30 septembrie 2017

Note Poli - Craiova (et. 13, c. reg.)


Poli - Craiova 0:2 (0:1)
[34 voturi]


CRONICA MECIULUI

Marius Curileac

Marea eroare la prima acțiune periculoasă a oaspeților putea liniștit să ne coste un gol - priza la minge pare să fie mai degrabă o slăbiciune. Ulterior însă, am numărat o serie de intervenții esențiale ale lui Curileac, mai ales în fața lui Băluță, și dacă era să egalăm, o făceam în primul rând grație prestației portarului.

Nota Cronicii: 6,5
Nota comunității: 7,1

Valentin Crețu

O prestație rezonabilă a lui Crețu, revenit în primul unsprezece. Activitatea ofensivă a suferit, dar asta și din necesitatea dublajului defensiv. Probabil că el ar fi fost cel care trebuia să faulteze la faza care a culminat cu eliminarea lui Țigănașu.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,9

Cristian Melinte

Nu a reușit să blocheze centrarea lui Băluță, iar între el și Bocșan a fost bulevard. Doar că dintre cei doi fundași central, a fost clar cel mai sigur.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,9

Cristian Bocșan

Într-un fel nu este vina lui că nu are viteză. A avut câteva scăpări în prima parte, dar în general am fost depășiți ca și colectiv. În a doua parte a reușit chiar și câteva intervenții utile. Problema ține mai mult de organizarea defensivă și de poziționare.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 4,3

Alexandru Țigănașu

N-a apucat să se remarce în mod deosebit înainte de eliminare. La acea fază, a fost lăsat de izbeliște de către Crețu și Vașvari, fiind practic lăsat în poziția ingrată de a alege dintre o intrare riscantă și o fază de singur cu portarul. 

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 4,5

Gabriel Vașvari

Destul de consistent în prestația sa la mijlocul terenului, dar n-a reușit să urce prea convingător atunci când ar fi existat oportunitatea.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,3

Andrei Artean

Deosebit de activ de-a lungul partidei, a închis multe culoare de pase, însă nici el n-a putut contribui ofensiv.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 5,4

Alexandru Munteanu

Inițial am considerat că prestația lui Munteanu a fost de neiertat. Cu sau fără posibil fault la faza care s-a sfârșit cu primul gol al oaspeților, la experiența lui mijlocașul trebuia să joace la sigur, mai ales cu coechipierii ieșiți din poziție. Numeroasele erori în jocul ofensiv au fost totuși echilibrate de faptul că toate acțiunile cu finalizare pe care le-am avut, puține oricum, au plecat din centrările sale. Într-un fel senzația este că în lipsa unui atacant, cu Ćurjurić total ineficient în centru și Bîrnoi neconvingător, toate așteptările ofensive cad pe umerii lui Munteanu, și asta îl afectează.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 5,1

Ivan Ćurjurić

Repet ce am scris ultima oară: de ce croatul în locul lui Croitoru? Ba chiar de ce croatul acesta în locul celuilalt croat? Cu neajunsurile sale, măcar Soljic are curajul și viziunea să mai deschidă jocul, să dea o pasă verticală. Ćurjurić este mână moartă.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 4,6

Cosmin Bîrnoi

Nu trebuie uitat că acesta este practic sezonul de debut în Liga 1 pentru Bîrnoi, care mai și joacă într-o poziție nenaturală. Poate că ar trebui trecut în centru, considerat Oprea ca rezervă, iar în stânga să jucăm cu Ciucur/Doman. 

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 4,6

Alin Şeroni

Mie-mi place de Șeroni ca atacant, contribuie mult la jocul echipei și este util pe mingile lungi. Nu știe să atace careul cu o eficiență deosebită, dar nu avem alternative grozave. Și în acest meci a încercat din răsputeri să facă ceva, atât ca vârf, cât și ca fundaș, dar nu a fost de ajuns.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 6,4

REZERVE

Sebastian Mailat

E discutabil dacă Mailat ar mai trebui utilizat din moment ce clubul a pierdut în primă fază speța față de jucător, declarat liber (cu drept la recurs). Valoric rămâne cel mai bun U21 din lot, chiar și cu rezultatele modeste pe care le-a avut în ultimele runde. Popa zice că i-a tot acordat încredere, dar nu pare să reușească să gestioneze cu succes situația. În acest joc n-a avut reușite notabile.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 3,6

Cătălin Doman

Dacă la Iași l-am văzut pe Doman rupând defensiva adversă, cu Craiova n-a făcut decât să ia un galben aiurea și să trimită în zid o liberă periculoasă pe care ar fi putut s-o bată și Vașvari.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 4,4

Alexandru Ciucur

Dintre rezerve, Ciucur a intrat cel mai bine în joc și a avut inclusiv faza de penalty din minutul 83.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 5,0

ANSAMBLU

Ionuț Popa

Negativismul este contagios, iar mereu când pierdem, Popa devine fatalist. Declarația cum că vom retrograda fără trei transferuri este de-a dreptul dramatică - chiar dacă e cert că avem nevoie de un fundaș central și de măcar un atacant. Până să rezolvăm însă aceste probleme, devine critic pentru Popa (și pentru Poli) să câștigăm jocul cu Chiajna, mai ales că după urmează două dueluri deosebit de dificile. Putem face câteva permutații în primul unsprezece (Soljic-Ćurjurić, Bîrnoi în centru cu Ciucur/Doman în flanc), să încercăm să revigorăm cumva atacul.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,5

Echipa

Ceea ce consider că este o lipsă de consistență în declarațiile lui Popa se reflectă și în cadrul echipei. Jucăm destul de nevrotic, aducem prea puțini jucători în atac, și am putea obține mai mult la fazele fixe. Ne lipsește în primul rând Cânu, care să asigure ordinea în spate.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 4,9

Omul meciului

Marius Curileac - 51,4%
Alin Şeroni - 25,7%
Niciunul - 14,3%
Alexandru Munteanu - 5,7%
Andrei Artean - 2,9%

Niciun comentariu :

Google+