20 ianuarie 2018

Amical: Poli - Ghiroda 1:0 (1:0)

Alb-violeții au câștigat în primul amical al iernii, un meci disputat în compania echipei de liga a 3-a de la periferia Timișoarei, pe un teren greu și denivelat. Cu două formule diferite în cele două reprize, au avut timp să evolueze și toți nou-veniții, golul victoriei fiind însă înscris de unul din tinerii  clubului, Lucian Oprea.



Un desfășurător al meciului:

Poli (rep. 1): Curileac (Smaranda) - Haruț, Melinte, Bouslimi, Neagu - Oprea, Artean - Radu, Croitoru, Velcotă - Kayondo

Min. 32: Oprea reia în bară, mingea sare in mijlocul careului unde Velcotă și Kayondo se încurcă reciproc, mingea îi revine lui Oprea care înscrie în forță. 1-0

Min. 38: Kayondo recuperează în marginea careului, rămâne singur cu portarul, dar nu reușește să-l depășească.

Poli (rep. 2): Smaranda - Cochințu, Bocșan, Khanya, Seroni - Zaluschi, Vașvari - Popovici, Birnoi, Doman - Drăghici

Min. 54: Bară Ghiroda din lovitură liberă.

Min. 56: Seroni trimite in fața porții, Popovici ajunge mingea, dar trimite pe lângă

Min. 64: Popovici ratează din nou, după ce Drăghici l-a lăsat singur cu portarul.

Min. 74: Bocșan reia cu capul la cornerul bătut de Doman, portarul scoate.

Deși nu reiese evident din evenimentele raportate, oaspeții au avut câteva șanse de a înscrie și pe lângă libera trimisă în bară de golgheterul Baranyi.

Greu de zis prea multe despre nou-veniți. Kayondo a fost activ, a mai avut o semi-ocazie înainte de marea sa ratare, dar a arătat o oarecare lipsă de disciplină tactică. Pe sudafricanul Khanya l-am văzut mai puțin, fiind dificil să evaluezi mare lucru pe un asemenea teren și cu un asemenea adversar. Tunisianul Bouslimi a fost arțăgos, poate cu o duritate care nu va scăpa nesancționată în Liga 1, dar, oricum, cel mai promițător dintre cei sosiți în aceste săptămâni, căci nici Zoran Radu nu a ieșit mult în evidență. Zaluschi, care a mai avut una, două faze promițătoare, n-a reușit nici el să remarce. Zică-se, totodată, că ar mai veni în aceste zile unul sau doi jucători.

Tinerii noștri au evoluat bine, cu Velcotă activ în prima parte, folosit atât pe stânga, cât și pe dreapta, Cochințu a stat binișor pe picioare improvizat în flancul drept al apărării, în vreme ce Oprea și Haruț au fost deseori prezenți în jumătatea adversă.

Este doar începutul unei serii intensive de meciuri, deci urmărim în continuare.



Un comentariu :

alextorrrres spunea...

Kayondo a semnat in septembrie un contract pe doi ani cu Durban FC. Am gasit cuvinte frumoase despre el pe un site de acolo. Inainte a mai jucat un an la o alta echipa de liga a II-a din Africa de Sud si un an in Swaziland. Totusi, in afara unei fotografii cu el in echipamentul lui Durban FC n-am gasit nici un filmulet cu el, cit de mic, sa vedem ce poate. Cam putin, pentru un jucator adus de atit de departe. Macar are doar 21 de ani si cine stie de unde sare iepurele..

Google+