11 aprilie 2014

Corona Braşov - ACS Poli 0:0

Alta-i viaţa când trebuie să joci la victorie şi se dovedeşte că, vorba lui Angheluţă, îţi lipseşte calitatea ofensivă să transformi fazele de atac în faze de gol. Tocmai aceasta a fost situaţia astăzi, când în ciuda unui meci destul de deschis, în special în a doua repriză, şi a unor faze foarte promiţătoare, atacurile noastre au suferit de sindromul ultimei pase-ultimei centrări.

Atitudinea echipei n-a arătat rău, încă din primul minut, dar formula defensivă trimisă în teren a limitat posibilităţile noastre de gol. Centrarea lui Belu, din minutul 10, trimisă cu capul de Trandu, dar prea slab, a fost prima din puţinele ocazii ale reprizei. Multele faze fixe (de ambele părţi, la o adică) au adus o ocazie bună de abia în minutul 25, şi ce ocazie a fost, căci Mera a deviat la un corner către O. Petre, care din câţiva metri n-a reuşit să redirecţioneze balonul în poartă! Asta după ce una din nenumăratele centrări prost trimise de către Bărbuţ a prins o deviere şi era să îl depăşească pe portarul advers. Cam cele cinci-zece minute după această primă ocazie au reprezentat cel mai promiţător fotbal al Politehnicii, numai că marea ocazie s-a lăsat aşteptată. În minutul 45, acelaşi Bărbuţ a fost la capătul altei faze destul de întâmplătoare, cu Trandu deschizându-l în flancul stâng, ca apoi să urmeze un dribling eşuat, numai că degajarea apărării braşovene a prins blocajul jucătorului nostru, mingea a trecut peste portar, dar a trecut şi de puţin pe lângă poartă.

Şansa n-a vrut să se revanşeze faţă de noi în minutul 56, când Poparadu a trimis o pasă deosebită către Trandu, acesta a preluat în careu, a tras cu stângul şi mingea a lovit bara, înainte de a ieşi în afara terenului. Gazdele au avut câteva tentative firave pe parcursul întregii partide, Nuno Claro fiind la post cam de fiecare dată, inclusiv atunci când Mera a decis să-l întindă puţin cu o lovitură de cap neinspirată. Deşi braşovenii au decis prin minutul 60 să dea complet drumul la joc, s-au apărat sus în câteva rânduri, nu am putut profita de spaţiile lăsate, Szekely ratând două plecări importante, înainte ca Marc să îl oprească pe Nanu din drumul spre poartă. Din păcate, odată cu înlocuirile conservatoarea făcute de Alexa, care i-a scos pe Poparadu şi Szekely, introducându-i pe Scutaru şi Popovici, potenţialul nostru ofensiv a murit şi ultimul sfert de oră i-a avut mai degrabă pe cei de la Corona cu iniţiativa. Nu s-a mai întâmplat nimic, ba am irosit vreo două faze fixe bune, şi am plecat cu mai puţin decât trebuia să plecăm şi, mai grav, cu reconfirmarea că golul la Poli vine, momentan, din inspiraţia divină şi alinierea stelelor.

Poate că nu sunt drept, fiindcă am văzut astăzi destule momente chiar faine de joc. Dar mi-a chinuit serios simţirile să trăiesc că până şi cele mai inspirate acţiuni mureau în pasa decisivă, fie că vorbim de raidurile de Bărbuţ, trecerile şi deschiderile lui Trandu sau centrările lui Morariju şi Belu. La o adică, cel din urmă a trimis cele mai periculoase mingi în careu, din flanc, numai că n-a făcut-o decât în primul sfert de oră. Şi dincolo de toate ne-am confruntat cu problema că niciodată n-am avut mai mult de doi destinatari la aceste centrări.

Per ansamblu jucătorii au fost rezonabil de buni, cu plusuri pentru Trandu, Poparadu, O. Petre, Şeroni, Belu şi minusuri la Gorobsov, Mera sau Morariju. Am pierdut astăzi două puncte fiindcă nu ne-am asumat riscul de a juca cu două vârfuri de la început, combinaţia Mansour-Szekely ar fi fost foarte interesantă aici, mai ales la ce lansări a avut Trandu astăzi în repretoriu. Evident, şi reversul poate fi afirmat, dar cred că victoria ne era la-ndemână. Astfel, victoria în faţa celor de la Universitatea Cluj devine şi mai importantă.

Poli: N. Claro (6) - Belu (6), Şeroni (6), Mera (5,5), Morariju (5) - O. Petre (6), Poparadu (6) - Bărbuţ (5,5), Gorobsov (5), Trandu (6) - Szekely (5,5)

Schimbări:

Nanu (5,5) pentru Gorobsov (min 53)
Scutaru pentru Poparadu (min 73)
Popovici pentru Szekely (min 76)

Niciun comentariu :

Google+