19 februarie 2018

Note Poli - Poli Iași (et. 25. c. reg.)

Poli - Poli Iași 1:2 (0:2)
[55 voturi]


CRONICA MECIULUI

Cătălin Straton

Fără șansă la goluri și în rest deloc testat.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 4,2

Alexandru Ciucur

Nu știu de ce are și Grozavu tentația să-l irosească pe Ciucur fundaș lateral. Exceptând viteza, el nu are calități pentru acest post - nici ca poziționare, nici ca joc fizic. Intenția de a întări puterea de atac cu o combinație Ciucur - Munteanu nu a dat roade, în schimb a compromis flancul stâng, Popovici nefiind jucător de flanc. Așa, Ciucur a pus pe tavă un gol oaspeților, care au ratat, și n-a arătat prea convingător nici în rest.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 4,2

Cristian Melinte

Meci slab făcut de Melinte, care a părut pierdut în mai multe rânduri - inclusiv la golul doi al ieșenilor. Fără Cânu alături perspectivele sunt sumbre.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 3,8

Akaki Khubutia


Dacă am dat cum am dat în Șeroni meciul trecut, ce să mai poți spune despre Akaki? Jalnic la primul gol, cu un plasament de neînțeles, destul de rudimentar la a două reușită - deși acolo i-ar fi trebuit ceva dublaj - astfel că lucrurile nu arată bine pentru centrul apărării noastre. Poate dacă mai are timp omul să se integreze, să ajungă la un nivel fizic mai bun, o să fie bine.

Nota Cronicii: 3,5
Nota comunității: 2,5

Maxi Oliva

Destul de competent, a scos două galbene pentru oaspeți, însă n-a reușit să colaboreze de fel cu Popovici pe faza ofensivă.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 4,4

Gabriel Vașvari

Un nou meci bunicel al lui Vașvari, cu multe recuperări, contribuție defensivă notabilă, ofensivă așa și așa. A participat la faza penalty-ului și a bătut cu siguranță, dar are nevoie de susținere în zona centrală.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 5,0

Andrei Artean

Nu știu dacă a dat o pasă bună în primele douăzeci de minute, ba chiar a oferit vreo trei pe tavă adversarilor - inclusiv una de la care a plecat primul gol. Retras în centrul apărării, a jucat mai simplu și nu a mai avut oportunități să comită aceleași erori, dar nici nu a inspirat o siguranță de nestrămutat. Uneori mă tem că multe din problemele noastre pleacă de la lipsa de formă a lui Artean. Mă tem fiindcă nu avem soluții.

Nota Cronicii: 4,0
Nota comunității: 3,9

Alexandru Munteanu

Cu un aport ofensiv notabil în partea secundă - două șuturi la poartă - și implicarea în faza penalty-ului, Munteanu ne-a adus aminte cu ce poate ajuta echipa. Trebuie să-l vedem mai des în joc, pentru care are nevoie de deschideri utile în flanc sau un-doi-uri care să-l aducă în zonă centrală.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 4,6

Cosmin Bîrnoi

Nu cred că Bîrnoi este jucătorul U21 de care avem nevoie. Sincer, din contră - ține mult de minge, nu are curajul unor pase dificile și execuțiile îl trădează. Cu spațiu și în viteză poate face ceva de unul singur, cum a fost șutul din prima repriză, dar mai greu merge în echipă.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 3,9

Alexandru Popovici

Cum scriam și mai sus, locul lui Popovici nu este în flanc. Nu are calitatea necesară în centrări și pare pierdut tactic în acea zonă.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 3,7

Octavian Drăghici

Nu aș putea spune ce aport a avut astăzi Drăghici, în afară de eroarea care a dus la golul doi. Momentan este cea mai ineficientă variantă de vârf împins de care dispunem.

Nota Cronicii: 4,0
Nota comunității: 3,1

REZERVE

Andrei Enescu

Inițial a arătat bine când a intrat, însă influența lui a scăzut odată cu trecerea timpului. Nici el nu este un jucător cu viteză de execuție, dar măcar a arătat o implicare decentă în joc.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 4,6

Mihai Roman

Este prea devreme să-i cântăm elogii lui Roman, însă a făcut ce trebuie să facă un atacant - când a avut mingea în preajmă și s-a găsit în careu, a creat pericol. Să-l vedem mai mult în partidele următoare.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 5,4

Marius Croitoru

Intrat târziu, Croitoru a fost primul care a arătat cam ce ar trebui să facă un mijlocaș central ofensiv - a dat niște mingi filtrante pentru Munteanu și a scos libera care a percedat golul, din mai nimic. Asta spre deosebire de Ciucur și Munteanu, care au căzut de mai multe ori și n-au obținut fazele fixe pe care ni le doream. Probabil este cea mai bună variantă pentru post, în ciuda vârstei sale.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 5,0

ANSAMBLU

Leo Grozavu

Chinuie echipa cu multele schimbări pe care le încearcă de la meci la meci, riscul fiind să ajungem într-un loc mental din care chiar și cu cel mai bun unsprezece să ne fie greu să câștigăm. Varianta pe care aș vrea eu s-o văd încercată este cu Haruț titular fundaș dreapta, ceea ce ne-ar permite să punem un trio interesant în spatele vârfului - Munteanu, Croitoru, Ciucur. În rest, greu de zis cum se va rezolva problema fundașului central, dincolo de revenirea lui Cânu. Nici gradul de mobilizare al lui Artean nu ne dă mari speranțe pentru ceea ce vom vedea de la linia de mijloc.
Din punctul meu de vedere omul are toată susținerea fiindcă alternativa ar fi un risc absurd (schimbarea sa). Și o va avea indiferent de rezultate și în primele trei etape din play-out, după care sper, tare mult sper că n-o să mai avem de discutat pe această temă.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 4,0

Echipa

M-a frustrat teribil finalul jucat pasiv, când aș fi vrut să văd o echipă agresivă, care să lupte cu ultimele puteri și să ducă cu urgență mingea în careu. Nu știu cum poate fi schimbată această atitudine, care pe undeva pare să plece de la noul joc de posesie pe care-l încercăm. Doar să avem calitatea să facem ceva cu posesia, căci altfel singura consecință notabilă se va consemna în numărul de goluri primite.

Dacă nu batem la Craiova, ne egalăm recordul de meciuri consecutive fără victorie - zece.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 3,9

Omul meciului

Niciunul - 54,5%
Mihai Roman - 14,5%
Gabriel Vașvari - 10,9%
Marius Croitoru - 7,3%
Andrei Artean - 3,6%
Andrei Enescu - 3,6%
Cătălin Straton - 1,8%
Alexandru Popovici - 1,8%
Cosmin Bîrnoi - 1,8%

Niciun comentariu :

Google+