13 mai 2013

ACS Poli - FCM Tg. Mureș 3:1 (2:0)

Chiar dacă nu a fost așa de ușor precum o arată scorul, alb-negrii s-au impus într-o etapă în care contracandidatele directe (Damila și Corona) nu au obținut decât rezultate de egalitate, oferind astfel niște argumente solide pentru mult-râvnita promovare. Cu tinerii Bărbuț și Trandu în formă excelentă, Poli a prestat totuși un joc neconcludent, fapt mascat însă de eficiența avută la finalizare. Să fim sinceri, în acest moment merge și așa.

Meciul a fost destul de echilibrat în prima lui parte, dar în timp ce echipa noastră nu s-a apropiat decât aproximativ pe aproape de poarta adversă prin Bărbuț, oaspeții au avut o ocazie foarte marte în minutul 12, când balonul s-a plimbat prin fața porții noastre la o faza fixă, însă nu a putut fi împinsă în poartă. Presiunea formației din Tg. Mureș se simțea destul de acut, chiar dacă alte oportunități de gol nu au fost de consemnat, însă alb-negrii s-au dovedit letali când au avut oportunitatea. Astfel, în minutul 28 Szekely a protejat o minge pentru Bărbuț în marginea careului, acesta a trecut printre fundașii advers, a rămas singur cu portarul și a înscris la colțul lung! Trei minute mai târziu, același Bărbuț a acționat impetuos pe dreapta, i-a plasat mingea în careu lui Boldea, care s-a cam împiedicat oarecum de ea, însă Trandu a venit din spate și a reușit să finalizeze cu succes, domolind serios avântul adversarilor. Impreciziile noastre din apărarea (Șeroni, Marovic, chiar și O. Petre) aproape că ne-au costat până la pauză, care ne-a găsit totuși în poziția excelentă a unui avantaj la două goluri.

Oaspeții s-au prezentat cu ceva mai multă convingere la reluare, încercând poarta noastră în trei rânduri până spre minutul 60, grație mai ales a impreciziilor deja menționate. Poli a replicat de două ori prin faze create de Bărbuț, o dată când acesta a trimis o minge care a poposit pe bară, și o dată când centrarea sa a fost preluată de Boldea, a urmat un șut din voleu, mingea trecând peste. Patru minute după această ratare, în minutul 75, Trandu a recuperat la mijlocul careului, a luat-o la pas spre poarta adversă, și-a dat singur pasă de gol printr-un adversar la o minge la care Boștină a știut să nu se bage, și l-a lobat pe portar de la marginea careului cu o finalizare precisă! FCM a marcat golul de onoare la un corner, Șeroni fiind depășit de Punosevac, iar lovitura acestuia de cap l-a prins pe picior greșit pe Kirev, care n-a mai putut respinge. Până la final s-a mai remarcat doar o altă cursă excelentă a lui Bărbuț, tras de toate elementele vestimentare din dotare, astfel că faza nu a putut fi finalizată corespunzător.

Așadar, o victorie esențială astăzi, care ne permite să respirăm mai liniștiți. Remarcații de azi, Trandu și Bărbuț, confirmă încrederea avută în ei și lansează în eter întrebarea de de ce nu apar și alți tineri prin unsprezecele nostru. De exemplu, ar fi fost un moment prielnic astăzi pentru debutul lui Bocșan, însă Velcea a preferat să-l introducă pe final pe Dobricean, care nu s-a remarcat decât printr-una din simulările lui deja obișnuite. Reprofilarea lui Ov. Petre ca fundaș central a fost interesantă, însă acesta nu a funcționat grozav cu Șeroni, aceasta fiind și una din cauzele pentru șansele avut de oaspeți. La mijloc, Bălace a muncit ca de obicei, pierzând însă multe mingi, în timp ce Boldea și Poparadu au avut per ansamblu ceva mai multe reușite decât  nereușite. Cheia la Szekely, în aceeași situație, aș spune că a fost aportul la golul întâi.

Ne rămân doua meciuri de jucat (Baia Mare afară, Bihor acasă), în timp ce adversarii noștri mai au câte trei. Pentru noi urmează o pauză de două săptămâni, până la meciul din 30 mai, timp în care lucrurile se pot rezolva cam de la sine. Discutăm, deci, mai în preajma partidei de la Baia Mare ce calcule ne rămân de făcut, însă momentan e bine.

Bravo Poli!

Poli: Kirev (6) - Nohai (5,5), Șeroni (5), O. Petre (6), Marovic (5,5) - Bărbuț (7), Poparadu (6), Trandu (7), Bălace (5,5) - Szekely (6), Boldea (6)

Schimbări:

Redjepi pentru Ov. Petre (min 64)
Boștină pentru Szekely (min 71)
Dobricean pentru Bălace (min 84)

P.S. Am văzut în rezumatul partidei că oaspeții au avut un gol anulat greșit pe motiv de ofsaid în minutul 50, la un alt marcaj aproximativ al lui Șeroni. Totodată, s-a dovedit că Petre a salvat golul la prima ocazie a meciului, deci am făcut și niște modificări la note.

2 comentarii :

Anonim spunea...

Practic suntem promovati.Acum trebuie stranse toate valorile zonei pentru a face fata in liga 1.Sa speram ca putem aduce acasa un Popovici,Belu etc care joaca sau nu joaca pe la formatii mai obscure.Someaza Mera si Scutaru; trebuie gasita o solutie sa joace din nou la Poli.Oricum cu apararea actuala devenim o Bistrita adica ciuca batailor.

Andrei Vajna II spunea...

Velcea: "60% am fost gata să-l introduc în teren şi pe Bocşan" :D

Deci mai ramane 40% pentru un raspuns complet la intrebare. :))

Google+