25 ianuarie 2018

Amical: Poli - Ripensia 4:1 (2:0)

În probabil ultimul amical al iernii, alb-violeţii au dispus de Ripensia cu un scor mai autoritar decât a fost desfăşurarea ostilităţilor din teren. Golurile semnate de Drăghici x2, Kayondo şi Artean au primit pe final replica unei reuşite din lovitură liberă, marca Mediop. În plus, la Poli a apărut un nou mijlocaş central în lot, în persoana fostului jucător de la Poli Iaşi, ultima oară în Cipru, Andrei Enescu.

  • Despre joc, o primă repriză foarte bună făcută de Zaluschi şi de nou-venitul Enescu. Ambii însă au dispărut în partea secundă. Drăghici atent la finalizare, Melinte sigur în spate. Kayondo, intrat în a doua repriză, a înscris în sfârşit pentru Poli şi în rest a luptat cu multă determinare. Neîncurajatoarea prestaţia lui Doman, Bocşan. Rămâne o problemă faptul că adversarii au, totuşi, multe ocazii, doar lipsa lor de calitate salvându-ne în mai multe rânduri. Un plus astăzi la fazele fixe, unde Ripensia a suferit mult, şi graţie execuţiilor lui Enescu.


Pare probabil ca după dezastrul de la Sibiu, Bouslimi să nu mai fie reţinut la echipă. Cele mai bune şanse de a rămâne le are Kayondo. Din moment ce amicalul din Ungaria, programat sâmbătă, a căzut, probabil vom avea în zilele următoare formula cât de cât finală a lotului - asta dacă nu mai apar noutăţi.

Fazele importante ale meciului de pe live-textul nostru:

Min. 2: Zaluschi îl lansează singur cu portarul pe Drăghici, apără portarul. Replică imediată a Ripensie, blochează și la noi Curileac.

Min. 10: 1-0. Enescu bate o liberă pe colțul lung, îl găsește ideal pe Drăghici, care înscrie.

Min. 20: Enescu bate un corner în zonă centrală. Şeroni dă cu capul și mingea șterge bara.

Min. 34: Un jucător al Ripensiei trimite peste poartă la un corner.

Min. 35: 2-0. Pe atacul următor Zaluschi ajunge în careul advers, dar e blocat de portar. Cornerul mai aduce o ocazie, șutul aceluiași Zaluschi - căpitan azi - fiind respins tot de portar. Două cornere mai târziu, Artean trage, mingea ajunge la Draghici din blocaj si vârful nostru își trece in cont dubla.

Min. 46: Gafa lui Neagu aproape că e taxată de Mediop, care centrează în careul mic, un fundaș al nostru trimite în propria bară, iar apoi mingea se scurge prin fața porții.

Min. 50: Șutul lui Zaluschi trece peste poartă.

Min. 57: Zaluschi îi face un cadou lui Mediop, care scapă singur spre poartă, dar Curileac respinge în bară și mingea iese în corner.

Min. 64: 3-0. Degajare greșită la Ripensia, Kayondo profită și înscrie cu un șut din unghi.

Min. 67: Mediop pare să fie faultat în careu, dar se dă fault la marginea careului.

Min. 69: 4-0. Fază fixă prelungită, mingea respinsă ajunge la Artean, care înscrie cu un șut din prima de la 15 metri.

Min. 74: Kayondo are o cursă in flanc, controlează bine mingea pe terenul denivelat, apoi i-o dă lui Artean, a cărui șut din afara careului e respins de portar.

Min. 85: 4-1. Artean pierde mingea central, un ripensist scăpa spre poartă și este faultat de Bocșan in marginea careului. Bocșan vede roșu si Mediop inscrie din liberă, profitând de plasamentul greșit al lui Straton.

Min. 87: Doman trimite pe lângă vinclu.

Min. 90: Croitoru îi dă o pasă senzațională lui Popovici, dar acesta nu profită.


Poli: Curileac - Străuţ, Melinte, Şeroni, Neagu - Artean, Zaluschi - Ciucur, Enescu, Velcotă - Drăghici

Schimbări:

La pauză: Doman pentru Velcotă, Popovici pentru Ciucur
Min. 63: Bocșan, Croitoru și Kayondo pentru Seroni, Enescu și Draghici
Min. 70: Murariu și Straton pentru Neagu și Curileac.
Min. 72: Radu pentru Străuț.
Min. 76: Cochințu pentru Zaluschi.

Niciun comentariu :

Google+