5 aprilie 2015

ACS Poli II - Voinţa Biled 0:0

Speram la mai multe de la derby-ul primelor clasate din Liga a V-a, seria a II-a, însă am avut parte de un meci tern, cu două bare pentru Poli şi multe mingi aruncate de ambele părţi către careul advers, fără sorţi de izbândă. Cu Haidău, Rody şi Lazăr de la prima echipă, Poli avea nevoie de victorie pentru a depăşi Biledul, dar n-a arătat că ar avea capacitatea de a o obţine decât arareori.


Necunoscând toţi jucătorii noştri, voi face referire la unii după numerele de pe tricou, pentru siguranţă. Ca joc, prima repriză a fost ceva mai dinamică, cu Poli la timonă douăzeci de minute, timp în care Rody a trimis în bară după o acţiune pe dreapta, ca tot el să îl deschidă pe Niţă la capătul unei faze personale, dar acesta a tras mult pe lângă. Replica oaspeţilor a venit în minutele 19 şi 30, de ambele ori din liberă: prima oară, Fridrich a trecut pe sub minge, însă adversarii au trimis destul de departe de poartă; a doua oară am consemnat şi singurul şut sănătos către poarta noastră (sau orice poartă, la o adică), venit pe o respingere, mingea trecând de puţin peste. Finalul reprizei a consemnat şi o fază controversată, când Niţă a depăşit doi jucători, a intrat în careu şi a căzut în urma unui duel oarecum dubios, dar s-a ales cu galben pentru simulare.

Poli, în albastru-negru, a efectuat trei schimbări la pauză, iar consecinţa a fost că jocul echipei a devenit mai neconvingător. Echipa a părut ruptă o bună perioadă de timp şi impresia era că Biled avea iniţiativa, numai că ocaziile au lipsit. Doar lovitura peste a numărului 7 (Mezin) de la noi a mai animat spiritele în minutul 53, când a beneficiat de una din puţinele centrări chiar utile ale jocului, de la numărul 17. Înlocuirea lui Rody cu Velcotă un sfert de oră mai târziu a părut să echilibreze din nou meciul, dar anemia fotbalistică a persistat. Lazăr a fost singurul protagonist în minutele rămase: a scăpat de un al doilea galben căutat cu lumânarea, ca în prelungirile partidei să execute o liberă de la 30 metri cu boltă, mingea a lovit încheietura barelor, a fost recentrată către Bocşan, care n-a putut s-o cadreze. Şi aşa s-a încheiat meciul care lasă destinul promovării echipei secunde în mâinile altora.

Trecând peste nivelul rudimentar al construcţiei noastre, am văzut o echipă destul de harnică, însă fără viziune.

Despre seniori: dacă Haidău n-a avut multe de făcut şi atunci când a avut, le-a făcut cu brio, Lazăr şi Rody au jucat roluri mai importante. Aproape toate mingile au trecut pe la cel dintâi în anticipaţiunea unui atac, mai ales că acesta a evoluat foarte retras, adesea în faţa apărării, dar în lipsa unor jucători de forţă şi în condiţiile unei linii defensive joase a Biledului, lansările sale n-au adus roade. Rody nu m-a impresionat în duelurile sale şi a făcut prea puţin înspre a se distinge pozitiv faţă de coechipierii săi mai puţin experimentaţi, în aşa o manieră că încep să mă întreb cât de înţeleaptă a fost aducerea sa.

Despre juniori: apărarea s-a dovedit a fi punctul tare al echipei, cu Motreanu, Bocşan, Yazjy şi Fridrich fiind greu de depăşit. Centralii mi-au plăcut în special, precum mi-a plăcut şi Fridrich. Acesta din urmă a ratat intercepţia mingii de trei ori, însă s-a prezentat bine în dueluri unu la unu şi a oferit nişte centrări cu zvâc atunci când a urcat în atac. La mijloc, Bocşa (nr. 14) a fost adesea depăşit de situaţie, a pierdut multe mingi şi n-a avut un plasament grozav. Înlocuitorul său, Bârnoi (nr. 6), a fost admonestat frecvent pentru poziţionarea în teren, dar cu mingea la picior a părut mai capabil şi mai cumpătat decât Soare. În flancuri, Niţă nu a fost foarte inspirat, chiar dacă a arătat un control bun cu ambele picioare, iar Sorescu (nr. 10) mi-a părut la un nivel asemănător, ca prestaţie. Rus (nr. 11) a fost alături de Rody în atac, ca în repriza secundă să treacă mai retras, în flanc, şi a dat dovadă de multă energie, fiind integralist. Rata sa de succes n-a fost însă la fel de admirabilă. Dintre cei introduşi pe parcurs, Livan (nr. 17) mi s-a părut orientat şi cu o tehnică bună, chiar dacă la fel ca mulţi dintre colegii săi avea dificultăţi în a ştii când să dea drumul la mingi şi când să insiste. În schimb Mezin (nr. 7) şi Velcotă nu m-au convins, nereuşind să insufle ceva inspiraţional atacului.

Greu de zis care sunt perspectivele de promovare, chiar dacă şanse mai există. Echipa, lipsită şi de aportul lui Dragomir, aflat în tribune azi, va avea mult de muncit şi să spere în eşecul adversarilor de astăzi. E posibil să poată promova din talent, dar ar fi bine să aibă o abordare mai controlată a jocurilor pe care le mai au de disputat şi să reducă incidenţa mingilor lungi.

Ca o remarcă de final, câţiva jucători de la prima echipă au fost în tribune la meci - atât cât i-am văzut eu, căci e posibil să fi fost şi alţii - anume Bărbuţ, Pap, Popescu, precum şi împrumutaţii Todorov şi Balaure. Alexa şi Timofte au urmărit echipa la lucru din zona băncilor de rezervă.

În final: Paşte fericit celor care îl sărbătoresc astăzi!

Poli II: Haidău - Motreanu, Bocşan, Yazjy, Fridrich - Bocşa - Sorescu, Lazăr, Niţă - Rody, Rus

Schimbări:

Bârnoi pentru Bocşa (min 45)
Livan pentru Sorescu (min 45)
Mezin pentru Niţă (min 45)
Velcotă pentru Rody (min 68)

2 comentarii :

insolenta spunea...

7 Mezin, 17 Livan

Stefan Carpanu spunea...

Mersi!

Google+