13 decembrie 2009

FC Brașov - Poli 1:0 (0:0)

Alb-violeții au făcut un meci cu adevărat penibil azi, fiind surclasați din toate punctele de vedere de adversari - e imposibil să compensezi dăruirea cu devieri și floricele.

Brașovenii au dominat practic copios întreaga partidă, chiar dacă nu au avut prea multe ocazii de gol. Cel mult s-ar putea spune că Poli a jucat bine vreo cinci, zece minute, în debutul partidei, dar îndată ce gazdele au început să forțeze, echipa noastră s-a înmuiat. Aș afirma că prima repriză a prezentat vreo patru faze de poartă mai serioase, anume un șut în bară al lui Zaharia de la mare distanță, două intervenții ale lui Pantilimon, în timp ce singura ocazie a Politehnicii a fost reprezentată de pasa greșită către Mincă, pe care Bucur n-a reușit s-o ajungă de puțin. Mai îngrijorător era că brașovenii se urcaseră peste noi spre final și Poli nu replica decât prin a pierde mingea groaznic de ușor la mijlocul terenului. Inculpații principali ar fi fost Magera și Bourceanu, dar nici absența din joc a lui Chiacu sau Goga nu a ajutat echipa.

Repriza secundă a continuat exact așa cum se terminase prima și Măldărășanu a trecut pe lângă gol la unul din nenumăratele cornere de care au beneficiat gazdele, când l-a depășit pe Bonfim. După același tipar a venit și singurul gol al partidei, Bonfim fiind depășit de Diogo la un duel aerian pe colțul lung, iar dat fiind că Panti nu s-a gândit să-și folosească brațele pentru a încerca să blocheze mingea, golul a fost inevitabil. Din păcate, nici după gol nu s-a schimbat absolut nimic în desfășurarea partidei. Nici măcar după ce gazdele s-au retras, Poli nu a reușit să pună de-o fază de gol. Introducerea fraților Karamyan nu a ajutat, deși Artiom a dublat bine flancul stâng, dar meciul fusese pierdut încă de la declarația lui Sabău de ieri. Regretabil.

Dintre toți jucătorii, aș ține să-l evidențiez mai ales pe Alexa, care a dat totul astăzi pe teren - și a fost cam singurul. Eventual Bourceanu i s-ar putea alătura, dar în rest, și cei care au vrut au avut scăpări greu de acceptat. Fundașii centrali s-au descurcat bine (mai puțin când Nibombe lufta câte-o minge), dar pe benzi a fost greu, în special pe stânga, unde Maxim nu a prea reușit să-l țină în frâu pe Roman. În rest, Goga, Chiacu, Magera și Parks nu au avut nimic de contribuit astăzi, ceea ce s-a și văzut - imposibil să câștigi când îți lipsesc doi oameni de pe teren. Oricum, nu trebuie dramatizat: situația e rezonabilă. Ca în fiecare iarna, decisive vor fi mutările de pe piața transferurilor. Ar fi frumos să ne copleșească o minune.

Poli: Pantilimon (5,5) - Bonfim (4,5), Luchin (6), Nibombe (5,5), Maxim (5) - Bourceanu (6), Alexa (6,5), Chiacu (5) - Bucur (5,5), Magera (5), Goga (5)

Schimbări:

Parks (5) pentru Magera (min 45)
Art. Kramyan (5,5) pentru Chiacu (min 57)
Arm. Karamyan pentru Maxim (min 74)

2 comentarii :

Andrei Vajna II spunea...

Cred ca vina lui Pantilimon la gol e cel mult 20%. E greu sa vii de pe mijlocul portii la colt. Enervant e faptul ca parca nu a avut reactie. Mi-a amintit de Popica la loviturile libere cand statea tintuit si privea mingea cum intra in poarta.

Si nici pe Magera nu l-as scoate principal vinovat. Cred ca si cand joaca mai prost, nu trebuie schimbat.

Stefan Carpanu spunea...

Nu e principal vinovat Magera, jumtate din echipa n-a mers nicicum ieri. Vorba vine, macar la Magera poti spune ce nu ti-a placut, ca ai vazut c-a trecut mingea pe la el, dar cand Goga a fost amplasat in locul lui in repriza a doua...?

La cum a aparat in acest tur, Pantilimon a fost un portar oarecare. Orice portar cat de cat e in stare sa joace in aceeasi maniera.

Google+