de semnalat până la pauză.

După două ratări singur cu portarul, semnate de Popovici și Rus în minutele 53 și 57, a venit și deschiderea scorului două minute mai târziu: cursă a lui Trandu în flancul stâng, o centrare perfectă către Popescu, acesta finalizând din cinci metri! Gazdele nu au trândăvit în acest răstimp, căci a fost nevoie de o intervenție a lui Haidău chiar înainte de deschiderea scorului, la un șut plasat sub bară, pentru a ne menține la egal. Din păcate avea să fie egal din nou: Olimpia a replicat foarte degrabă, Faur marcând cu capul, peste portarul nostru, în minutul 65. Nou-intratul Livan a avut șansa golului cu un sfert de oră rămas de jucat, ca apoi Popovici să mai rateze o șansă singur cu portarul, din doar șapte metri. Ambele echipe au rămas în zece în minutul 85, când Bocșan l-a lovit cu piciorul, în cădere, pe Mărkuș și acesta a ripostat. Șansa victoriei a avut-o Olimpia în prelungiri, Onicaș reluând pe lângă poartă din doar patru metri, astfel că scorul final a rămas egal - aparent, echitabil.

Capăt de drum pozitiv pentru Poli și Alexa, mai ales după ce în ultima săptămână s-au aliniat astrele și am stabilit noul manager sportiv (Daniel Stanciu), în vreme ce președintele clubului a anunțat că vom putea evolua în alb-violet începând de sezonul viitor! Pe deasupra, egalul obținut menține seria de meciuri fără înfrângere, ajunsă la 25 (oficiale)!
Mă uitam peste unsprezecele care a evoluat în meciul de istorie cu Dinamo, din 2007, acel egal nebănuit la vremea lui, devenit mult mai puțin surprinzător cu puțină perspectivă, căci cinci dintre titulari au ajuns (pe lângă Alexa) să evolueze pentru națională - Panti, Luchin, Lato, Torje și Pătraș (Moldova). Mulți dintre cei care au evoluat astăzi sunt în circuitul naționalelor de juniori și trecutul ne arată cât de important este să poată juca fotbal la un nivel cât mai înalt, cât mai devreme. Să sperăm că o vor putea face în alb-violet și pentru Timișoara.

Bravo Poli!

Poli: Haidău - Motreanu, Bocşan (cpt.), Fridrich, G. Neagu - Ov. Popescu - Trandu, M. Marin, Sorescu - Popovici, Rus

Livan pentru Marin (min 68)
Velcotă pentru Rus (min 80)
Oprea pentru Popovici (min 87)

Niciun comentariu :

Google+