17 octombrie 2017

Note Poli - Chiajna (et. 14 c. reg)

Poli - Chiajna 0:3 (0:1)
[45 voturi]


CRONICA MECIULUI

Marius Curileac

Fără un aport major în acest meci, fie el pozitiv sau negativ.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 3,8

Valentin Crețu

Păcat de eroarea de la primul gol, când a fost depășit unu la unu de Bumba. În rest am văzut multă dorință din partea sa, mult elan ofensiv și măcar două centrări care ar fi trebuit transformate în gol, de Doman. În măsura în care putem vorbi de cel mai bun polist în această dispută, eu l-aș nominaliza pe Crețu.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 4,6

Cristian Melinte

Golul doi a plecat de la degajarea sa eșuată, asta pe lângă diferite alte erori comise de-a lungul partidei. Am văzut măcar câteva intervenții pozitive din partea sa, dar mai mereu am fost descoperiți defensiv, fiindcă nu avem calitatea individuală necesară să ne apărăm în patru.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 3,8

Cristian Bocșan

Când crezi că ai văzut cea mai slabă prestație posibilă, Bocșan reușește totuși să te mai surprindă. Pe sub minge la primul gol, aerian la golul anulat al oaspeților, confuz și lent la golul doi, intervenție ratată la golul trei - și astea pe lângă destule alte greșeli care n-au dus la nimic atât de grav. Am crezut mereu că, în lipsă de variante cu experiență, trebuie mers pe Bocșan, a cărui talie mai ajută. După acest meci încep să cred că a cam venit timpul să comită cineva nou toate aceste greșeli, cineva de la care mai poți avea speranța progresului.

Nota Cronicii: 3,0
Nota comunității: 2,3

Alexandru Ciucur

După ce în prima repriză l-a tot acoperit pe Doman în flanc, fără să primească mingea, în partea a doua a dispărut din planul ofensiv. Cu siguranță că un defensiv experimentat ar fi avut un plus în plasament, dar nu cred că prezența lui Ciucur în apărare a cântărit decisiv în acest joc. 

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 4,0

Gabriel Vașvari

A pierdut o minge care putea să ne coste, dar în rest a avut câteva contribuții ofensive bune. Poate că la șutul respins de Albu putea să plaseze mingea mai bine, dar la efortul ulterior, parat de portar, cu mingea ajunsă la Doman/Miguel, a oferit practic o minge de gol. Nu cred că acest meci a fost pierdut din cauza zonei centrale de la mijloc.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 4,5

Andrei Artean

Nu e un lucru nou că jocul său de pase este deficitar. S-a văzut în mai multe rânduri și în acest meci, dar prestația sa teritorială n-a fost rea, chiar din contră. A avut un șut bunicel din poziție grea și un șut slab din poziție bună, și dacă ar fi să i se impute ceva, este că nu a întremat echipa în jurul său în momentele mai haotice ale părții secunde. Asta, așa, din postura de căpitan.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 4,3

Alexandru Munteanu

Exact ca la ultima partidă, pare să existe așteptarea ca Munteanu să rezolve toate fazele ofensive. Nu merge. E un jucător care are nevoie de spațiu, iar ca să arunci constant mingile în careu, ai nevoie și de un destinatar combativ. A avut un șut plasat la poartă, scos de portar, în rest doar tentative eșuate. Păcat de fazele fixe, care au fost multe și n-au produs nici măcar o situație periculoasă.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 4,8

Cosmin Bîrnoi

Am tot comentat că plasarea lui Bîrnoi în centru este mai oportună decât în flanc, în ideea că Ciucur sau Doman pot duce. N-au fost teribil de multe faze în care Bîrnoi să contribuie, deși a avut o pasă de dat la cea mai frumos construită acțiune a alb-violeților, cea finalizată cu șutul blocat al lui  Vașvari.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 4,6

Cătălin Doman

Dacă prestația lui Bocșan a fost un minim al său, și jocul lui Doman s-a apropiat, cu certitudine, de cele mai proaste partide făcute de la Poli. Cred că n-a avut o centrare/acțiune bună până la cele două mari ratări pe final de repriză. Măcar la mingea respinsă de Caparco ar fi trebuit să înscrie. Așa, ne/a compromis șansele și a dispărut din joc în partea secundă.

Nota Cronicii: 4,0
Nota comunității: 2,9

Miguel Bianconi

Așteptarea ca introducerea unui atacant să schimbe complet dinamica jocului nostru mi se pare nerealistă. Poate că, dacă Doman nu-i sufla mingea doar ca să rateze, ar fi putut înscrie primul său gol, la cam prima sa reală ocazie de poartă de când e la Poli. Poate că nu. Cert este că brazilianul nu aduce un plus jocului nostru, deși se vede că vrea, că luptă, că are spirit de sacrificiu. Poate se ameliorează în timp, poate că nu. Dacă vine Abraw, o să avem termen de comparație.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 2,6

REZERVE

Sebastian Mailat

Singura reușită a mijlocașului introdus pentru Doman a fost faza în care ar fi trebuit să primim un penalty. Altfel, jocul pe spații mici, în fața unei apărări compacte, nu îi priește prea mult și nici nu cred că ține de controversele din jurul său.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 3,2

Ivan Ćurjurić

A intrat, n-a avut niciun impact, s-a terminat meciul.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 3,2

Josip Soljic

Rămâne întrebarea, filosofică în acest moment, dacă n-ar fi trebuit folosit fundaș central în locul lui Bocșan. Așa, intrat pe final, n-a reușit să impresioneze în vreun fel.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 3,8

ANSAMBLU

Ionuț Popa

Din nou, declarațiile după meci sunt piperate cu alibiuri, de această dată fiind la rând un contrast întrei cei ”12.000 spectatori de la ASU” și cei treizeci pe care îi numerase Popa cu jumătate de oră înainte de debutul partidei. Insistarea pe Bocșan pare falimentară, mai ales când trebuie să ne deschidem, să atacam. Deci ori Soljic în spate, ori e timpul pentru a oferi minute lui Podină, cu orice risc - chiar dacă nu cred că e pregătit momentan. Pe deasupra, Popa ar trebui să termine cu fantezia unui mijlocaș de creație și să revină la trioul Artean - Soljic - Vașvari, cu care am avut cele mai bune rezultate. Presiunea se va acumula în următoarea perioadă, astfel că devine prioritar să obținem niște puncte până la finalul lunii. Problema este că nu jucăm mai nimic și suntem lipsiți de consistență.

Nota Cronicii: 4,0
Nota comunității: 3,7

Echipa

Ne lipsesc doi, trei jucători și brusc suntem în cap. De facto doar Cânu a absentat în această perioadă nefastă, deci ori admitem că stăm într-un singur fundaș și ăla de treizeci și șase de ani, ori acceptăm că efortul la nivel de echipă este deficitar. Chiajna, cert, nu mai e formația pe care am bătut-o, la fel ca Voluntari este un azil bun pentru jucătorii din zona Bucureștiului care caută să se (re)afirme. Asta nu scuză însă faptul că am arătat pur și simplu ca formația mai slabă, de parcă noi jucam în deplasare. Un forcing de cincisprezece minute nu este de ajuns, trebuia să arătăm mai multe în partea secundă.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 3,4

Omul meciului

Niciunul - 42,2%
Alexandru Munteanu - 17,8%
Valentin Crețu - 13,3%
Andrei Artean - 8,9%
Cosmin Bîrnoi - 8,9%
Gabriel Vașvari - 4,4%
Cristian Melinte - 2,2%
Josip Soljic - 2,2%

Niciun comentariu :

Google+