10 februarie 2018

Note Poli - Voluntari (et. 24. c. reg.)

Poli - Voluntari 2:3 (0:1)
[50 voturi]


CRONICA MECIULUI

Cătălin Straton

O paradă la șutul din prima repriză, o altă acțiune periculoasă blocată tot pe atunci, dar în rest fără șansă la golurile adversarilor.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,8

Bogdan Străuț

N-am avut probleme pe flancul drept, deci o fi făcut și Străuț ceva bine acolo.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,4

Cristian Melinte

Face ce face Melinte și o comite la câte un gol. În rest o prestație solidă, oricum net superioară lui Șeroni.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 4,5

Alin Șeroni


...care a făcut un meci de coșmar. Plasament deficitar la primul și al treilea gol, a trecut pe sub minge la golul doi, mai multe baloane bărbierite prin apărare, la cornere n-a reușit să trimită o dată periculos pe poartă deși a avut trei șanse, tragic. Trista realitate pare să fie că Șeroni nu mai poate juca fundaș central.

Nota Cronicii: 3,0
Nota comunității: 4,8

George Neagu

Neagu iese mereu rău fără un om de sprijin pe care să se poată baza. Cu Șeroni falimentar lângă el, fundașul stânga a început rău meciul, cumva a dres-o în prima repriză, ca în a doua să fie depășit de nenumărate ori, inclusiv la faza care a precedat golul trei. Nu-i a bună.

Nota Cronicii: 3,5
Nota comunității: 2,8

Gabriel Vașvari

Mi s-a părut foarte interesant ce am văzut la Vașvari. Grozavu i-a dat sarcină să coboare până între fundași, de unde a urcat cu mingea la picior sau cu pase scurte, ca un coordonator de joc. A deschis bine jocul în flancuri, dar colaborarea cu Zaluschi și Croitoru a fost mediocră. Oricum, faza noastră de tranziție are o lentoare deosebită, reprezentând și cea mai mare piedică înspre a ajunge periculos în careul advers. Sunt convins că Vașvari va avea un rol foarte important de jucat în succesul sistemului de joc dorit de antrenor. Implicit și succesul echipei.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 6,0

Adrian Zalusuchi

Un debut greoi de Liga 1 pentru Zalu, care cu excepția unor pase lungi spre Popovici, nu a avut reușite notabile. Oricum, am văzut mult dinamism între cei trei mijlocași pe zonă centrală, care au s-au acoperit deseori reciproc.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,0

Sebastian Velcotă

Nu credeam că Velcotă este aproape de a duce un meci întreg de Liga 1 și totuși a făcut-o. În ciuda oboselii vădite din ultima parte a jocului, a contribuit la golul doi, a luptat pentru mingi, a jucat simplu și a coborât mereu cu adversarii - apropo de de ce Străuț a avut o viață mai bună ca Neagu. Nu are calitățile explozive ale lui Bărbuț și Mailat, iar coechipierii l-au jucat adeseori cu reținere, deci rămâne de văzut cum va reuși să se impună în echipă.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,0

Marius Croitoru

Una din surprizele lui Grozavu, presupun că prezența lui Croitoru în primul unsprezece se explică prin faptul că este familiarizat cu concepția de joc a antrenorului. A contribuit la primul gol, dar n-a strălucit în rest, ceea ce nu miră neapărat pentru cineva care n-a jucat meciuri oficiale atâta amar de vreme.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,3

Alexandru Ciucur

Îi putem trece în cont pasa de gol la reușita lui Popovici, chiar dacă a venit cu ajutorul adversarului. Poate aș fi vrut să văd puțin mai mult din partea lui, însă oaspeții s-au închis bine în flanc, aglomerând zona și neoferindu-i spațiu.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,2

Alexandru Popovici

A fost pus la alergat de coechipieri cu numeroase mingi lungi, reușind să creeze puținele momente cu aparență de pericol în prima repriză. Golul reușit în partea secundă a fost de un oportunism care îl definește. I-a pus și mingea de șut lui Artean la golul doi, dar a cam lipsit din joc în partea secundă.

