30 mai 2012

Avancronică: ultimul meci

După ce n-am reușit să batem singura contracandidată la primul loc, apoi - și mai rău - am luat bătaie de la rivalii de moarte și am luat parte la întâlnirea de tristă amintire cu Luceafărul, m-am resemnat cu gândul la eternul loc 2 pe care l-am ocupat de atâtea ori în "era Iancu". Am vizionat fiecare meci ca pe unul de sine stătător, fără să mă intereseze poziția în campionat sau diferența de puncte față de celelalte echipe.

M-am bucurat de un joc tot mai precis, disciplinat tactic, în meciurile mai grele de la Târgoviște și Argeș, precum și o dominare foarte plăcută în partidele de acasă în care m-a încântat atitudinea tinerilor promovați de la echipa secundă, dar și dezinvoltura lui Rocha și Popovici. Și așa se face că, nici nu știu cum, am egalat Bistrița trecând pe primul loc în clasament, grație atât golaverajului superior, cât și rezultatelor directe favorabile nouă, ceea ce face a meciul cu Râmnicu Vâlcea să fie mult mai important decât pare la prima vedere. O victorie în fața oltenilor, înseamnă și câștigarea seriei.

Știu că e greu ca acest lucru să șteargă din amărăciunea vremii, dar eu consider că nu ar trebui să plângem după ratarea unei promovări în loc să ne bucurăm de câștigarea unei serii cu 15 echipe și jumătate. La o adică pentru ce ne-am bucura mai mult: pentru câștigarea titlului sau pentru calificarea în grupele Champions League unde nu putem obține nici măcar un punct? pentru câștigarea grupei de calificare, sau pentru calificarea la campionatul european unde nu suntem în stare să batem o echipă care se dă la o parte?

Voi ce preferați? Să vă bucurați de victoria echipei de suflet, care prin muncă și voință a reușit să arate în ciuda circumstanțelor că e mai bună pe teren ca toate celelalte, sau să deplângeți faptul că la anul nu vom juca într-un campionat de fotbal penibil de slab și de corupt? La o adică, actualii jucători, mulți dintre ei crescuți de Timișoara, au o mare șansă să fie primii care să ocupe primul loc la final de campionat de mulți ani încoace. Ei pot reuși în aceste condiții vitrege, ceea ce n-au reușit alții în vremurile de apogeu ale grandomaniei lui Iancu.

Eu cu siguranță nu vreau să ratez acest moment istoric!

Hai Poli!

4 comentarii :

Anonim spunea...

Strugurii sunt acrii spuse vulpea nereusind sa culeaga ciorchinele.Cam asa se traduce textul prezentat

Andrei Vajna II spunea...

Traducatori de doi bani....

Anonim spunea...

Un traducator de doi bani iti comunica: nu exista club profesionist de fotbal fara investitor privat.Comunitatea poate sprijini copii,juniorii poate sa puna la dispozitie terenuri si alte facilitati dar nu la preturi de piata ci simbolice.Pana nu avem acel investitor ne vom uita cu jind la struguri si vom spune sunt acrii nu merita.
Nu iti place critica literara.Dar mai gandeste, de ce a fugit Tender?
Om al locului polist vechi s-a oprit in Africa.Face afaceri cu maimute ca e mai sanatos decat pe plai natal.

Andrei Vajna II spunea...

Si eu sustin ca e nevoie de investitor privat. Am mai zis asta.

Dar nu inteleg ce legatura are cu textul articolului....

Google+