28 august 2017

Note Poli - CFR Cluj (et. 8 c. reg.)

Poli - CFR Cluj 4:3 (2:0)
[93 voturi]


CRONICA MECIULUI

Marius Curileac

Deși nu i se poate imputa în mod exclusiv unul din cele trei goluri, sentimentul din tribună a fost unul de nesiguranță continuă, mai ales sub presiunea rezultatului. Au fost două mingi înalte la care priza portarului a fost deficitară, iar în urma uneia dintre acestea l-am remarcat pe Cânu mergând să-i spună o vorbă, presupun, de îmbărbătare. Dacă Popa face abstracție de victorie, s-ar putea să-l revedem pe Straton meciul viitor.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,9

Valentin Crețu

Pe lângă efortul excepțional de la golul trei, încep să cred că acest duo, Crețu-Munteanu, poate concura cu oricare dintre cuplurile de bandă dreaptă pe care le-am avut în ultimii cincisprezece ani la Poli. E drept că Crețu a fost prins pe picior greșit la primele două goluri, dar le-aș pune pe seama unei dezorganizări generale a defensivei.

Nota Cronicii: 6,5
Nota comunității: 7,5

Cristian Melinte

O fi fost Cânu emblematic pentru acest joc, dar n-aș ignora prestația lui Melinte, care pare că mai plătește tribut neîncrederii cu care a fost primit. Mai mereu la locul potrivit, cu degajări lungi și sigure, precum și câteva recuperări importante, cred că începe să creeze un cuplu solid în centrul defensivei. Ce s-a întâmplat la primul gol, cu Melinte ținut pe margine de Tudor, mi s-a părut o nedreptate obraznică din partea centralului, care fusese atenționat de doi jucători să-l lase să reintre, dar a refuzat cu obstinația sa tipică. În fine. Melinte, ok.

Nota Cronicii: 6,5
Nota comunității: 7,3

Gabriel Cânu

Cât de interesantă este viața asta. Parcă nu de multă vreme auzeam la colțuri de stradă tot felul de acuze josnice la adresa lui Cânu și a integrității sale, și acum se numără printre cei mai apreciați jucători ai echipei. Declarațiile sale de după meci sunt alifie pentru suflet și punctează perfect ce ne doare și pe noi, suporterii. Cât despre prestație, golul contrabalansează stângăcia de la autogol, iar în rest am văzut multă determinare și disciplină. Recunosc că acum un an nu credeam că vârsta îi mai permite lui Cânu să joace bine la acest nivel. Mă bucur că m-am înșelat.

Nota Cronicii: 6,5
Nota comunității: 7,8

Alin Șeroni

Determinarea lui Șeroni îl garantează un loc printre printre preferații publicului, în ciuda inexactităților sale tehnice. Au fost momente în care a luat decizii discutabile, dar șansa dublajului oferit de Țigănașu și de Ciucur a contat mult. Până la urmă n-au plecat multe ocazii din zona sa de acțiune, însă față de coechiperii săi a arătată câteva slăbiciuni în plus.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 7,2

Josip Šoljić

Mă încumet să spun că aceasta se numără printre cele mai bune prestații ale mijlocașului croat. Distribuția excelentă a paselor, recuperarea care a inițiat golul trei, efortul și ambiția arătate pe întreaga partidă, mai ales atunci când scorul se strânsese, au contat deosebit de mult în economia jocului. Este liniștitor cumva să știm că avem dubluri pe post care pot fi oricând titulari.

Nota Cronicii: 7,0
Nota comunității: 7,4

Andrei Artean

Jocul din fața defensivei ne-a oferit multă siguranță, până la căderea din ultimele douăzeci de minute. Atunci, chiar la primul gol, a atacat decisiv, oferind spațiul necesar pentru pasa căte Balde. Aș zice că tocmai zona centrală a slăbit ritmul, pe seama efortului depus, și oaspeții au profitat degrabă, că așa face o echipă, de altfel, tare.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 6,9

Alexandru Munteanu

Două goluri și o pasă de gol. Ce să mai zici? Prima reușită, o execuție de excepție, a luat pe toată lumea prin surprindere și a dictat termenii jocului. Continui să mă minunez că am putut aduce un jucător de asemenea calitate fără a plăti ceva pentru el. Nu-i de ici, de colo să ți se scandeze numele după opt etape, din care într-una ai fost eliminat și, implicit, în alta n-ai jucat.

