21 noiembrie 2014

ACS Poli - CSM Râmnicu Vâlcea 0:0

Nu ni s-a lăsat astăzi de prea mult fotbal, Poli evoluând șters în fața unui adversar care n-a avut niciun fel de ambiție ofensivă. Doar două ocazii mai mari de gol ne-am trecut în cont, acelea pe final de meci, astfel că nici nu puteam avea pretenții deosebite la victorie. Alexa a optat pentru multă precauție astăzi, cu schimbări post pe post, fundași laterali retrași jumătate de meci, și în general o atitudine reținută a jucătorilor noștri.

Prima repriză s-a animat doar prin prisma unor decizii iritante ale centralului partidei, căci șuturi pe poartă n-am numărat. Bărbuț a avut o fază interesantă în flanc, depășind un jucător pentru a intra în careu, însă centrarea către Henrique a fost deviată în corner - asta se întâmpla pe la minutul 30. Henrique a mai fost în centrul unor faze cu potențial, de regulă tot ca urmare a unor cornere executate bine de Keita, șuturile sale sau tentativele sale de șut fiind de fiecare dată blocate.

Repriza secundă a fost foarte asemănătoare în desfășurare, căci a a trecut mai bine de jumătate de oră până la primele ocazii. La acestea mă și refeream mai sus, Poli fiind aproape de gol în minutele 84 și 86. Întâi, o fază cursivă de atac plecată de la Boldea, a trecut pe la Rody înainte ca balonul să ajungă central la Keita, care a șutat din alergare cu stângul, slab și fix pe portar. Apoi, o centrare care depășește apărarea adversă a ajuns ideal la Popescu, acesta a părut nesigur pe opțiunile sale și a ales un șut neinspirat, sfârșit în plasa laterală. În ciuda unor tentative timide la ultimele faze ale partidei, n-am reușit să mai facem mare lucru, astfel că scorul a rămas alb și trist.

Al doilea meci fără Alexa pe bancă, alte puncte pierdute - să existe vreo legătură? Nu știu să zic precis care au fost cauzele acestui rezultat mediocru. Pe de-o parte, vâlcenii s-au apărat bine, au închis spațiile, devotamentul lor în scopul neprimirii golurilor fiind evident prin prisma ocaziilor pe care (nu) și le-au creat. Pe de altă parte, a părut să ne lipsească o viteză, adesea Henrique era singur în față, fundașii laterali n-au prea urcat, și chiar dacă cineva avea o acțiune în flanc, nu prea avea cui să paseze pentru finalizare. Schimbările făcute după pauză n-au ameliorat de fel starea noastră, iar pericolul a venit de regulă la cornere, atunci când acestea erau executate de Keita.

Dacă ar fi să evidențiez niște jucători, m-aș opri la senegalez și la colegul său din linia de mijloc, Ovidiu Popescu. Doar ei au avut niște ruperi de ritm mai energice. Defensiv, Cânu și Scutaru au conlucrat foarte bine, în vreme ce Smaranda pur și simplu n-a avut ce face. În rest, cam multă blazare și puțină inspirație, chiar și din partea lui Henrique, de la care am ajuns să ne așteptăm la atât de multe. Și cum azi n-a mers, toată echipă a părut destul de palidă.

Precum scriam în introducere, rămâne impresia că am fost excesiv de prudenți astăzi. Nu sunt puncte grave pierdute, însă pentru liniștea tuturor ar fi ideal să scoatem tot ce putem până la finalul anului, chiar dacă se arată puțină oboseală la unsprezecele deja bine rodat al echipei.

Poli: Smaranda (-) - Belu (5), Scutaru (6), Cânu (6), Neagu (5) - Popescu (6) - Keita (6), Poparadu (5,5), Boldea (5) - Henrique (5,5), Bărbuț (5,5)

Schimbări:

Trandu (4,5) pentru Poparadu (min 45)
Popovici pentru Bărbuţ (min 68)
Rody pentru Henrique (min 75)

Niciun comentariu :

Google+