17 iulie 2017

Note Chiajna - Poli (et. 1, c. reg.)

Chiajna - Poli 0:1 (0:0)
[61 voturi]


CRONICA MECIULUI

Cătălin Straton

Deși a avut două intervenții mai importante, Straton ne-a lăsat impresia nesiguranței. Eroarea din prima parte, cu pasa la adversar, ne costa un gol în mod normal.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,4

Valentin Crețu

Chiajna a forțat mai mult în flancul drept, în special în prima parte, iar Crețu ni s-a părut expus pe alocuri. Ca atitudine și viziune de joc însă (a se citi controlul de sine cu care judecă fazele de sub presiune) a fost superior amintirii lui Străuț și urcările sale alături de Munteanu au funcționat binișor.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,9

Cristian Melinte

Cu toate frunțile încrețite pe care ni le dă gândul apărătorilor centrali, Melinte a evoluat bine ieri, atât ălături de Cânu, cât și cu Șeroni. Intervenția sa la sacrificiu, soldată cu un mic KO servit de Straton, trebuie apreciată.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,4

Gabriel Cânu

Cumva era previzibil că partida nu se va termina cu Cânu în teren, datorită sensibilității sporite la terenul sintetic de la Chiajna. Atât cât a jucat, a jucat solid, însă cu Șeroni/Cânu/Melinte toți susceptibili la accidentări, ni se evidențiază din nou necesi...în fine, am tot spus-o și e evidentă.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,8

Alexandru Țigănașu

Aportul ofensiv al lui Țigănașu ne-a plăcut mult, cu centrările sale tăioase, inclusiv una care trebuia să se soldeze cu gol, dovedindu-se o armă periculoasă. Defensiv a avut o scăpare la un moment dat în repriza secundă, dar în rest flancul stâng a arătat bine. 

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 7,2

Andrei Artean

Deși la recuperare a fost eficient, în memorie rămân ratarea de la 0-0 și șutul complet ratat din lovitură liberă. Credem însă că în această configurație, cu un mijloc agresiv, rolul lui Artean va fi unul de hăituială, adică principala sa calitate.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,5

Josip Šoljić

Am remarcat că la viteza de joc de care am dat dovadă în acest joc, Soljic n-a mai petrecut atâta timp cu piruete și driblinguri largi la mijloc. Șutul tare, din marginea careului, scos de portar a reprezentat o tentativă decentă la poartă, iar ansamblul prestației croatului ne-a lăsat impresia că va putea forma un trident competitiv alături de Artean și de Vașvari.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 7,1

Alexandru Munteanu

Omul meciului în viziunea noastră, grație dispoziției la efort arătate și a pasei de gol pentru Bîrnoi. Munteanu pare să fie un mijlocaș dreapta care, spre deosebire de Bărbuț, are nu doar viteză și dribling scurt, ci și o răutate arățăgoasă, într-un sens pozitiv. Poate că numărul de faulturi comise a fost mare, dar trebuie remarcat că după primirea cartonașului galben, mijlocașul de bandă și-a adaptat jocul. Chiar dacă în câteva acțiuni rapide de atac s-a văzut lipsa de omogenitate, flancul drept se profilează unul interesant.

Nota Cronicii: 6,5
Nota comunității: 8,0

Gabriel Vașvari

Zona centrală a echipei a evoluat cumva dinamic, astfel că Vașvari nu a stat mult în spatele vârfurilor, pe cât a migrat acolo unde era nevoie de el. Implicit, gazdele au avut puține acțiuni pe mijloc. Cu un șut bun, care a ratat de puțin poarta, fostul om de bază al Botoșaniului a arătat un joc disciplinat, fără exuberanțe gratuite.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 7,0

Cosmin Bîrnoi

Aflat la primul său gol în Liga 1, unul cu capul, pe deasupra, Bîrnoi și-a făcut pe deplin datoria deși s-a regăsit într-o poziție atipică pentru el. Acest fapt i-a marcat prestația, căci în afara de reușită și a vreo două faze rapide spre centru, cu dribling, dar fără finalitate, jucătorul U21 n-a intrat destul în joc - asta în special în contextul în care flancul drept al Chiajnei era unul improvizat.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 8,1

Cristian Bud

N-a fost un meci memorabil pentru noul nostru om de lance. Perioade lungi nu s-a văzut în joc, a primit puține mingi utile, iar atunci când a avut balonul, a vrut prea mult. Și el are însă o implicare bună, arțăgoasă, iar în timp sperăm că va reuși să conducă linia de atac.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 6,0

REZERVE

Alin Șeroni

Destul de solid la acțiunile de atac ale gazdelor - și au fost mai multe în repriza secundă față de prima - am observat că poziționarea sa la fazele fixe a lăsat de dorit. Pentru a ne putea baza pe el în acest sezon, va fi important ca numărul 'micilor' erori să fie redus la minim.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,3

Vlad Mihalcea

Intrat târziu, mijlocașul împrumutat de la Steaua a încercat să impresioneze repede printr-o acțiune personală în viteză, care i-a ieșit doar pe jumătate. Deși a fost prezent și la dublaj defensiv, rămâne de văzut cât de pregătit este acest jucător de 18 ani pentru Liga 1. Dacă va putea învăța să-și pună tehnicitatea în folosul echipei, ar putea avea un cuvânt de spus.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 5,9

Miguel Bianconi

Deși a evoluat doar zece minute, brazilianul s-a arătat greu de mișcat în dueluri aeriene, reușind chiar să trimită un șut spre poartă. Poate că nu are verva lui Pedro, dar nici nu avem nevoie de o vervă care vine cu atâtea apendice.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 6,4

ANSAMBLU

Ionuț Popa

Considerând timpul scurt pe care l-a avut la dispoziție, Popa a sudat un unsprezece convingător pentru această primă etapă. Este evident că nici anul acesta nu va fi unul relaxant din punct de vedere financiar, iar lotul va avea nevoie de magia antrenorului pentru a rămâne concentrat asupra mizei sportive. Va fi însă greu ca Popa, de unul singur, să descopere care este echilibrul în declarațiile sale; acestea continuă să fie încărcate cu un negativism care riscă să dăuneze imaginii clubului și să se răspândească la nivelul jucătorilor.

Nota Cronicii: 7,0
Nota comunității: 7,9

Echipa

Băieții s-au montat bine pentru acest prim joc și au obținut trei puncte de mare importanță, care ne permit să abordăm mai puțin stresați restul partidelor tari ale debutului de sezon. Prestația din meciul cu Steaua va fi un mare test pentru echipă, care va trebui să se capaciteze deosebit de bine ca să nu dezamăgească cei cincisprezece - douăzeci de mii de spectatori care se prefigurează la această partidă.

Nota Cronicii: 7,0
Nota comunității: 7,4

Omul meciului

Cosmin Bîrnoi - 43,8%
Alexandru Munteanu - 37,5%
Alexandru Țigănașu - 6,3%
Josip Soljic - 6,3%
Gabriel Vașvari - 3,1%
Gabriel Cânu - 1,6%
Cristian Bud - 1,6%

Niciun comentariu :

Google+