25 septembrie 2017

Note: Iaşi - Poli (et. 12, c. reg.)

Iași - Poli 1:1 (1:0)
[44 voturi]

CRONICA MECIULUI

Marius Curileac

Exceptând carambolul cu Ciucur şi o degajare care i-a pus pe adversari direct pe poartă, prestaţia portarului a fost una sigură - ceea ce spune multe, la câtă presiune s-a pus pe careul nostru.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 6,6

Alexandru Ciucur

Am suferit în flancuri, unde Ciucur şi Ţigănaşu au fost prinşi expus cu o frecvenţă îngrijorătoare. Cum contribuţia ofensivă a fundaşului dreapta n-a contat, cred că putem treece aces meci printre cele mai slabe făcute fostul jucător al Iaşului.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 6,2

Cristian Melinte

Prestaţie competentă a lui Melinte, deşi îmi aduc rapid aminte de o fază în prima repriză în care a fost depăşit uşor în interiorul careului. În condiţiile date, cu o improvizaţie în dreapta, Bocşan în stânga, a ieşit bine.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,5

Gabriel Cânu

Ne rămâne să sperăm că accidentarea lui Cânu nu este gravă.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 6,5

Alexandru Țigănașu

Defensiv a avut mult de furcă cu adversarii, ajutor primit în prima repriză de la Bîrnoi fiind limitat. Exceptând liberă bătută aiurea pe final, fazele fixe plecate din piciorul său au creat pericol. A avut acel şut razant cu bara în ultimele minute şi, bineînţeles, pasa de gol. Toate fiind spuse, mai degrabă un meci bun.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 6,7

Gabriel Vașvari

Multe intervenţii importante, rol central la golul egalizator, precum şi la alte câteva faze de atac neconcretizate.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 6,6

Andrei Artean

Solid astăzi, în ciuda unor mici erori de-a lungul partidei.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,6

Alexandru Munteanu

Multă vreme am fost dezamăgit de prestaţia mijlocaşului dreapta. Rolul de servant l-a jucat bine în prima parte, dar după eroarea de finalizare din minutul 60, n-a avut multe reuşite. Important este că nu s-a lăsat descumpănit şi a fost catalizatorul golului egalizator. Avem nevoie de acest tip de atitudine.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 6,8

Ivan Ćurjurić

Îi mai dau câteva meciuri croatului, dar momentan nu văd ce aduce echipei faţă de exilatul Croitoru. În această partidă n-a avut aproape nicio reuşită.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,7

Cosmin Bîrnoi

Tânărul mijlocaş nu a fost într-o zi bună. Aportul său defensiv n-a convins, iar ofensiv n-a reuşit să creeze pericol. Ne rămâne să sperăm că accidentarea suferită la debutul reprizei secunde 

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,2

Alin Şeroni

M-am declarat sceptic că experimentul Şeroni va funcţiona, fiindcă Şero nu are stamina să preseze permanent apărătorii adverşi sau să protejeze mingile lungi. Evident, m-am înşelat, odată pentru că fundaşul atacant şi-a dozat energia, a doua oară pentru că n-a avut mingi de protejat, doar de deviat cu capul, ceea ce a făcut cu brio. Efortul de la golul doi a fost admirabil şi în mod normal avea şi o pasă de gol în cont, dacă Munteanu reuşea să finalizeze în minutul 60. Rămân la părerea că nu este o soluţie permanentă, dar probabil că o vom mai vedea utilizată, cu condiţia ca Şeroni să nu se fi accidentat grav la gol.

Nota Cronicii: 6,5
Nota comunității: 8,0

REZERVE

Cristian Bocşan

În ciuda câtorva intervenţii decente, senzaţia generală a fost una de nesiguranţă din partea înlocuitorului lui Cânu. Mingea pierdută în apropierea careului nostru în partea secundă aproape că ne-a costat un gol.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 5,6

Sebastian Mailat

Oricât de amară ar fi situaţia lui Mailat, rămân la părerea că în condiţii normale şi cu continuitate, este mai pregătit în acest moment să fie de folos echipei. Cum a intrat astăzi, şi-a creat ocazii, una mare când s-a hazardat să finalizeze şi a tras înspre portar, dar mai admirabil mi s-a părut efortul defensiv, în special intervenţia curată (dar cu risc de penalty) din finalul partidei.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 5,9

Cătălin Doman

Ce bine că Doman a intrat târziu și nu trebuie să îl notez. Fără îndoială că trebuia introdus, ba chiar mai repede, în repriza a doua. Dar atitudinea jucătorului a lăsat de dorit, bătându-și joc de acea fază personală prelungită și lovitura liberă trimisă în plopi.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 6,1

ANSAMBLU

Ionuț Popa

N-am avut încredere în titularizarea lui Şeroni, aşa cum n-am crezut că introducerea lui Bocşan pentru Cânu ar fi cea mai bună soluţie (adică în locul retragerii lui Şero). Popa ne-a arătat că se poate, dar rămân la părerea că se poate mai bine. Conflictul cu Croitoru ne privează în acest moment de un jucător care ar putea oferi un plus echipei, ceva ce nu îi reuşeşte momentan lui Ćurjurić. Introducerea lui Mailat după pauză a fost de bun augur, la fel cum Doman a făcut spectacol odată ce-a intrat, doar că tot degeaba. Nu ştiu dacă ar trebui închis de pe acum capitolul Bianconi, că se mai joacă mult fotbal până la iarnă şi este aspru să condamni un jucător venit pentru prima oară în Europa după nici 250 minute de joc. Cert este că avem nevoie de o victorie cât mai curând, fiindcă treburile nu-s serene.

Nota Cronicii: 6,5
Nota comunității: 7,6

Echipa

Au fost multe momente în care am arătat ca o echipă adunată acum două săptămâni. E drept că am dovedit că avem tăria de a lupta până în ultimul minut şi că egalul, într-un anume sens, este meritat. Dar la fel de uşor se putea termina totul mult mai repede, prestaţia defensivă fiind una dezamăgitoare. Să iei din nou gol la corner, chiar înainte de pauză, pe o nouă eroare colectivă de marcaj este un semn al lipsei de concentrare. Trebuie să jucăm mai curat defensiv şi mai precis la finalizare pentru a obţine punctele din meciul cu Craiova.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 6,6

Omul meciului

Alin Şeroni - 84,1%
Alexandru Ţigănaşu - 4,5%
Andrei Artean - 4,5%
Alexandru Munteanu - 2,3%
Cosmin Bîrnoi - 2,3%
Marius Curileac - 2,3%

Niciun comentariu :

Google+