24 februarie 2018

Note CSU Craiova - Poli (et. 26 c. reg.)

CSU Craiova - Poli 1:1 (0:0)
[71 voturi]


CRONICA MECIULUI

Cătălin Straton

Câte intervenții au fost? Una, două, trei, patru, cinci...șase. Trebuie să ai inspirație și noroc să-ți iasă atâtea și asta s-a văzut la ultima intervenție, în fața lui Burlacu. Singurul lucru care i s-ar putea imputa este că n-a pus om lângă bară la libera lui Mitriță.

Nota Cronicii: 7,5
Nota comunității: 8,9

Bogdan Străuț

Cel mai neconvingător din linia de trei, Străuț a contribuit negativ la cel puțin două din ocaziile pe care le-au avut craiovenii în prima repriză. S-a jucat vizibil mai mult în flancul nostru drept, inclusiv în repriza secundă, chiar dacă situația s-a ameliorat puțin odată cu intrarea lui Haruț.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 6,5

Cristian Melinte

Foarte montat pentru acest joc, Melinte a avut și rolul de a coordona apărarea, ceea ce a făcut cu destul succes. De notat au fost și momentele în care a fragmentat jocul, a oferit timp de respiro apărării.

Nota Cronicii: 6,5
Nota comunității: 7,1

Andrei Artean

Mutarea lui Artean în centrul apărării a funcționat nesperat de bine. Talia sa nu-l ajută pentru acest post, așa cum s-a văzut în câteva rânduri, dar a compensat prin poziționare și implicare. În plus, fără responsabilitatea de a construi jocul echipei, nici nu s-a mai expus la erorile sale obișnuite.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 7,1

Alexandru Ciucur

După ce în prima parte n-a avut aportul defensiv de care am fi avut nevoie (a o mia oară, de ce să-l irosești pe Ciucur pentru faza defensivă?), a arătat mai bine în partea secundă, odată ce a fost mutat în trioul din atac. Chiar dacă n-a avut reușite și ar fi putut chiar să înscrie la șansa avută în partea secundă, a contribuit oricum mai mult decât colegii de linie.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,8

Gabriel Vașvari

Din nou mi-a plăcut jocul lui Vașvari. Foarte implicat, el a fost responsabil cu tranziția din apărare în...să zicem zona de mijloc, dar oricum pentru ieșiri care să nu presupună mingea aruncată în jumătatea adversă. De multe ori am urcat destul de bine, dar ne-a lipsit calitatea în ultima treime să construim rapid, din doar câteva atingeri - atâtea câte ne permiteau și adversarii - fără să ne expunem defensiv. Oricum, Vașvari pare alt om de la venirea lui Grozavu.

Nota Cronicii: 6,5
Nota comunității: 7,1

Andrei Enescu

N-arătase rău meciul trecut Enescu, deci titularizarea sa n-a fost așa o surpriză. S-a dovedit o alegere inspirată, nu doar pentru golul excepțional pe care l-a marcat, ci și fiindcă s-a pliat pe jocul nostru din această partidă. Oricum, fără acel șut al său nu cred că plecam cu punct de la Craiova.

Nota Cronicii: 7,0
Nota comunității: 8,3

Maxi Oliva

Deși a lipsit din scenă la ocazia lui Dimitrov din prima repriză, argentinianul a arătat că este un jucător care gândește pe teren și caută mereu soluția bună, nu doar pe cea la-ndemână. Mai puțin evident în a doua repriză, datorită insistenței gazdelor pe flancul nostru drept. Ca fapt divers, el a respins cu capul în zonă centrală înainte de golul egalizator.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,9

Sebastian Velcotă

În ciuda unor mici reușite, n-a fost meciul lui Velcotă. Putea să se evidențieze la mingea care i-a ajuns pe piept, dar n-a ieșit preluarea, și în rest a avut dificultăți de a intra în combinație cu Drăghici.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 5,6

