6 decembrie 2009

Poli - Pandurii 1:0 (1:0)

A fost, probabil, cel mai prost meci câștigat al acestui tur de campionat. Alb-violeții, prea relaxați, prea deconcentrați, au căutat să controleze partida, dar dacă în prima repriză le-a ieșit, în a doua oaspeții au dominat și au pus destulă presiune pe apărarea noastră.

Poli a avut o primă bună ocazie în minutul 6, când Magera i-a pasat elegant lui Parks, dar șutul acestuia din unghi a trecut de puțin pe lângă. Faza aceasta a anunțat oarecum intențiile Politehnicii, iar cinci minute mai târziu, Bucur avea să deschidă scorul: după o acțiune prelungită de atac, cu Parks la marginea careului, Goga a trimis spre poartă, balonul a ajuns la Bucur și atacantul nostru a marcat! Același Bucur a avut o imensă ocazie în minutul 15, când nu a reluat bine cu capul o centrare a lui Goga, înainte ca meciul să se domolească, cu Poli controlând jocul așa cum a făcut-o și la Mediaș. În afară de câteva semi-ocazii ale noastre, oaspeții au avut o contră periculoasă, dar Pantilimon a fost la post. Scorul putea să fie 2:0 pe finalul reprizei, când Stanca a intervenit excepțional la o finalizare cu capul a lui Nibombe!
Din păcate, mitanul secund a avut o total altă față. Pandurii au început să stea mai mult în jumătatea noastră și să ajungă mai ușor cu mingea în careul lui Panti. În special după înlocuirea lui Magera cu Chiacu, Poli nu a mai construit nimic, în timp ce cehul și-a arătat vizibil iritarea la decizia lui Sabău, aruncând tricoul pe banca de rezerve. Fără cineva care să recepționeze baloanele la mijloc și să le dea mai departe, alb-violeții au avut mari probleme în a menține posesia - noroc că nici oaspeții nu știau ce să facă cu ea. Singura fază reală de gol a venit în minutul 75, când Karamyan a trecut de mai mulți jucători în careul advers, a șutat din unghi și Stanca a reușit o nouă intervenție salvatoare. Finalul de meci a fost frustrant și a oferit câteva motive de trepidații, dar până la urmă totul s-a terminat cu bine.

Punctele contează cel mai mult în acest moment și este de înțeles că jucătorilor le poate fi greu să treacă de la Ajax la Pandurii, ca imagine, cât și ca abordare. Din păcate, mai mulți jucători au fost foarte slabi azi, cu Parks și Goga în frunte. Costaricanul a intrar rar în joc, iar de obicei, când a intrat, a reușit doar să piardă mingea în driblinguri infinite, în timp ce Goga, deși a avut câteva faze mai de succes, a lăsat impresia că nu își dă silința cum trebuie. În rest, e greu de evidențiat cineva anume - poate doar Bourceanu și Bucur, dar asta e prea puțin. Cât despre Magera, de înțeles frustarea sa când pe teren se află cel puțin doi jucători care nu fac mai nimic, dar reacția pe care a avut-o putea fi evitată.

E clar că va fi nevoie de o altă prestație la Brașov pentru a deveni campionii de toamnă.

Poli: Pantilimon (6) - Bonfim (6), Luchin (6), Nibombe (6), Maxim (5,5) - Bourceanu (6), Alexa (5,5), Goga (5) - Parks (5), Magera (5,5), Bucur (6,5)

Schimbări:

Chiacu (5) pentru Magera (min 51)
Art. Karamyan (5,5) pentru Goga (min 69)
Stancu pentru Parks (min 85)

P.S. Bravo CVUCS!

Un comentariu :

Andrei Vajna II spunea...

Cred ca dupa gol pur si simplu s-au considerat multumiti si n-au mai tras. Bourceanu a fost cel mai bun. Oare sa i se potriveasca postul asta tot mai bine? Mi-a placut si Karamyan. In afara centrarilor aiurea a jucat foarte bine.

Pacat de gestul lui Magera. Pentru echipa va fi daunator daca Sabau va decide sa nu-l mai bage in echipa doar pentru acest gest.

Google+