2 decembrie 2017

Liga Elitelor, et. a 8-a

Ultimul meci din acest an pentru juniori (dar doar penultimul al turului din Liga Elitelor) i-a pus pe mai tinerii alb-violeți față în față cu două formații din inima Transilvaniei. Ambele dispute au fost spectaculoase, cu multe ocazii, astfel că au ținut puțin de cald la gerul acesta de decembrie care s-a coborât asupra noastră.

U19: Poli - Miercurea Ciuc 2:1 (0:1)



Băieții antrenați de Victor Collins au dominat prima parte a jocului, însă au intrat conduși la cabine, după ce portarul Trifon n-a judecat bine o minge plouată în careu și a scăpat-o în fața unui adversar. Imediat la reluare, alb-violeții au revenit grație reușitei lui Demenescu, la capătul unui corner (min. 48), ca apoi să se desprindă când Sîrbu a pus capul la o liberă trimisă în careu de Ochea (min. 59). Jocul a fost deosebit de deschis până la final, cu ambele echipei ratând șanse importante. Pentru Poli, întâi Ochea n-a reușit să depășască portarul din poziție de unu la unu, iar ulterior Iseini, Sîrbu și Gavrilă și-au văzut șuturile blocate în aceeași fază. Oaspeții au țintit bara (min. 76), înainte ca Podină să scoată o minge de pe linia porții (min. 80), dar și intervențiile lui Trifon au contribuit la salvarea rezultatului.

Jocul bun etalat de alb-violeți, adeseori cursiv și rapid, i-a scos în evidență pe Cochințu și Podină în apărare, respectiv Ochea și Iseini la mijloc, deși ceea ce am remarcat în primul rând, a fost dispoziția la efort a întregii echipe. Acest rezultat le asigură juniorilor U19 șansa de a lupta în continuare pentru o poziție în fruntea seriei de vest a Ligii Elitelor.

Poli: Trifon - Andreca, Cochințu, Demenescu, Podină - Dorobanțu, Ochea - Sevici, Iseini, Ursu - Horvath

Schimbări:

Sîrbu pentru Sevici (min. 46)
Gavrilă pentru Horvath (min. 68)
Iovanovici pentru Dorobanțu (min. 85)

U17: Poli - Târgu Mureș 4:2 (1:0)

Tiparul meciului de la categoria mai mică de vârstă a semănat cu cel din partida de la juniorii mari. Prima parte n-a debordat în ocazii, chiar dacă a consemnat deschiderea scorului. Oaspeții au trecut aproape de gol printr-un șut la colțul lung, scurs pe lângă (min. 14), iar pe final de repriză Toboșaru a scăpat singur cu portarul, fiind faultat în careu. Dobrincu a transformat lovitura de la unsprezece metri (min. 35). A doua repriză a arătat altă dinamică, în special după ce alb-violeții s-au desprins, la o fază în care Românu l-a deschis pe Toboșaru și șutul acestuia în fața porții a fost împins în gol de un adversar (min. 49). Oaspeții au redus din handicap pe o eroare colectivă plecată de la o minge pierdută în tentativa de a ieși pe contră, portarul Daminescu a ieșit neinspirat la marginea careului și golul a reprezentat o formalitate (min. 52). Am revenit degrabă la o distanță lejeră pe tabelă grație șutului din prima expediat de Chiriac (min. 56) și am fi mai putut înscrie, dar mereu a lipsit pasa finală. Într-un final, căpitanul David a reușit să majoreze scorul, servit de Românu (min. 69), însă și oaspeții au ținut să aibă încă un cuvânt de spus. Apărarea noastră a jucat bine la ofsaid majoritatea fazelor, dar s-a păcălit când Daminescu a prins o minge în mână venită de pe seama unui clinch și arbitrul a dat liberă indirectă. Deși inițial am reușit să respingem, balonul a intrat în poartă (min. 72), stabilind scorul final.


Această victorie întrerupe un șir de șase meciuri fără succes și confirmă remarcile pozitive de la ultimele jocuri, chiar dacă rezultatele au fost potrivnice. Cu o apărare care a funcționat destul de bine, în ciuda condițiilor grele de joc, am remarcat aportul ofensiv al lui Kecskes, susținut de Buga, și al lui Toboșaru, cu tot cu momentele sale de exces, precum și efortul duo-ului de la mijloc, Chiriac și Românu. Juniorii U17 arată astfel că au o echipă care poate să crească, ca la primăvară să adune mai multe puncte în Liga Elitelor.

Poli: Moșoarcă - Buga, David, Bain, Țârțău - Românu, Chiriac - Kecskes, Grosu, Toboșaru - Dobrincu

Schimbări:

Daminescu pentru Moșoarcă (min. 41)
Periat pentru Dobrincu (min. 58)
Codrea pentru Buga (min. 62)
Turdean pentru Chiriac (min. 62)
Vancea pentru Toboșaru (min. 68)

Niciun comentariu :

Google+