4 noiembrie 2017

Liga Elitelor, U19-U17, et. a 4-a

Mult spectacol în cele două dispute de la juniori, chiar dacă doar una dintre partide s-a încheiat cu un rezultat pozitiv pentru Poli.

U19: Poli - Academia de fotbal Gică Popescu 2:1 (0:0)



La U19 am jucat fără trei dintre cei mai importanţi jucători, anume deja familiarii Haruţ şi Podină, precum şi închizătorul Andreici. Prima repriză n-a fost una deosebită, fiind marcată doar de eliminarea lui Ochea (min. 30), care a lovit un adversar fără minge. Ca fotbal, oaspeţii au părut mai insistenţi, dar ocaziile mari au lipsit. A doua parte a adus degrabă deschiderea scorului (min. 52): un corner a fost urmat de bâlbâieli în lanţ a defensivei noastre, portarul Trifon a reuşit o paradă bună, însă Demenescu a ratat degajarea, iar oaspeţii au profitat. Perspectivele nu erau grozave în zece, mai ales că în afară de acţiunile lui Iseini din prima parte, n-am reuşit să fim periculoşi. Am avut şansă însă cu intervenţia stângace a unui fundaş advers, care a comis penalty la Ursu şi Cochinţu a transformat (min. 58). După ce mingea s-a scurs prin faţa porţii noastre, de am scăpat cumva cu faţa curată (min. 76), am obţinut încă un penalty, la mingea şutată în mâna unui adversar de Cochinţu (min. 80). Tot el a transformat cu siguranţă. Finalul a fost unul tensionat la poarta noastră, iar în ultimul minut de joc, Trifon a avut o nouă intervenţie inspirată, respingând cu piciorul şutul trimis de un adversar din interiorul careului. A fost chiar o paradă de trei puncte, la capătul unui joc exemplar, cu om în minus.

Este interesant că la U19 mai rar se evidenţiază un jucător anume. Rezultatele pozitive sunt cu adevărat consecinţa unui efort de echipă, precum şi a organizării pe care a reuşit să le-o imprime antrenorul Collins.

Poli: Trifon - Iovanovici, Cochinţu, Demenescu, Andreca - Dorobanţu, Ursu - Iseini, Ochea, Bonda - Sîrbu

Schimbări:

Sevici pentru Sîrbu (min. 33)
Horvath pentru Demenescu (min. 61)
Gavrilă pentru Ursu (min. 83)

U17: Poli - Universitatea Craiova 2:4 (1:2)



Tinerii de la U17 au fost aproape să repete performanţa de săptămâna trecută, când au revenit de la 0:2 pentru a obţine un egal cu Râmnicu Vâlcea. Şi astăzi partida a început prost pentru alb-violeţi, aceştia văzându-se conduşi cu acelaşi scor, după intervenţiile mai puţin sigure ale lui Moșoarcă (min. 6 şi min. 38), vinovat în special la al doilea gol. Golul nostru a căzut cam de nicăieri, Dobrincu fiind servit bine în careu, la limita ofsaidului, de unde vârful polist nu a iertat (min. 41). La puţin timp după pauză, Toboşaru, prea puţin vizibil în restul jocului, a scos maximul dintr-o fază unu la unu cu un fundaş advers, obţinând un penalty - tot Dobrincu a transformat (min. 45). Jocul mergea spre un egal, fără mari ocazii pentru vreuna dintre părţi, însă Craiova s-a dovedit mai atentă pe final. Când fundaşul central David a degajat slab, oaspeţii au profitat de spaţiul oferit în stânga apărării noastre, şi cu Codrea depăşit destul de uşor, golul trei a venit cu un şut precis din centrul careului (min. 64). Desprinderea a avut loc degrabă, la o acţiune rapidă de pase, finalizată tot din zonă centrală (min. 67). Cu jucătorii noştri vizibil iritaţi de desfăşurarea ostilităţilor, n-am mai notat alte evenimente până la final.

Mă aşteptam la un meci mai puţin echilibrat decât a fost până la urmă, astfel că neatenţiile colective care au permis craiovenilor să plece cu toate cele trei puncte chiar sunt de regretat.

Poli: Moșoarcă - Ţărţău, David, Bain, Codrea - Chiriac, Românu - Foca, Grosu, Toboşaru - Dobrincu

Schimbări:

Kecskes pentru Chiriac (min. 46)
Vancea pentru Grosu (min 60)
Daminescu pentru Mosoarcă (min. 65)
Buga pentru Toboşaru (min. 72)
Badaood pentru Bain (min. 75)

Niciun comentariu :

Google+