15 martie 2018

Avancronică: Juventus București - Poli

Campionatul acesta pur și simplu nu vrea să ia o turnură pozitivă. Înfrângerea de-a dreptul enervantă din ultimul minut de la Voluntari contribuie la presiune adunată pe umerii alb-violeților, care pur și simplu au nevoie de punct(e) de la această a doua deplasare consecutivă pe stadionul Anghel Iordănescu.


Juventus București

Chiar dacă bucureștenii se află pe ultimul loc în clasament, nu ne va fi ușor să-i învingem. Asta nu doar din cauză că echipa noastră suferă, ci datorită faptului că Juventus, întărită în iarnă, nu se lasă ușor înfrântă.

În cele cinci meciuri disputate în acest an au primit doar trei goluri, reușind trei egaluri, toate în deplasare, la Botoșani (de două ori) și la Mediaș. E drept că nici Mediaș sau Botoșani nu sunt cine știe ce forțe, însă nici noi nu ieșim din această categorie. Ba chiar am aspira să fim acolo unde este Botoșaniul.

Juventus a adus foarte mulți jucători în pauza de iarnă, din care tresar nume precum Marian Constantinescu, Robert Elek și Vasile Gheorghe, iar lor li se alătură mulți tineri dornici de afirmare, atât din țară, cât și din străinatate. Dintre ultimii, Acolatse (adus de la Suceava) și Kardes (PSV Eindhoven II) s-au impus în primul unsprezece.

Partea „plină” a paharului este că gazdele de vineri încă n-au reușit să marcheze în acest an. Echipa antrenată de Marius Baciu nu are însă cum să fie o pradă ușoară, ba chiar aș crede că la ce au arătat cele două formații, ne pregătim de un meci egal.

Poli Timișoara

O veste bună la alb-violeți este că în ciuda pesimismului declarativ, Țigănașu a reluat antrenamentele cu echipa și ar putea reveni cât de curând în primul unsprezece. Grozavu, din declarații, îl așteaptă cu sufletul la gură.

În rest nu avem absențe pentru acest meci. Rămâne de văzut ce schimbări va face antrenorul, cel mai susceptibil în acest sens fiind Maxi Oliva. Varianta unu de înlocuire ar fi tocmai Carabela, împrumutat de la Juventus, deci e puțin probabil să joace. Altfel, variante prea bune nu sunt. Este imaginabil să revenim la o apărare în patru dacă reintră Cânu, însă nu cred că Grozavu este pregătit să renunțe la așezarea sa preferată.

Ca abordare, poate ar fi cazul să ne asumăm niște riscuri. Avem nevoie de mai mult decât un egal, mai ales că nu văd cum un punct adunat de la ultima clasată îi reîntremează spiritual pe jucători. Zise Grozavu:

 ”Nu vreau să devină un șablon când spun că orice meci este greu. Din păcate, chiar așa și este. Întâlnim o echipă care nu prea are ce pierde, nu are presiune. [...] Pe noi ne interesează mai puțin care sunt problemele de la Juventus. Pe noi ne interesează să acumulăm puncte. Din păcate, la ultimul meci n-am reușit, ceea ce ne-a dezechilibrat puțin. Sper ca băieții să fie conștienți că orice partidă în care nu acumulăm puncte poate să însemne apropierea spre o zonă care devine mai mult decât neliniștitoare”

Ce să mai zicem și noi? E cazul să vorbim pe teren.

Ultima întâlnire

Niciun comentariu :

Google+