9 martie 2018

Avancronică: FC Voluntari - Poli

Poate că am avut într-adevăr șansă prin faptul că vom juca două meciuri în deplasare la debut de play-out. Există motive să interpretezi și într-o direcție, și în cealaltă. Voluntari, oricum, este un adversar mai accesibil, chiar dacă am pierdut acum o lună cu ei.


FC Voluntari

Forma celor de la Voluntari continuă să fie una neconvingătoare. Ne-au bătut doar pe noi în acest an, dar a fost a doua oară în acest sezon când ne bat la ultima fază. Poate că au fost superiori, însă diferența au făcut-o niște greșeli personale regretabile de partea noastră.

Este posibil ca la gazde să apere Mincă, mai ales după cele trei goluri încasate de Balauru cu Chiajna. În amicalul jucat weekend-ul trecut cu Academia Rapid, Voluntari a învins cu 3-1 prin dubla lui Achim și golul lui Adrian Voicu. Meciul a fost echilibrat, primele două goluri venind din faze fixe și al treilea odată ce Academia a introdus mai mulți juniori. Sînmărtean a fost titular și a jucat la închidere, dar rămâne de văzut ce medie de vârstă își dorește Niculescu la mijloc, acolo unde mai sunt Lazăr și Marinescu.

Trebuie, așadar, să avem grijă la fazele fixe, care ne-au costat și în ultimele întâlniri cu ilfovenii.

Poli Timișoara

Alb-violeții au toate șansele să fi în efectiv (aproape) complet pentru această deplasare. Singura certă absență este Țigănașu, pe care îl vom vedea doar sezonul viitor, în vreme ce Cânu și Munteanu sunt incerți, dar este posibil să joace.

N-are rost s-o aburim despre cât de greu va fi și cât de important este un rezultat pozitiv. Câte puncte adunăm la început de play-out, va dicta sub ce presiune vom evolua până la final. Rămân la părerea că lotul este unul suficient de bun să nu avem emoții și nu avem de ce să ne considerăm inferiori Voluntariului. Evident, făcând abstracție de cele două înfrângeri încasate în acest sezon.

Pregătirea alături de Grozavu din ultimele săptămâni își arată primele efecte: însumat, jucătorii au slăbit 21 de kilograme. Noua așezare tactică, despre care am și scris recent, va fi testată serios în acest joc. Odată cu revenirea lui Cânu, vom vedea care este cea mai bună configurație a apărării noastre în trei. Se prea poate ca pentru acest meci să avem nu mai puțin de patru jucători noi în primul unsprezece față de deplasarea de la Craiova (Cânu, Munteanu, Roman, Haruț), dar asta n-ar trebui să fie o problemă - din contră. Interesant este că nu l-am văzut pe Grozavu să-l folosească pe Ciucur în stânga, chiar și în formula de trei din față, deci vom vedea dacă îl preferă titular acolo sau dacă îl pune în linia de mijloc în locul lui Haruț, optând în schimb pentru Velcotă în atac. 

În conferința de presă dinaintea meciului, Grozavu n-a lăsat să se întrevadă mare lucru, rămânând în șabloanele familiare. Punct sau puncte să fie!

Ultima întâlnire

Niciun comentariu :

Google+