Un eveniment ce putea foarte ușor trece neobservat, a strâns peste 1000 de suporteri datorită unei idei inedite, dar și, să recunoaștem, datorită situației actuale a clubului Politehnica. Astfel, prima manșă a finalei dintre reprezentantele sub-16 ale județului Timiș și Bucureștiului s-a desfășurat pe arena "Dan Păltinișanu", încheindu-se sub lumina nocturnei.
Nici măcar nu a trecut primul minut că deja ne-am dat cu toții seama cine e vedeta din teren - purtătorul numărului 10, Dorinel Rotariu. Este fiul lui Ilie Rotariu, fratele geamăn al mult mai cunoscutului Iosif Rotariu. După această primă fază - un șut puțin pe lângă - în minutul 3 a avut o și mai mare șansă. O pasă genială pe culoar l-a găsit singur cu portarul, pe care l-a driblat, dar mingea s-a dus în plasa laterală. Din păcate, tânărul Rotariu nu avea să se găsească pe lista marcatorilor la finalul partidei, cu toate că a mai avut câteva ocazii foarte bune. Se pare că deși dă dovadă de mai multe calități, mai are de lucru la finalizare.
Timișenii au continuat asaltul la poarta adversarilor, iar golul avea să vină în urma unui corner executat de același Rotariu și fructificat de Miodrag Todorov cu capul. Doar 2 minute mai târziu, Dejan Boldor (alt fiu de fost jucător) a majorat scorul cu un șut lobat de la mare distanță, profitând de plasarea foarte proastă a portarului.
La cum a început meciul, toată lumea se aștepta la o avalanșă de goluri pentru Timiș, dar după golul 2 a intrat într-un moment de acalmie, prilej ca membrii galeriei să producă mult fum și mult zgomot de petarde. În rest, scandări sporadice, iar după pauză s-au cam răsfirat.
Chiar dacă nu și-au mai creat ocazii mari de gol, jocul timișenilor a fost unul solid și plăcut, surprinzând prin ușurința cu care combinau. Un mare ajutor în atac au fost Popa și Jichici. Pare promițător dacă se deprind de pe acum cu jocul în echipă, ceea ce mult timp a lipsit Politehnicii. Ca să nu mai vorbim că toți au coborât să primească sau să recupereze mingi.
Repriza secundă a găsit echipa timișeană retrasă, încercând să apere diferența de două goluri. Ocaziile au fost împărțite la ambele porți, dar atacurile bucureștenilor ne-au dat ocazia să vedem și compartimentul defensiv la lucru, unde Moja și Bocșan au fost exemplari. Ultimul, de altfel, a și jucat, alături de Todorov, pentru Poli II, în victoria cu Sebișul.
Asemeni, portarul Gârlea a fost magnific, etalându-și reflexele, scoțând mai multe faze de gol clare. Nu așa a fost, însă în minutul 72 când, deși a ieșit foarte bine din careu ca să întâmpine o minge, s-a pierdut cu firea și nu a mai știut ce să facă cu ea. Atacantul bucureștean a pătruns în careu și a fost doborât de Artimon (da, tot fiu de fotbalist). Penalty transformat, iar bucureștenii nu au mai reușit să fructifice nici o ocazie până la final.
Jucătorii timișeni au fost foarte bucuroși de victorie și s-au dus să salute publicul, înmânându-le un tricou pe care scria "Pentru toți suporterii".
Va fi greu în retur, dar indiferent de rezultatul final, putem trage câteva concluzii. Fără îndoială, de câțiva dintre jucători vom mai auzi în viitor. La ce nivel, e greu de spus, pentru că timpul stă înaintea lor și mai pot evolua extrem de mult. Rămâne de văzut și care va fi viitorul Politehnicii și cum va putea clubul să-i crească, pentru că au mai fost tinere talente pierdute. De asemenea, să nu ne așteptăm că toți aceștia vor face carieră la Poli Timișoara. Dacă mulți dintre ei sunt acontați de club, nu același este cazul lui Boldor de la LPS Banatul, care are toate șansele să fie acaparat de AS Roma.
Viitorul poate fi frumos, numai să avem grijă ca el să existe.
Timiș U16: Gârlea (Poli Timişoara) – Moja (Poli Timişoara), Bocşan(Poli Timişoara), Todorov (Poli Timişoara), R. Mureşan (LPS Banatul) – Bărbuţ (FC Giroc), Boldor (LPS Banatul), Popa (LPS Banatul), Jichici (Electrica Timişora) – Hîrdău (FC „Marcel Băban” Jimbolia), Rotariu (Poli Timişoara).
Au mai intrat: Albeanu (Auto Timişoara) Scheau (Poli Timişoara) Artimon (LPS Banatul)
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu