8 ianuarie 2018

Lotul pentru cantonament

Am mai făcut o analiză a necesităților de curând, deci nu voi reintra în detalii. Din păcate, niciuna dintre „suprizele” care se regăsesc în lotul anunțat nu oferă încredere intravenoasă. Poate doar cu efect întârziat.

Mai întâi absențele. Crețu a plecat, Munteanu este accidentat și Straton, despre care s-a scris că ar putea părăsi echipa, probabil că o va face.

Cine a revenit? 

Mario Contra completează rândurile portarilor. Neagu este scos de la naftalină și reintrodus în lot, iar alături de el apare, să vezi și să nu crezi, Morariu/Murariu, cel care a prins câteva minute în finala Cupei Ligii. Mai multe a prins acolo decât la Ghiroda în acest tur de campionat.

Cine sunt cele două nume (complet) noi?

Zoran Radu este un jucător din generația 1991, mijlocaș de bandă sau în spatele vârfurilor, care a adunat 24 meciuri și a înscris 6 goluri sezonul trecut în liga a 3-a, la Becicherecu Mic și la Lugoj. El a fost și la Sebiș pe vremea când actualul nostru director sportiv, Adrian Neaga, era antrenor acolo.

Ntombela Khanya este un jucător din generația 1995, din Africa de Sud, care a evoluat la rezervele echipei de primă ligă Golden Arrows. Deși Poli îl include la grupa de mijlocaș, pe pagina sud-africanilor apare drept fundaș central. El, asemeni lui Radu, se află în probe.

Cum e cu juniorii?

Dintre juniorii trâmbițați îi regăsim, alături de Contra, pe Cochințu și pe Velcotă, plus deja familiarii Oprea și Haruț. O veste bună este că ultimul a semnat astăzi prelungirea contractului până în 2020, practic semnând primul contract de seniori.

Mi-e greu să înțeleg de ce sunt incluși Neagu și, în special, Murariu, practic în dauna lui Podină, care evoluează fundaș stânga și e internațional U19, și, de ce nu, Fridrich, împrumutat la Lugoj. Sau de ce lipsește Remi Ochea, locul său de la mijloc fiind ocupat de un trialist trecut de prima tinerețe precum Zoran Radu sau de un jucător apărut de nicăieri în probe, fără nicio recomandare? De fapt, atât prezența lui Murariu, cât și prezența lui Radu se explică prin felurite relații.
Nu am învățat nimic din toți acești ani? Câte șanse să mai primim și să jucăm, din nou și din nou, la mica ciupeală, în loc să trimitem un mesaj clar - că nu dăm doar din gură, ci chiar vrem să regândim ce se întâmplă la Poli. Adică ori aruncăm zarurile, dar le aruncăm pe jucători cu care avem o vagă speranță să facem ceva anul viitor, ori doar ne prefacem.

Și cu Munteanu revenit în lot, rămânem cu acoperire slabă pe flancuri, la fel ca în atac. Dacă este însă să judecăm în baza completărilor aduse, nu ne permitem să sperăm la ceva mai bun, cu Popovici și Zaluschi singurele întăriri care au ceva nume și ceva fotbal în picioare în acest sezon. Așteptăm în continuare, cu sufletul la gură, internaționalul tunisian promis de Ionuț Popa.

În rest, măcar de n-ar mai pleca niciunul dintre jucătorii care au făcut deplasarea, am putea spera să ne regrupăm cât să subzistăm în meciurile rămase în acest sezon. Dar va trebui să tragem tare.

Lotul deplasat

Portari: Curileac, Smaranda, Contra

Fundași: Haruț, Străuț, Bocșan, Melinte, Șeroni, Neagu, Cânu, Cochințu, Morariu

Mijlocași: Vașvari, Artean, Doman, Croitoru, Ciucur, Zaluschi, Bîrnoi, Oprea, Zoran Radu, Ntombela Khanya *

Atacanți: Drăghici, Popovici, Velcotă


Programul de meciuri amicale

18 ianuarie: SR Brașov – Poli Timișoara

20 ianuarie: ACS Ghiroda - Poli Timișoara

21 ianuarie: Sebiș - Poli Timișoara

23 ianuarie: FC Hermannstadt – Poli Timișoara

24 ianuarie: FK Vozdovac (Serbia, locul 6 în prima ligă) – Poli Timișoara

25 ianuarie: Poli Timișoara – Ripensia Timișoara

27 ianuarie: Kisvarda (Ungaria, liga a doua) – Poli Timișoara

Niciun comentariu :

Google+