23 martie 2008

Poli - Dacia Mioveni 1:2 (0:1)

Spectatori puţini, vreme nasoală şi multă prostie. Acestea au fost cele trei ingrediente care au compus prima înfrângere pe teren propriu, tocmai în faţa unei echipe mici, care a ştiut să profite de gafele noastre, a avut noroc când a fost nevoie şi a tras de timp din primul până în ultimul minut. Evident, această atitudine a fost ignorată de arbitru, ba chiar încurajată, considerând absurdul celor doar trei minute de prelungiri în repriza a doua, când de abia s-a jucat ceva.

Poli putea lejer să aibe doi zero în minutul cincisprezece, dar mai întâi o triplă ratare Martinez-Arman-Ganea şi apoi o incredibilă ratare a ultimului au făcut ca scorul să rămână cel din primul minut. Cumva echipa s-a pierdut apoi şi oaspeţii au urcat şi au obţinut destule lovituri de colţ. Popa a avut de parat un şut periculos, dar s-a descurcat, însă la unul dintre acele cornere, mingea a poposit la un Frăsineanu, cam liber la marginea careului, acesta a înaintat, a şutat, şi datorită unei devieri cu capul a lui Borbely mingea a poposit în plasă. Poli nu a reuşit să-şi revină nicicum în prima repriză, jocul letargic dând tuturor mult de gândit, mai mult însă lui Cânu, care de nervi a retezat un adversar fără minge şi a primit (doar) un cartonaş galben.
Repriza secundă a început cu alb-violeţii în atac, dar golul a venit iar din partea oaspeţilor: vrând - mă gândesc - să arate că nu a rămas pe teren degeaba, Cânu încerca probabil să mute telepatic mingea în braţele lui Popa, acesta aştepta o pasă sau o degajare, şi în toata contemplarea asta s-a trezit un muribund lipsit de veleităţi metafizice de la Mioveni să ia mingea şi să înscrie în poarta goală. Poli a replicat destul de rapid, Martinez - cel mai bun jucător de la alb-violeţi - trimiţând o centrare excelentă pentru Rusici, a cărui lovitură de cap a trimis mingea în poartă. Ganea a trecut apoi la pupitru, trimiţând o dată pe lângă poartă şi a doua oară nimerind bara porţii lui Stanca. Ultima mare ocazie a alb-violeţilor i-a aparţinut lui Rusici, care a trimis peste dintr-o poziţie excelentă, probabil spre oaroarea oricărui suporter alb-violet care urmărise meciul. Finalul a fost bine "gestionat" de oaspeţi, adică s-a tras serios de timp, Popa fiind pus la încercare dintr-un corner, înainte ca Poli să mai aibă la rându-i o lovitură de la colţ; degabă însă, căci scorul final a fost cel consemnat din minutul şaizeci.

Aidoma partidei de la Vaslui, s-a mai pierdut un meci pe grave greşeli personale, tocmai în compania unei echipe care numai pretenţii nu trebuia să emită pe Dan Păltinişanu. Lipsa completă de inspiraţie a atacanţilor titulari, nenumăratele ratări şi gravele inexactităţi din apărare au costat pe Poli prezenţa pe podium în urma acestei etape - şi mai mult, au pus în real pericol posibila participare în cupele europene.
Lui Uhrin i se poate reproşa cel mult schimbarea lui Aliuţă cu Tibi Bălan, care a fost deosebit de slab, iar restul apasă pe umerii jucătorilor. Este fantastic cum Cânu poate comite astfel de greşeli - şi nici nu-i prima oară! Mai mult, la partida de la Bistriţa vom fi forţaţi să evoluăm cu un cuplu de fundaşi complet "inovativ", dat fiind că atât Cânu, cât şi Brezinsky sunt suspendaţi.
Dintre cei prezenţi astăzi pe teren ţin săi laud doar pe Milhazes, Martinez şi Rusici, deşi nici Popa n-a avut (din punctul meu de vedere) nicio vină la goluri. Surpriza este în mod evident Martinez, care deşi nu a fost fără de greşeală, a trimis vreo trei pase de gol, din care doar una a fost transformată, şi a mai creat multe faze bune de atac. Ciudat însă cum punctul slab al argentinianului sunt tocmai preluările.

La Bistriţa alb-violeţii vor trebui să fie mult mai precişi la finalizare pentru a putea spera la un rezultat bun. Momentan Poli nu are cum să câştige atunci când ratează mult şi are de înfruntat un arbitraj care încurajează nesportivitatea, sub forma tragerilor de timp şi a simulărilor.

Poli: Popa (6) - Milhazes (6), Cânu (3), Luchin (5,5), Bădoi (5,5) - Art. Karamyan (5,5), Aliuţă (5), Borbely (5,5), Martinez (6,5) - Ganea (5), Arm. Karamyan (5). Rusici (6,5) şi Tibi Bălan (5) i-au înlocuit pe Aliuţă şi Arman Karamyan.

Video cu golurile aici.

Niciun comentariu :

Google+