Octavian Drăghici

Nu pot să fiu mulțumit cu aportul lui Drăghici. A cauzat din nou o contră care aproape că ne-a costat, iar în plan ofensiv reciproca de la Velcotă e valabilă: nu a intrat în combinații cu el (sau cu Popovici). De fapt trioul n-a mers.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 5,4

Alexandru Popovici

Cred că au fost două faze când o pasă bună pe ruta Popovici - Ciucur ne-ar fi oferit o șansă de poartă, dar de ambele ori nouarul a ratat execuția, deși nu era una sofisticată. Nu și-a asumat riscuri, nici în puținele momente când a avut mingea la picior și mai puțin de cinci adversari în față, preferând jocul în lateral sau să aștepte susținerea. N-a prea mers.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 6,1

REZERVE

Denis Haruț

O contribuție aproape nesperată la gol, intrarea lui Haruț a ajustat apărarea - drept dovadă gazdele au mai periclitat poarta aproape exclusiv prin faze fixe. Este adevărat că cineva a cauzat acele faze fixe, iar Haruț a oferit (ușor) cornerul din care a venit golul, precum și faultul după care Mitriță a trimis în bară. Deci mai e de lucru.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 6,5

Marius Croitoru

Credeam că intrarea lui Croitoru ne va fi de folos, mai ales că îi oferea o poziție mai agresivă lui Popovici. N-a fost chiar așa, optarul pierzând câteva mingi cu destulă ușurință și nereușind să contribuie pozitiv la jocul echipei.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 6,0

Alin Șeroni

Nu-mi imaginez cum ar juca Șeroni într-o linie de trei fundași, dar astăzi a fost cam ce ne trebuia în acele minute de final.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 6,0

ANSAMBLU

Leo Grozavu

Schimbările nu se opresc, dar de această dată sunt fix ce ne trebuie. Diferența este că aproape toți jucătorii au stat în zonele în care pot contribui cel mai mult. E drept, cine-și imagina că vom reașeza astfel echipa? Defensiv a funcționat oarecum, cu excepția unor momente de avalanșă craioveană. Ofensiv n-a mers, dar asta și fiindcă trioul din față n-a mers. Va fi altfel cu Munteanu - Roman - Ciucur. Sper.

Oricum, este admirabil că Grozavu a găsit o soluție „outside the box” pentru problema noastră cu fundașii centrali. Va fi deosebit de interesant de văzut dacă aceasta va rămâne tactica noastră pentru partidele următoare. Mai important va fi să ne păstrăm intensitatea, fiindcă asta câștigă/pierde meciuri la nivelul Ligii 1.

Nota Cronicii: 7,5
Nota comunității: 8,0

Echipa

Așa o diferență de atitudine am văzut în acest meci! Puncta și Straton că echipa a jucat mereu mai bine în partidele tari, cu Dinamo, CFR, Craiova, ceea ce este atât meritoriu, cât și de criticat - fiindcă atunci când ar fi putut lua puncte, sau stadionul era gol, sau era miză mai mare, n-au reușit să se monteze la fel de bine. Oricum, dacă se prezintă cu aceeași ambiție în play-out, avem toate șansele să nu suferim de la un capăt la celălalt.

Dar nu vreau să cădem în capcana euforiei: gazdele au avut prea multe ocazii și noi prea puține pentru a spune cu adevărat că am făcut un meci excelent. A fost bun, excelent l-a făcut forma mizerabilă prin care trecem.

Nota Cronicii: 6,5
Nota comunității: 7,4

Omul meciului

Cătălin Straton - 76,1%
Andrei Enescu - 19,7%
Gabriel Vașvari - 2,8%
Maxi Oliva - 1,4%

Un comentariu :

Bugarschi Dusan spunea...

Cu puțină răbdare și încredere vom reuși. Sa avem încredere în lot , staful tehnic și conducere. Leo Grozavu va reuși sa construiască o echipă bună la Timișoara. Cu tinerii noștri și maxim 3 jucători putem avea o echipă de play of.Bineînțeles cu actualul lot. HAI POLI !!!!

Google+