29 octombrie 2017

Note Poli - Astra (et. 16, c. reg.)

Poli - Astra 2:1 (1:0)
[62 voturi]


CRONICA MECIULUI

Marius Curileac

Fără a fi solicitat, Curileac a fost sigur la degajări şi intercepţii. Nimic de făcut la gol.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,4

Valentin Crețu

Deşi a fost o prezenţă importantă pe teren, cu intervenţii defensive de calitate, faultul care a declanşat nebunia dinainte de pauză putea să ne coste grav.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,3

Cristian Melinte

Dacă n-ar fi fost pentru marea eroare comisă spre final, când a făcut cadou posesia oaspeţilor în propria jumătate, aş fi apreciat prestaţia căpitanului de conjunctură drept una solidă. Mă gândesc şi la respingerea care a precedat golul oaspeţilor, în fapt una rezonabilă, şi îmi aduc aminte de respingerea lui Cânu din meciul tur cu FCSB, urmată de golul lui Gnohere. În ambele situaţii, replierea defensivă a fost una deosebit de slabă.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,5

Cristian Bocșan

În sfârşit, un meci chiar bun din partea lui Bocşan, cu destule intervenţii utile şi fără erori majore.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 6,0

Alexandru Ţigănaşu

Cu Mailat la dublaj, sau în lipsa lui, Ţigănaşu a avut o viaţă grea în flanc. Intervenţia ratată dinainte de gol i-a permis lui Balaure să scape spre poartă. Ofensiv a urcat cu destulă regularitate, fără vreun succes notabil, însă.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 6,4

Gabriel Vașvari

Destul de activ pe tot terenul, Vaşvari a închis spaţiile pentru construcţia ofensivă a oaspeţilor, care nici n-au avut multe ocazii. N-a fost însă un joc chiar curat, cu câteva scăpări la care au dublat bine coechipierii.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,3

Josip Šoljić

Pentru mine, ba chiar pentru noi, prezenţa lui Šoljić contează mult în primul unsprezece. Deşi are o lentoare uneori deranjantă, e un jucător care joacă cu capul sus şi îşi asumă riscul unor pase decisive. Maniera în care a jucat la faza ocaziei lui Ćurjurić mi se pare indicativă pentru ceea ce poate face.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 6,2

Alexandru Munteanu

Un joc de înaltă calitate al lui Munteanu, omul potrivit la locul potrivit pentru gol, dar şi foarte activ în rest. De fapt, insistenţa sa a făcut ca mingea să ajungă la Mailat înainte de deschiderea scorului. Ar fi avut şi o pasă de gol în dreptul numelui său dacă Ćurjurić nu rata oportunitatea creată atât de frumos la debutul reprizei secunde.

Nota Cronicii: 6,5
Nota comunității: 7,3

Marius Croitoru

A prins doar jumătate de oră înainte de a fi accidentat, dar a părut din nou o prezenţă pozitivă. Cu un nivel de activare bun, Croitoru rămâne un jucător care poate oricând să scoată lovituri libere, să ţină de minge, chiar dacă e mai mereu şi primul la scandal. Nu se poate compara însă aportul pe care îl aduce el echipei cu ceea ce face Ćurjurić.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 6,7

Sebastian Mailat

În ciuda necazului pe care ni-l cauzează Mailat, rămâne prima opţiune pentru postul de mijlocaş stânga. Golul de azi a fost unul deosebit, chiar dacă a avut parte de puţină şansă, asta după ce tot el oferise pasa către Abraw, care a precedat prima noastră reuşită. Defensiv prestaţia sa a lăsat de dorit, neatenţia în marcaj la golul oaspeţilor permiţându-i lui Balaure să scape singur. Se vede, comparând, că Balaure este, momentan, un jucător mai consistent, mai complet, decât Mailat, atât graţie experienţei adunate sezonul jucat în liga secundă, cât şi a solicitudinii cu care a evoluat pentru Astra, deşi există probleme şi acolo. 

