21 septembrie 2008

Poli - FC Vaslui 3:1 (1:1)

Orice s-ar spune despre echipa făcută de Uhrin - că nu știe să se apere, că nu este constantă, că n-are mijloc - cu siguranță nu se poate spune că n-are caracter. Alb-violeții au remontat pentru a nu știu câta oară un scor defavorabil, grație, de această dată, a unui joc bun, precum și a inspirației anumitor jucători.

De fapt, întreaga dispută a fost relativ echilibrată la mijlocul terenului, chiar dacă vasluienii nu și-au creat decât două șanse reale de a marca - fără să includem extravaganța lui Bonfim. Bucur a fost omul începutul de meci, reușind să se demarce în repetate rânduri și să-l pună la încercare pe Kuciak, dar șuturile sale au fost, în general, cam anemice. Replica vasluienilor a venit printr-un șut de la distanță care ieșea oricum în aut, însă Pantilimon a ținut să se asigure de acest fapt și a respins în corner. Ocaziile au cam lipsit până spre finalul reprizei, deși Poli a creat de mai multe ori pericol la poarta oaspeților. În ciuda acestui fapt, la primul atac consistent, ca urmare a unei greșeli a lui Stancu, cei de la Vaslui au reușit să deschidă scorul (minutul 34), Temwanjera profitând și de indecizia lui Pantilimon. Replica alb-violeților nu s-a lăsat mult așteptată, ea venind grație efortului depus de Parks, care a driblat în marginea careului și a centrat excelent, Borbely a ratat finalizarea, dar mingea a ajuns la Bucur care n-a iertat (minutul 43)!
Repriza secundă a început cu o mare șansă de gol a vasluienilor, care au pătruns pe partea dreaptă, dar șutul lui Ljubinkovici a fost scos excelent de Pantilimon și apoi Bonfim. A urmat avalanșa alb-violetă, concretizată în Winston Parks, care a făcut ravagii pe partea dreaptă a apărării oaspeților și doar șansa le-a permis acestora să scape fără gol. Parks a cedat fizic până la final, fiind înlocuit de către Rusici (în continuare, într-o formă ridicol de slabă), dar decisiv s-a dovedit a fi Marian Cisovsky. În minutul 74, fundașul Politehnicii a luat pe cont propriu o fază la mijlocul terenului, a driblat, a înaintat cu mingea până pe la 30 de metri de poartă, și a trimis un șut fantastic peste Kuciak, direct în vinclul porții oaspete, pentru a-i aduce pe alb-violeți în avantaj! Și pentru a pune capăt speranțelor vasluiene, șase minute mai târziu Bucur primește o pasă în careu, întoarce doi fundași și șutează la colțul lung, prizându-l pe Kuciak pe picior greșit, astfel că scorul devine 3:1! Până la final nu rămâne nimic de remarcat, exceptând mingea trimisă în proprie-bară de Bonfim la un corner, iar cum nu țin să vorbesc despre arbitrajul slab al lui Balaj, prefer să închei aici acest raport al evenimentelor.

Dintre jucători, remarcați sunt Bucur, Parks și Cisovsky, iar alături de ei aș ține să-l menționez și pe Bonfim, care în ciuda normei sale de o gafă incredibilă pe meci, a fost foarte greu de depășit de către jucătorii adverși. Din punctul meu de vedere, dacă brazilianul reușeste să-și mențină concentrarea tot meciul și lucrează puțin la centrări, are toate șansele să prindă un loc în primul unsprezece. Despre Bucur nu am nimic de adăugat și nici despre Cisovsky, dar aș ține să spun că Parks a fost formidabil astăzi, chiar dacă n-a marcat, reușind să dribleze mulți jucători și să pătrundă cu ușurință în careul oaspeților. La polul opus se află Rusici, Luchin. Stancu și chiar Karamyan, care au avut un meci slab, în timp ce cei doi mijlocași centrali, precum și Milhazes, au alternat fazele mai bune cu cele mai puțin bune.

Poli: Pantilimon (5,5) - Bonfim (5,5), Luchin (5), Cisovksy (7), Milhazes (5,5) - Stancu (4,5), Alexa (6), Borbely (5,5), Art. Karamyan (5) - Bucur (7), Parks (6,5).

Au mai intrat Goga (5,5), Rusici (5) și Arm. Karamyan, înlocuindu-i pe Art. Karamyan, Parks și Bucur.

Cât despre o plecare a lui Uhrin, conversația mi se pare absurdă.

P.S. Unde au dispărut toți poliștii?

Gol Temwanjera:



Gol Bucur:



Gol Cisovsky:



Gol Bucur:

Un comentariu :

daimon spunea...

luchin se straduie, asuda, alearga, pacat ca face gafe ce risca sa coste. dar asa, e bun.

Google+