19 decembrie 2017

Note Poli - Dinamo (et. 22 c. reg.)

Poli - Dinamo 0:0
[41 voturi]


CRONICA MECIULUI

Cătălin Straton

O intervenție decisivă pentru a ne ține în meci la ocazia lui Bokila și în rest o prestație sigură. Straton arată din nou ca portarul care ne-a salvat în atâtea rânduri anul trecut.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 7,5

Bogdan Străuț

Ca o soluție de avarie, la care nu ne prea așteptam să mai apelăm în acest sezon, și-a făcut treaba. Folosit din nou pe postul lui, a încercat multe urcări ofensive, cu destul aplomb, chiar dacă n-am reușit să aducem mingi periculos în careu din flanc.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 6,8

Alin Şeroni

Prestație bună spre foartă bună a lui Șeroni, care defensiv a închis multe atacuri, inclusiv șansa de gol de la ultima fază, și a încercat ocazional să urce cu mingea, chiar dacă îndată ce trecea de mijlocul terenului părea izolat și pierdut. Nu-i rău, pentru omul care a atins o sută de meciuri în tricoul alb-violet cu această ocazie.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 7,0

Cristian Melinte


Asemeni colegului de linie, foarte solid. O singură scăpare importantă au avut cei doi, la ocazia lui Rivaldinho. În rest, respingerile lui Melinte sunt o plăcere de admirat, iar poziționarea sa defensivă în acest meci m-a impresionat a făcut diferența.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 6,9

Alexandru Ciucur

Folosit din nou fundaș, n-a reușit să-și lase amprenta asupra jocului. A comis și o eroare majoră în prima repriză, când i-a pus pe dinamoviști pe o contră foarte periculoasă, pe seama unei pase lungi trimise la primul adversar. Odată ce a urcat la mijloc, am avut parte de câteva incursiuni, atât cât să avem ce regreta că Ciucur rămâne omul de sacrificiu.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,8

Gabriel Vașvari

Depășit cu ușurință la una din marile ocazii ale dinamoviștilor din prima parte, mijlocașul central a avut un joc disciplinat în rest, chiar dacă n-a ieșit în evidență.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,2

Andrei Artean

Probabil cel mai bun meci făcut de Artean în acest sezon competițional. Calitatea recuperărilor, intensitatea în joc, tentativele de poartă (fie ele nereușite) au arătat pasiunea pe care ne dorim s-o vedem de la purtătorul de banderolă.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 6,8

Alexandru Munteanu

Ca de obicei, unul dintre cei mai activi jucători de pe teren. Îmi aduc însă aminte cât de arțăgos era în primele partide la Poli, ceea ce e greu de făcut când ai galben din minutul 10. Cele două tentative la poartă n-au fost rele, și cornerele au adus ceva pericol, însă centrările din acțiune au lăsat de dorit.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,3

Cosmin Bîrnoi

Un meci de uitat pentru Bîrnoi, care n-a avut reușite notabile.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 6,1

Cătălin Doman

În ciuda unor tentative curajoase și a câtorva faze fixe obținute, în special în prima parte, avem nevoie de mai mult din partea lui Doman - sau a oricărui jucător care se regăsește în flanc. A fost pe final de primă repriză o acțiune în care decarul nostru a rămas unu la unu cu un adversar, iar deși arăta convingerea că va trece de el, n-a putut s-o facă. Aproximativ aici este problema în jocul său, această diferență între ceea ce știe că poate și ceea ce îi iese pe teren.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,5

Octavian Drăghici

Aș fi sperat la mai mult de la Drăghici, care de când a revenit în echipă nu m-a convins că merită să fie titular meci de meci.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,8

REZERVE

Denis Haruț

A intrat bine, reușind una sau două recuperări utile.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 6,5

Marius Croitoru

Introdus târziu, n-a mai avut timp să conteze.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 6,4

Camaldine Abraw

Idem.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 5,6

ANSAMBLU

Ionuț Popa

Eu nu înțeleg un lucru: cât de greu este să faci schimbările în așa fel încât să mai aibă șansa de a schimba ceva în joc? Nu trebuie să fii filosof, datele statistice arată când trebuie să faci schimbările să întorci/revitalizezi un meci - minutul 58, minutul 73, minutul 79. Adică nu minutul 73, minutul 82, minutul 85. Și se vede din avion că Doman și Bîrnoi trebuie să iasă după minutul 60 sau că Drăghici gâfâie serios pe mingile lungi în ultima treime a meciului. Pur și simplu nu înțeleg.
Dincolo de asta, ai adus un atacant de 27 ani, internațional, care poate primi expunere dacă are reușite și, eventual, să ajute clubul pe termen lung. În schimb tu, antrenor, insiști pe un atacant de 32 ani, care nu poate ajuta clubul decât pe termen scurt, ceea ce nici n-ar fi o problemă, dacă acel atacant ar arăta consistență în joc. N-o face, deci de ce nu îl schimbi în minutul 60? Sau de ce nu îi titularizezi alternativ, mai ales că cel mai tânăr și-a arătat utilitatea când a fost folosit. Nu vreau să zic că asta-i singura cauza, dar poate e o legătură între faptul că n-am avut nicio ocazie de gol în ultimele două meciuri, în care ai folosit același om în față.
În rest, echipa s-a prezentat bine și e clar că Popa are un aport important în acest sens. Dar de ce să nu faci „bine” și lucrurile teoretic simple, rotațiile care se impun în primul unsprezece și schimbările?

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,5

Echipa

Este păcat că atitudinea excelentă din acest joc n-a fost recompensată cu o victorie. Pressing-ul agresiv mi-a plăcut deosebit de mult, în special în zona Artean - Munteanu- Străuț. Terenul greu nu ne-a ajutat în a valorifica recuperările, dar dacă jucam așa meci de meci, chiar mai puteam spera la play-off.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 6,7

Omul meciului

Cătălin Straton - 48,8%
Andrei Artean - 12,2%
Alin Șeroni - 7,3%
Cosmin Bîrnoi - 7,3%
Cristian Melinte - 4,9%
Alexandru Ciucur - 4,9%
Alexandru Munteanu - 2,4%
Bogdan Străuț - 2,4%
Marius Croitoru - 2,4%

Un comentariu :

Bugarschi Dusan spunea...

Felicitări! Rezolvarea problemelor financiare ar aduce liniștea necesară și dorința de a lupta în continuare pt.accederea în play of. Este necesar sa obținem cât mai multe puncte pt a obține cât mai mulți bani din drepturile tv.Sărbători Fericite tuturor polistilor!

Google+