22 februarie 2018

Avancronică: CSU Craiova - Poli

Într-un fel este aproape bine că nimeni nu ne dă nicio șansă în această deplasare - multă vreme va fi ultimul meci pe care îl jucăm fără presiunea rezultatului. Ceea ce nu înseamnă că nu-i găsim și acestei partide miză - atât pentru moralul echipei, cât și fiindcă locul pe care vom încheia sezonul regulat va decide programul pentru play-out.



Universitatea Craiova

Acolo unde banii și voința politică își dau mâinile, se nasc lucruri grozave. Drept dovadă Craiova se luptă la vârful clasamentului, cu șansa a treia la titlu, și își dispută jocurile pe un stadion fantastic. Deși juveții n-au rupt gura târgului de la reluarea campionatului, s-au apropiat de locul secund în clasament și rămân una dintre cele mai în formă echipe ale Ligii 1.

Gazdele nu au jucători suspendați pentru această partidă și, față de ultima etapă, i-ar putea folosi pe nou-veniții Gardoș, Andre Santos sau Dominik Glavina. Doar Alexandru Mateiu este incert pentru meci.

Interesant este că prestațiile lui CSU Craiova acasă nu sunt chiar excepționale, cu doar șapte victorii din douăsprezece partide. N-au decât patru meciuri fără gol primit, inclusiv o înfrângere cu cu 2-5 în fața FCSBului. Deci dacă jucăm ceva mai bine ca în ultimele etape, cu siguranță vom avea șansa să ne arătăm colții.

Ca o notă de subsol, clubul craiovean nu folosește emblema la zi a echipei noastre în prezentarea meciului, ci pe cea în alb-negru.

Poli Timișoara

Poli se prezintă cu mai multe absențe la Craiova: Cânu și Munteanu sunt încă în recuperare, Munteanu fiind folosit cu Iași pentru a reintrara în ritmul echipei; Roman nu va juca în conformitate cu înțelegerea dintre cele două cluburi; Haruț are examene și va lipsi și el. După tam-tam-ul din ultima vreme, sunt șanse ca Șeroni să revină, el fiind reprimit în lot de Grozavu.

Nu este de fel ideal că nu putem să perseverăm spre conturarea unui unsprezece ideal din cauza acestor absențe. Va fi interesant de văzut câte schimbări își va asuma antrenorul pe lângă cele forțate, întrebările cheie referindu-se la titularul din centrul apărării și toată așezarea compartimentului ofensiv. De trecut l-am trecut pe Akaki, dar mi se pare improbabil ca el să înceapă. Deci Șeroni sau vreo surpriză?
În rest: va reveni Ciucur în flancul drept? va juca Velcotă? va fi titularizat Croitoru? cu ce atacant începem?

Poate că de această dată chiar vom aborda mai precaut jocul, nu ca în fața Iașului. În acest caz m-aș aștepta să jucăm cu Popovici în avanposturi. Grozavu puncta:

”Pentru noi miza este cred mult mai mare decât cea a punctelor. O victorie ne-ar da o altă stare cum să abordăm play-out-ul, un rezultat pozitiv ar avea un alt impact asupra jucătorilor."
Adică nu mergem doar să ne prezentăm. E greu să ducem la capăt cu succes un joc de posesie în fața unui adversar așa de arțăgos precum este Craiova, o echipă care joacă fotbalul în viteză. Va trebui să fim mai preciși în apărare și mai incisivi în atac să ne întoarcem cu ceva. Mă gândeam dacă un joc bun din partea noastră în ciuda unei ipotetice înfrângeri ar fi mai util ca un egal schinguit. Greu de zis.

Cât despre miza de care scriam la început, Poli poate termina pe 10 (loc ocupat acum), pe 11 (dacă Chiajna face măcar egal cu Voluntari și noi pierdem) sau pe 9 (dacă batem și Voluntari pierde cu Chiajna). Dacă se menține programul de anul trecut, primele două meciuri ar putea arăta așa:

Poli pe 9

Et. 1: Poli - Sepsi/Gaz Metan (locul 12)
Et. 2: Gaz Metan/Sepsi (locul 13) - Poli

Poli pe 10

Et. 1: Poli - Chiajna/Voluntari (locul 11)
Et. 2: Gaz Metan/Sepsi (locul 13) - Poli

Poli pe 11

Et. 1: Chiajna/Voluntari (locul 10) - Poli
Et. 2: Juventus Buc (loc 14) - Poli

Toate meciurile au cam aceeași miză oricum, dar nu ar fi de fel comod să începem cu două deplasări la București. 

Ultima întâlnire

Niciun comentariu :

Google+