2 august 2017

Note: Astra - Poli (et. 3, c. reg.)

Astra - Poli 3:0 (2:0)
[41 voturi]


CRONICA MECIULUI

Cătălin Straton

A început bine partida, cu două intervenții utile la șuturile lui Marquinhos. Apoi n-a convins nici la primul gol, unde poziționarea a fost deficitară, nici la al doilea, unde are totuși alibiul unui șut puternic, din apropiere. Paradele din debutul reprizei secunde (trei la număr) au părut că ne vor ține aproape de adversar, dar reacția lentă a lui Cânu după reluarea acrobatică semnată de Le Tallec și respinsă de Straton a pus capac oricăror speranțe. Dintre cei care au jucat, Straton a avut și contribuții pozitive, dar golurile încasate pe contribuiția portarului atârnă mereu greu.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 3,5

Valentin Crețu

N-a fost un meci grozav pentru fundașul dreapta. În special faza de la golul doi trebuie să-i șadă pe conștiință: plecat cu câțiva metri avans față de adversar, a fost ajuns din urmă și nu a reușit o respingere simplă; apoi l-a întors Marquinhos de două ori și s-a trezit nemarcând pe nimeni la centrarea lui Balaure. Ce să mai zici?

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 4,0

Cristian Melinte

Chiar dacă nu a fost cauza principală la goluri, nu ni s-a părut că Melinte a oferit multă siguranță. Înainte de golul trei a trecut de două ori pe lângă minge, Le Tallec fiind beneficiarul de ambele ori.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 3,4

Gabriel Cânu

N-a mai fost un joc curat pentru căpitanul alb-violeților, trădat de vârstă prin reacția lentă la golul trei al gazdelor. Învârtit și pierdut pe drum de Le Tallec în câteva faze, Cânu a avut o noapte de uitat.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 4,2

Alexandru Țigănașu

Dintre cei nou-veniți, Țigănașu a dat dovadă de cea mai multă constanță - la un nivel acceptabil. Mai rar găsești un jucător cu apetitul/calitatea sa ofensivă care să nu compromită în extrem faza defensivă; Belu este taman contra-exemplul perfect în acest sens (chiar de Belu a dat centrarea care a precedat golul trei). 

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 4,8

Gabriel Vașvari

Dacă Crețu are o mare vină la golul doi și Vașvari este acolo lângă el - la propriu și la figurat. Cei doi nu s-au înțeles alergând spre acel balon aruncat în jumătatea noastră și apoi Vașvari a rămas indecis în careu, neștiind pe cine să marcheze, ceea ce i-a oferit tot spațiul din lume lui Ioniță. În trei partide a fost înlocuit deja de două ori, în condițiile în care întreg sezonul trecut n-a fost schimbat decât de două ori; probabil că mai are de lucrat la pregătirea fizică, dar și mai mult e de muncit la integrarea alături de Soljic și de Artean, pe o poziție joasă.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 3,7

Andrei Artean

Nu am văzut multe din partea lui Artean la acest joc; de faultul inutil care a precedat primul gol am scris deja, precum am scris și despre atitudinea prea pasivă la al doilea gol. Vom avea de suferit din cauza lipsei de concurență pe acest post de mijlocaș central/închizător, cu niciuna dintre cele trei opțiuni deosebit de convingătoare până acuma.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 3,4

Alexandru Ciucur

Cele câteva curse făcute de Ciucur au fost lipsite de finalitate. N-am arătat deosebit de rapizi pe contre (care contre?), ba chiar ne-a fost greu să aducem oameni în față când trebuia să tranziționăm. Dublajul defensiv oferit de mijlocașul dreapta a ajutat, dar nu e destul.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 3,8

Josip Šoljić

Croatul s-a numărat printre puținii jucători care au arătat atitudine, chiar dacă succesul repurtat a fost limitat. Putea să înscrie la șutul din buza careului, dar a și oferit câteva deschideri utile în repriza secundă, în special cea la care s-a dictat greșit ofsaid la Mailat.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 4,0

Cosmin Bîrnoi

Trebuia să înscrie în prima repriză? Într-o lume ideală, clar. Nu putem avea așteptarea ca cineva care de abia a dat bot în bot cu Liga 1 să dea dovadă de constanță. Probabil că s-a hazardat când s-a trezit cu mingea la picior, la doar câțiva metri de poartă; se întâmplă. Faptul pozitiv este că a găsit acel spațiu, așa cum l-a găsit și cu Chiajna. În rest, muncă și iar muncă.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 3,3

Cristian Bud

Pentru noi a fost primul meci în care Bud a arătat ceva care să i se poată atribui unui atacant. A fost la capătul unor faze - cu finalizare - iar deși nu a marcat, s-a prezentat incisiv pe parcursul meciului. Așteptăm mai multe de la el, ca și de la ceilalți jucători aduși în această vară, dar indiferent de rezultate, primul lucru pe care îl vrem este să vedem că acel „60-70%” la care zice fiecare că se află se transformă în „90-100%” - nu doar din gură, ci ca joc colectiv.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 3,6

REZERVE

Sebastian Mailat

Revenit pe teren după accidentarea care l-a ținut la o parte în debutul de sezon, mijlocașul de bandă a avut un impact pozitiv asupra jocului echipei. Pasa oferită lui Bud și mobilitatea sa ofensivă au generat câteva faze utile. Asemeni lui Bîrnoi, nu este cazul să punem presiunea succesului pe umerii săi, deși, e adevărat, avem așteptări mari de la Mailat.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 4,6

Miguel Bianconi

Brazilianul a arătat implicare, dar în afară de faza la care a fost tras în marginea careului și nu s-a dat fault, niciuna din acțiunile sale nu a prezentat măcar potențialul de a contribui la vreun gol.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 4,1

Cătălin Doman

Tipic Doman - câteva curse în care a uitat să mai dea drumul la minge și ceva ghinion la șutul scos din direcția porții.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 3,7

ANSAMBLU

Ionuț Popa

Este greu de zis dacă Popa putea să trateze diferit acest joc. Erorile care ne-au costat au fost de o natură dinamică, iar schimbările efectuate s-au potrivit cu necesitățile noastre. Declarațiile sale dramatice de după meci au fost penalizate de primar zilele acestea. Sper să ajungem să vedem momentul în care Popa va dispune de liniște financiară, măcar din curiozitatea de a afla ce subiecte vor fi abordate la conferințele de presă.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 4,0

Echipa

A arătat de la rău în jos. Moale. Că există fel și fel de circumstanțe atenuante - de la tensiunile financiare la ambuteiajul din drum spre meci - nu încălzește pe nimeni. Este mult de lucru la aspectele de echipă, de colectiv, dar senzația este că nu vom progresa în această direcție până când nu se rezolvă situația financiară. Iar apoi mi-e că timpul ca Popa să o mai desăvârșească va fi prea scurt.

Nota Cronicii: 4,0
Nota comunității: 3,5

Omul meciului

Alexandru Țigănașu - 24,4%
Sebastian Mailat - 24,4%
Josip Soljic - 17,1%
Cătălin Straton - 7,3%
Gabriel Cânu - 7,3%
Cosmin Bîrnoi - 7,3%
Valentin Crețu - 2,4
Gabriel Vașvari - 2,4%
Alexandru Ciucur - 2,4%


Niciun comentariu :

Google+