Nota Cronicii: 6,5
Nota comunității: 6,5

REZERVE

Cătălin Doman

Spune și asta ceva, că Doman este singurul jucător cu veleități ofensivă alături de Bîrnoi care să reprezinte o soluție când vrei să ataci. Enescu nu e la fel de vertical spre poartă, dar mi-e clar că nu avea cum să fie o schimbare mai proastă decât cea efectuată. Fără vreo contribuție, Doman a rămas și fără suflu înainte de final, ceea ce a contribuit la presiunea de final a oaspeților.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 4,1

Andrei Artean

Netitularizarea lui Artean a reprezentat un șoc pentru mine. Poate că avea vreo problemă sau poate că Grozavu a considerat că jocul să precar de pase nu se potrivește la ceea ce își dorește el de la mijlocașii centrali. Oricum, a reușit o bijuterie de gol, după ce atâtea din șuturile sale de la distanță din acest sezon (și nu numai) s-au chinuit să prindă poarta. Dacă o băga și pe a doua, chiar că era eroic. Nu pot spune însă că mi-a plăcut defensiv, căci a ratat intercepția la golul doi, iar la golul trei s-a poziționat la fel de bizar ca Șeroni, în spatele adversarilor, oferindu-le astfel spațiu să atace colțul scurt.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 6,8

Cosmin Bîrnoi

Poate că nu a fost cea mai bună soluție, din moment ce echipa de abia mai stătea în ghete și ar fi necesitat întăriri defensive - fie Enescu sau chiar Akaki ar fi fost mai de ajut. Dar e ușor acum de zis, iar Grozavu a vrut să joace la victorie aruncând singura varianta ofensivă pe care o mai avea pe bancă în teren. Totodată, am avut doi U21 în teren concomitent, ceea ce nu cred că am văzut vreodată la Popa în acest sezon și chiar anul trecut (atunci, e drept, au mai apărut Bocșan - Bărbuț)

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 4,7

ANSAMBLU

Leo Grozavu

Ok, a cam feștelit-o în apărare, unde putea lăsa cei patru jucători care au evoluat cu Sepsi. Clar însă că pentru cineva care nu știe echipa, după slăbiciunile arătate de Akaki acolo, Grozavu a considerat că merge și cu Șeroni în centru. N-a mers, asta fiindcă Șeroni a jucat teribil, dar și fiindcă l-a pus pe Neagu lângă el. Lecția numărul 1: ori Neagu, ori Șeroni, niciodată amândoi.
Formula aleasă în rest a fost una logică, chiar bine-venită, cu tot cu absența lui Artean. Am văzut începutul unor faze de construcție, conturul unei concepții de joc, care dacă va avea timp să se desăvârșească, ar putea să ne aducă ce ne lipsește în jocul ofensiv. Problema e că am văzut și la Grigoraș idei care mai mult au dat peste cap echipa, decât au ajutat-o, deconspirând niște slăbiciuni defensive pe care nu știam că le avem. Acum știm că ele există, deci e cu atât mai dificil.
Clar că și Grozavu ar vrea niște jucători, dar a admis în interviul de după meci că e greu să iei pe cineva pregătit să ajute echipa în acest moment. Nu știu care-i soluția, dar sper ca ea să se arate până la începutul play-out-ului.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,7

Echipa

Am văzut un plus la dorință, dar nu din partea tuturor. Încep să mă gândesc tot mai mult la cât contează absența celor doi titulari pierduți de-a lungul sezonului (Mailat, Crețu), precum și accidentarea altor trei titulari (Țigănașu, Cânu, Munteanu). Am tot zis că lotul nu este neapărat slab, dar echipa nu știe să facă nimic bine - nici să se apare, nici să atace, nici să controleze jocul, nici să lupte pentru fiecare minge. Observația lui Grozavu, că am pierdut duelurile directe, mi se pare foarte pertinentă și ea stă la baza tuturor șanselor avute de oaspeți. Nu știu dacă asta se schimbă doar din cuvinte.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,1

Omul meciului

Andrei Artean - 20%
Niciunul - 20%
Alex Popovici - 16%
Sebastian Velcotă - 14%
Alexandru Ciucur - 14%
Gabriel Vașvari - 12%
Cătălin Straton - 4%

Niciun comentariu :

Google+