Nota Cronicii: 8,0
Nota comunității: 9,3

Cosmin Bîrnoi

În primă repriză, Bîrnoi ne-a arătat că are ce oferi echipei, chiar și acuma. Ține cam mult de minge și nu are mereu curajul/viziunea pasei potrivite, dar agilitatea sa îi permite să fenteze adversari experimentați, așa cum a făcut-o și ieri în câteva rânduri. În a doua parte a rămas însă fără energie, dispărând din joc.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 7,8

Alexandru Țigănașu

A fost o jumătate de oră fără momente deosebite pentru fundașul stânga, care a trebuit să părăsească terenul din cauza unei recidive. Postura inedită, de mijlocaș stânga, a consolidat flancul stâng, dar ne-a și limitat potențialul ofensiv - adică ce ne trebuia pentru această partidă. 

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,8

Octavian Drăghici

Nu avem atacanți grozavi, dar Drăghici dă semne că ar fi capabil să revină la forma pe care a avut-o în turul sezonului trecut. Finalizarea precisă la golul trei este ceea ce ne dorim din partea oricărui jucător care se găsește în poziția de a marca.

Nota Cronicii: 6,5
Nota comunității: 7,6

REZERVE

Alexandru Ciucur

Cu sau fără pasa neintențonată de gol oferită lui Drăghici, Ciucur a intrat destul de bine în joc. Polivalența sa îl face o opțiune potrivită pentru mai multe posturi, dar momentan nu a dat dovadă de calitatea necesară pentru a face diferența când se ivește oportunitatea. În acest meci, mici semne.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 7,0

Miguel Bianconi

Popa i-a oferit o nouă șansă brazilianului, care în ciuda câtorva momente pozitive, a rămas restant. Aportul la golul patru, precum și combativitatea vivace grăiesc în favoarea sa, însă maniera în care a dispărut din joc, pierzând mai toate duelurile, odată ce presiunea a început să cadă pe echipă, dezamăgește. Nici gesticularea sa excesivă nu ne îmbunează.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,8

Sebastian Mailat

E mult să spui că e vina lui Mailat că a pierdut mingea în zona careului advers de două ori și ambele faze s-au soldat cu goluri la poarta noastră. Doar că nici nu poți s-o pictezi în culori magenta. Mi se pare fascinant cât de mult rău poate face un mic scandal, tocmai când jucătorul se contura să devină titular de drept într-o echipă bună a Ligii 1.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 5,9

ANSAMBLU

Ionuț Popa

Pe de-o parte, pregătirea meciului a fost grozavă - titularizarea lui Țigănașu, organizarea defensivă, incisivitatea pe contre. Asta, plus inspirația lui Munteanu, ne-au dus la 4-0. Apoi, căderea echipei, aș argumenta, a fost facilitată și de ultima înlocuire - Mailat pentru Munteanu. Nu fiindcă nu s-ar fi căzut, că doar la 4-0 cauți să dai șanse celor tineri; dar epuizarea lui Bîrnoi a contat mult, ne-am descoperit pe axul central, n-am mai putut pune presiune, și asta, cuplat cu diversele evenimente discutate deja, era să ne coste scump. Nu este prima oară când Bîrnoi arată că nu poate duce nouăzeci de minute - e și normal, fiindcă nu este obișnuit cu intensitatea Ligii 1. Atunci trebuie să gândești meciul având asta în vedere. În rest, trai și voie bună, că de fapt nu țineam să fiu așa de critic; să ne trăiască Popică.

Nota Cronicii: 7,5
Nota comunității: 8,5

Echipa

Dacă eu, un oarecare al tribunei, am plecat capul în convingerea că vom da greș pe final, oare cum să se fi simțit cei din teren? Și totuși, în ciuda acestor sentimente, Poli a dat dovadă de maturitate, reușind să se regrupeze înainte să fie prea târziu, grație unui efort colectiv deosebit. Am avut parte de o prestație extraordinară a alb-violeților, împotriva unui adversar puternic; nu avem încă echipa perfectă, dar există șansa să avem o echipă măcar la fel de frumoasă ca cea de sezonul trecut. Asta spune deja multe. Bravo, băieți!

Nota Cronicii: 8,5
Nota comunității: 8,1

Omul meciului

Alexandru Munteanu - 93,5%
Cosmin Bîrnoi - 3,5%
Gabriel Cânu - 2,2%
Valentin Crețu - 1,1%


Niciun comentariu :

Google+