13 septembrie 2017

Note: Dinamo - Poli (et. 9, c.reg.)


Dinamo - Poli 1:2 (1:1)
[81 voturi]


CRONICA MECIULUI

Marius Curileac

Meciul n-a început grozav pentru Curileac, care a arătat nervozitate şi a comis două erori periculoase. După ce presiunea dinamoviştilor s-a mai lăsat, şi portarul nostru a părut în apele lui, reuşind să păstreze avantajul echipei la capul spectaculos trimis spre vinclu de Creţu.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 7,1

Valentin Crețu

Exceptând o situație tăioasă în prima repriză, din care am ieșit cu bine, prestația defensivă a flancului drept mi s-a părut la înălțime. N-a fost un joc în care să-l vedem pe Crețu avântat ofensiv, dar era și normal să fie așa.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 7,6

Cristian Melinte

În primul sfert de oră, restul liniei defensive a arătat diferite grade de nesiguranță. Melinte și Cânu, pe care o să-i iau la pachet în scopul acestei mini-analize, au închis bine majoritatea timpului, dar fiecare a avut două, trei rateuri care puteau să ne coste. Intervenţia lui Melinte la gol n-a fost nici ea grozavă. Ulterior, în partea secundă, ne-am prezentat mult mai bine, odată ce dinamoviștii au uitat cum s-o mai pună jos.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 7,5

Gabriel Cânu

Pe lângă ce am menționat la Melinte, în cazul lui Cânu ar fi de apreciat și cele două șanse avute la fazele fixe. Oricum, asta nu se vrea o critică amplă la prestația lor, fiiindcă până la urmă Dinamo a avut puține oportunități după primul sfert de oră, iar tot ce au aruncat pe sus, s-a deturnat cu succes. 

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 7,6

Alin Șeroni

La cum a început partida, m-am temut că Șeroni ne va costa meciul de unul singur. Nici combinația cu el versus Costache nu a fost una fericită, dar din lipsă de alternative, cu Țigănașu accidentat, n-am avut de ales. Greșeala/neatenția de la gol și-a răscumpărat-o cu mingea ideală servită lui Bîrnoi, din care a ieșit penalty-ul. Ulterior prestația lui Șero s-a mai nivelat, fără erori majore.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,4

Gabriel Vașvari

După o primă repriză excelentă în alb-violet, la Mediaș, au urmat încă două reprize apreciabile în această partidă. A fost un debut mai greoi pentru Vașvari în alb-violet, dar acum lucrurile par să intre pe-un făgaș pozitiv. Sângele rece dovedit la penalty, precum și recuperarea, respectiv pasa de gol de la a doua reușită, au contat mult în stabilirea soartei meciului.

Nota Cronicii: 7,0
Nota comunității: 8,3

Andrei Artean

Combatitvitatea la mijlocul terenului a tranșat acest joc, iar Artean și-a jucat rolul obișnuit, ușor în umbra celorlalți doi colegi de linie, care au tendința să iasă mai ușor în evidență. Mi s-a părut o prestație solidă în primul joc oficial ca om de casă, cu inel la mână.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 7,0

Alexandru Munteanu

Deși nu a strălucit ca în jocul cu CFR, Munteanu a reprezentat un pericol constant pentru apărătorii adverși și a executat destul de periculos toate fazele fixe. Ar fi putut chiar avea un assist în cont, dacă mingea lui Bîrnoi prindea colțul lung.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 7,7

Josip Šoljić

Croatul a dovedit din nou că are un ochi bun pentru pase decisive, servindu-l pa Drăghici printre doi fundași la ocazia din minutul 16. Poate că a fost puțin mai agitat ca de obicei, fiind penalizat cu un avertisment pentru proteste - adică cel mai inutil tip de galben pe care l-ai putea încasa. De remarcat însă că deși n-a început sezonul ca titular, acum pare să-și fi găsit locul în primul unsprezece.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 7,3

