11 martie 2018

FC Voluntari - Poli 1:0 (0:0)

Uneori - de câte ori?? - rămâi fără cuvinte. Să pierzi pentru a treia oară la rând în minutul 90+ cu Voluntari, de această dată dintr-un penalty stupid făcut de Maxi Oliva, pare prea mult. Dar așa se întâmplă și nu mai e mare lucru de comentat, fiindcă prostia se plătește de fiecare dată.


N-au existat dubii despre cine își va asuma inițiativa în acest meci, cu gazdele controlând posesia în jumătatea adversă, mai ales că 3-4-3-ul nostru s-a tranformat frecvent în 5-4-1. Chiar și așa însă, ocaziile au lipsit, cu cea mai mare venind după o fază fixă executată cu schemă, dar Straton a ieșit inspirat să blocheze șutul lui Benzar (min. 9). Jocul a fost fragmentat, cu multe faulturi în special din partea noastră. Așa au mai avut parte gazdele de o șansă, cu același Benzar trimițând din liberă puțin pe lângă (min. 26). Alb-violeții au bătut scurt cele câteva cornere avute și doar unul a fost finalizat cu o centrare, facilă pentru Mincă. Șanse de partea noastră au fost două: o minge lungă a lui Enescu care l-a găsit pe Ciucur lansat spre poartă, dar acesta a fost blocat excelent din spate de Benzar (min. 32) și un balon trimis cu capul în spate de Roman, la marginea careului, de unde Haruț a improvizat un șut, pe care Mincă l-a respins cu piciorul (min. 37). Voluntariul a mai încercat poarta de la distanță prin Marinescu, precum și prin alte câteva faze fixe, fără a da mari emoții.

Repriza secundă a debutat în forță pentru gazde, cu două ocazii mari, mari în contul lor. Benzar, pe o contră, l-a culcat pe Străuț la limita careului și ochit vinclul, dar mingea ne-a iertat cu câțiva centimetri (min. 49). Apoi am scăpat la hențul involuntar al lui Străuț, înainte ca Straton să ne salveze de două ori: întâi respingând cornerul trimis spre poartă, apoi printr-un reflex extraordinar în continuarea aceleași faze (min. 57). Poli, din păcate, nimic și nimic în plan ofensiv, legăturile dintre jucători fiind efectiv inexistente. Singurele tentative timide au fost niște șuturi spre poartă de la mare distanță, niciunul periculos pentru Mincă. Totuși, meciul mergea spre un egal mulțumitor, chiar și după ce Straton a mai intervenit o dată în fața lui Bălan, care aproape ne-a taxat pe-o minge lungă (min. 83). Și am intrat în prelungiri, ba chiar în ultimul minut, când o minge respinsă de Melinte în Maxi Oliva a sărit la Gabriel Deac, iar Oliva l-a busculat în careu, acordându-se penalty. Cernat a transformat și asta a fost.

Greu de zis dacă putem găsi multe lucruri mulțumitoare de la acest meci, mai ales că plec de la premisa că Voluntariul este una dintre cele mai slabe echipe din play-out, în ciuda numelor din lot. Ofensiv practic n-am contat, la fel ca în atâtea alte meciuri, irosind și puținele faze fixe cu pase scurte și centrări slabe. Defensiv am aglomerat bine, chiar dacă gazdele ne-au pus în pericol din cornere și lovituri libere, doar că din nou, o neșansă și o prostie ne-au văzut privați de punctul muncit la una din ultimele faze. Al doisprezecelea meci consecutiv fără victorie pentru Poli, care ar trebui să ne oblige la altceva cu Juventus. Până la urmă, greșelile se mai înțeleg, dar nu știu dacă am avut mai mult de o ocazie de poartă în cele cinci meciuri jucate în acest an.

Poli: Straton - Străuț, Artean, Melinte - Haruț, Enescu, Vașvari, Oliva - Munteanu, Roman, Ciucur

Schimbări:

Popovici pentru Ciucur (min. 68)
Drăghici pentru Roman (min. 90+1)
Șeroni pentru Munteanu (min. 90+4)

Niciun comentariu :

Google+