Nota Cronicii: 6,5
Nota comunității: 7,4

Camaldine Abraw

Poate că oboseala s-a făcut văzută în cazul togolezului, care în repriza secundă a absentat din joc. În prima parte a avut un rol important la deschiderea scorului.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,7

REZERVE

Ivan Ćurjurić

Pur şi simplu nu ştiu ce să mai zic despre mijlocaşul ofensiv croat. Dacă juca în rolul lui Artean sau Vaşvari, poate acceptam mai uşor lipsa de reuşite vizibile. Dar în spatele vârfurilor ai nevoie de cineva care să vadă o pasă, să verticalizeze, sau măcar să poată transforma în gol o ocazie atunci când i se oferă un şut din zona careului. Că altfel te trezeşti că joci în zece şi când ai unsprezece oameni pe teren.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 5,3

Alexandru Ciucur

Prestaţie decentă din partea fundaşului dreapta de conjunctură. Fără bătăi de cap majore în apărare, a fost aproape de o fază deosebită în atac, înainte să fie depăşit de adversarul direct în preajma careului advers.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,0

Cătălin Doman

O centrare direct în aut, un şut peste, execuţii imprecise. Mă întrebam dacă în afară de de cartonaşul roşu obţinut cu Voluntari (şi ăla, blestemat!), Doman a avut vreo altă reuşită 253 minute evoluate în acest sezon.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 5,3

ANSAMBLU

Ionuț Popa

Pe de-o parte, am bifat o victorie importantă, şi în sfârşit am jucat cu cei mai buni titulari pe care îi avem la dispoziţie (minus Cânu). Popa s-a agitat destul pe bancă, lăsând impresia că într-adevăr luptă. Dar apoi vine cealaltă parte, întâi în ceea ce priveşte schimbările. Dacă pe Ćurjurić e oarecum obligat să-l folosească (deşi ar putea să-l mai încerce şi pe Lucian Oprea), introducerea lui Doman meci de meci nu îşi are sensul. Chiar la situaţia din acest meci ar fi fost mai interesant să intre Haruţ, cu Ciucur la susţinere în faţa sa. Este o certitudine însă că atunci când situaţia e strânsă, Popa nu oferă încredere juniorilor.
Dincolo de cele din teren, au urmat deja dezarmantele declaraţii post meci: ironii la adresa criticilor publice, "la Timişoara nu e linişte, fiindcă la Timişoara a început Revoluţia şi toată lumea este agitată", minimizarea reuşitelor propriilor jucători "odată la 118 ani se întâmplă [un gol ca al lui Mailat], a fost o nimerală", pesimism generalizat "nu ştiu dacă mai duc echipa în play-off sau play-out". OK, situaţia e nasoală, Mailat ne-a enervat pe toţi, am înţeles. Dar când vezi că jucătorii tăi joacă de parcă ar avea apăsarea lumii pe umeri, nu poţi să persişti astfel, trebuie să te agăţi de lucrurile bune care ţi se întâmplă.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 7,1

Echipa

N-am strălucit, asta-i clar. Avem problemele noastre de organizare defensivă, de care nu reuşim să ne lepădăm, ceea ce ne costă aproape meci de meci. Per ansamblu însă, nici Astra n-a arătat dominantă, nici măcar atunci când am jucat la egalitate numerică. Am avut şansă la inspiraţia lui Mailat şi asta contează, după neşansele adunate în ultimele şase runde. E normal să-ţi mai şi iasă. În general mi se pare că jucătorii vor, dar au nevoie şi de o confirmare a promisiunilor făcute de primar pentru a reveni la o stare de linişte interioară care să le permită să abordeze cu nişte fărâme de optimism finalul de an.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 6,7

Omul meciului

Sebastian Mailat - 53,2%
Alexandru Munteanu - 22,6%
Marius Croitoru - 8,1%
Niciunul - 6,5%
Josip Šoljić - 3,2%
Cristian Bocşan - 3,2%
Valentin Crețu - 1,6%
Gabriel Vaşvari - 1,6%

Niciun comentariu :

Google+