Cosmin Bîrnoi

Utilizarea lui Bîrnoi în flanc este sinonimă cu absența centrărilor din acea zonă, dar asta nu e musai să fie o chestie rea. Abilitatea dovedită cu mingea la picior îl face să fie un pericol pentru adversari când poate ataca poarta, iar maniera în care a jucat faza penalty-ului vorbește de la sine. Degringolada, să-i zicem, politică a lui Mailat i-a oferit un loc nesperat de titular lui Bîrnoi, și vine să dovedească, a nu știu câta oară, că nimic nu ți-e dat/garantat, nici măcar atunci când ești printre cei mai buni jucători ai generației tale.

Nota Cronicii: 6,5
Nota comunității: 7,8

Octavian Drăghici

N-am crezut că Drăghici va mai reveni vreodată la acest nivel, dar iată-l jucând din nou bine - în orice caz, mai bine decât cel pe care l-a înlocuit. Ratarea din prima repriză a dezamăgit, deși maniera în care a pătruns cu mingea cu doi adversari în cârcă trebuie apreciată; n-a mai greșit la gol și i-a oferit două mingi cu poarta aproape goală lui Ćurjurić, de care croatul n-a putut să profite. Ce să vrei mai mult?

Nota Cronicii: 7,0
Nota comunității: 8,2

REZERVE

Ivan Ćurjurić

Faptul că a fost cam luat din tren și trimis pe teren s-a simțit în prestația croatului, care în afară de o atitudine pozitivă, nu s-a evidențiat decât prin nereușitele sale. Trebuie să-i mai dăm timp, să vedem dacă/cum se va integra în echipă. E prea ușor să fim sceptici.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 6,3

Miguel Bianconi

A intrat cum trebuia să intre, luptând pentru tot felul de mingi moarte și reușind să prelungească posesia echipei sub presiunea adversarilor. Nu e nici mult, nici puțin.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 5,8

Alexandru Ciucur

Cu doar câteva minute rămase de jucat, Ciucur a bifat trecerea timpului.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 6,4

ANSAMBLU

Ionuț Popa

De parcă Ionuț Popa nu avea deja un statut de legendă, acest mandat în numele lui Poli tinde să îl consolideze definitiv. Exceptând riscul asumat cu Șeroni în stânga și forțarea lui Bîrnoi în flanc, două măsuri care au funcționat, la urma urmei, nu cred că i se poate imputa ceva. Mai frustrant este că, din nou, se vede că nu vorbim într-o singură voce, căci după ce chiar și Popa a detensionat comentariile despre situația financiară, vine alt glas, al lui Neaga, să resusciteze alarmismul - în loc să profităm de liniștea temporară pe care am încropit-o.

Nota Cronicii: 8,0
Nota comunității: 8,9

Echipa

Se dovedește tot mai clar că avem un grup de jucători care poate bate pe oricine, chiar dacă nu suntem infailibili (de parcă ar exista așa ceva în fotbal). Cred că era o presiune, faptul că plățile au ajuns aproape la zi și Popa comentase în acest sens despre mobilizarea echipei, dar jucătorii au venit să confirme toate aceste așteptări. Ca și joc, nu a fost unul la fel de exploziv și spectaculos ca împotriva Clujului, mai ales că am și suferit mult în debut. Dar am dat dovada de caracter, reușind să întoarcem rezultatul și chiar să dominăm adversarul la el acasă.

Nota Cronicii: 8,0
Nota comunității: 8,2

Omul meciului

Gabriel Vașvari - 49,4%
Octavian Drăghici - 21%
Cosmin Bîrnoi - 13,6%
Marius Curileac - 3,7%
Niciunul - 3,7%
Alexandru Munteanu - 2,5%
Gabriel Cânu - 2,5%
Valentin Crețu - 2,5%
Cristian Melinte - 1,2%

Niciun comentariu :

Google+