8 iulie 2017

Amical: Debrecen - Poli 4:0 (1:0)

Ultimul amical al pregătirilor ne-a găsit pe cochetul stadion al clubului de primă ligă maghiară, Debrecen. Cu Mailat încă accident și Vașvari, am impresia, în refacere, Popa a așezat un prim unsprezece doar puțin diferet de așteptările pe care le-am avea în condiții ideale. Remarcăm că Bîrnoi este forțat în flancul stâng (ca și cu Balotești), o poziție nenaturală, dar necesară nevoilor noastre tactice, în lipsa lui Mailat și obligativitatea jucătorului U21.

Este clar că ne va lua puțin să îmbinăm cei mai buni jucători într-o formație puternică, începând cu apărarea. Am luat gol în minutul 9, la o fază destul de simplă, cu o minge lungă în zona centrală a careului la care Cânu a fost depășit de un adversar, balonul a ajuns la un jucător al gazdelor în preajma lui Crețu - dar nu chiar în preajmă -, iar șutul acestuia din prima, la colțul lung, l-a învins pe Straton, plasat poate puțin deficitar. Prima parte a reprizei a aparținut oarecum celor din Debrecen, care au pus presiune cu minge lungi, în special în flancul drept, unde legătura Crețu/Melinte nu e solidă. Replica noastră a venit la o ocazie a lui Bud, trădat de preluare, ca ulterior Poli să urce tot mai mult în jumătatea adversă. Munteanu a fost periculos în câteva rânduri și am beneficiat de numeroase faze fixe, două dintre ele fiind mai tăioase - o liberă centrată care a țintit însă poarta, respinsă de portar, și o finalizare cu capul, pe lângă, din centrul careului.

Repriza secundă, cu Vașvari, Bianconi și Doman pe teren, a început cu o ocazie imensă a gazdelor, care ne-au făcut în flancul nostru stâng, doar pentru a finaliza pe lângă din careul mic. Noi am schițat ceva la un corner, retrimis de Cânu central, dar finalizat pe lângă, înainte ca Debrecen să se desprindă. În minutul 59, o acțiune lentă pe mijloc a fost verticalizată brusc, fix pe axul central al defensivei, cu Melinte învins în duelul corp la corp cu adversarul și Cânu oferind un dublaj ineficient, astfel că vârful puternic al echipei maghiare a înscris. Tot acesta a pus capul pentru al treilea gol, doar trei minute mai târziu, de această dată cu Șeroni și Melinte oferindu-i mult prea mult spațiu, la o centrare venită din flancul nostru stâng. Devenise clar că nu avem prospețimea necesară să mai facem față acestei părți a jocului, iar nici schimbările efectuate nu au ajutat, deși am avut o bară prin Bianconi. S-a terminat de abia după ce am mai primit un gol, în minutul 83, de această dată la un corner, cu Melinte depășit (din nou) de adversar.

Nu arătăm deosebit de pregătiți pentru un meci oficial în nici o săptămână, dar știam acest lucru. Îngrijorătoare sunt lacunele defensive grave pe care le-am arătat, erori de poziționare, neatenții, care țin și de abilitățile individuale ale jucătorilor. Necesitatea încă unui fundaș central era evidentă de multă vreme, dar clubul nu a reușit să găsească o soluție - cu atât mai mult cu cât Cânu și Melinte sunt centrali pe poziție stângă, nu dreaptă. Problemele pe flancuri aș vrea să le pun pe seama oboselii, a lipsei de dublaj, a mobilizării adversarilor - și aceștia debutează weekend-ul viitor, dar au terminat sezonul la final de mai. Mai ales în prima repriză am mișcat destul de bine, cu ceva incisivitate, și sunt convins că odată cu rodajul echipei, în plan ofensiv se vor vedea cele mai multe îmbunătățiri - fiindcă acolo dispunem și de cea mai mare calitate. Va fi interesant de văzut dacă Croitoru va mai avea loc în echipă, mai ales că ar trebui să joace alt rol decât cel de anul trecut.

Cert e că nimeni nu vrea să piardă la un asemenea scor, fie și într-o partidă de pregătire. Cu niște rezultate proaste în debut de sezon riscăm să ne compromitem imaginea pentru tot sezonul, așa cum am mai trăit-o în trecut. Va trebui să ne autodepășim, să obținem, cum sugeram, măcar cinci puncte.

Poli: Straton – Crețu (80 Străuț), Cânu (61 Șeroni), Melinte, Țigănașu – Soljic, Artean (46 Vașvari) – Munteanu (61 Ciucur), Croitoru (46 Doman), Bîrnoi – Bud (46 Miguel Bianconi)

Niciun comentariu :

Google+