14 iunie 2017

Note Poli - UTA (baraj Liga 1)

Poli - UTA 2:1 (2:0)
[45 voturi]


CRONICA MECIULUI

Marius Curileac

E totuși puțin misterios cum de, după un sezon bun, Straton s-a văzut așezat pe banca de rezervere. Curileac, deși a avut prestații decente, n-a avut constanță și acest lucru ne-a costat cu UTA. Poziționarea sa la gol a fost deficitară și pe lângă acest neajuns, a avut o zi mai grea la degajări, respectiv o pereche de ieșiri neconvingătoare. A respins un șut pe poartă, dar rămâne acel neajuns de la reușita care îi ține în viață pe arădeni.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 4,8

Bogdan Străuț

Solid, nespectaculos, puțin întrebuințat. Un aport ofensiv mai consistent ar fi ajutat echipa, dar n-am ceva anume să-i imput lui Străuț.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,7

Cristian Bocșan

Una caldă, una rece, una prin care apa nu trece. Chiar dacă se putea da fault la golul arădenilor, intervenția lui Bocșan a fost deficitară, asta după ce fusese anterior aproape să cauzeze un penalty la o fază care nu reprezenta nicio amenințare la poarta noastră. Altfel însă, a creat pericol la mai multe faze fixe, inclusiv devierea decisivă pentru golul lui Cânu și bara de pe finalul meciului.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,1

Gabriel Cânu

Păcat de săritura pe sub minge care a precedat golul arădenilor, căci în rest Cânu s-a prezentat solid defensiv, periculos la fazele fixe în favoarea noastră și cu o atitudine agresiv-pozitivă în joc. Discursul împotriva lui Găman de după meci mi-a alinat o parte din dureri. Dacă m-a deranjat ceva, este că, în postura de căpitan, s-a lăsat copleșit de frustare la final, ieșind repede de pe teren, în loc să adune echipa pentru a saluta publicul.  

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 6,7

George Neagu

Eliminarea lui Neagu a fost o nedreptate, chiar dacă fundașul ar fi putut aborda faza celui de-al doilea galben cu mai multă iscusință. Îmi plăcuse prestația sa până în acel moment, cu tot cu faza de atac deosebit de bună irosită printr-o centrare/finalizare slabă.  

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,4

Andrei Artean

Jocul de pase imprecis al lui Artean a fost la vedere în această partidă, asta pe lângă mai multe erori comise de mijlocaș. Nu prea știu ce să zic, e destul de departe de forma pe care ne-am dori-o de la el, mai ales în aceste meciuri de luptă, unde calitățile sale fizice trebuie să primeze.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,1

Josip Šoljić

Croatul a revenit la nivelul cu care ne-a obișnuit, oferind o pasă de gol și fiind aproape de o reușită spectaculoasă în repriza secundă. De când a venit, Soljic a reprezentat o piesă de bază a echipei, asta pe lângă faptul că a jucat aproape meci de meci, inclusiv în disputele de cupă. Cumva e mereu motiv de satisfacție să-i văd reacțiile fotografiate după goluri, fiindcă indiferent de reușitele pe care le are în meci, abordarea sa este una profesionistă.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 5,9

Cristi Bărbuţ

Greu de notat această ultimă prestație a lui Bărbuț pe Dan Păltinișanu, mijlocașul aplaudând tribunele la schimbare - cu, am impresia, o reacție plăpândă din partea acestora. Deși a fost activ în prima parte, toată munca sa îți lasă mai degrabă un gust amar când ultimei pase sau șutului îi lipsește calitatea pentru a face diferența. A fost cazul atât la ratarea unu la unu cu portarul, cât și la centrarea nu chiar destul de bună pentru Doman, la capătul unei faze personale frumoase. Și-a dorit mult să impresioneze, s-a văzut și prin cursele (fără finalitate) făcute în zona centrală, dar mă tem că n-a reușit s-o facă pe deplin.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,7

Marius Croitoru

Mult mai energic decât în meciul de la Mediaș, Croitoru a oferit practic două pase de gol (irosite) pentru Bărbuț și Doman și a bătut, cu fluctuații cu tot, destul de bine fazele fixe. Normal că meciul nu se putea termina fără un cartonaș galben pentru proteste, dar acesta este genul de prestație de care avem nevoie din partea sa pentru a trece peste acest baraj.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 6,2

Cătălin Doman

Într-o prestație destul de asemănătoare cu a lui Bărbuț, adică cu mult elan, inițiativă, dar imprecizii la ultima pasă sau la finalizare, și Doman a lăsat oarecum de dorit. Am apreciat însă dispoziția la efort, care a inclus și replieri defensive (!), și sunt convins că lipsa meciurilor din ultima perioadă se resimte în continuare.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,9

Alexandru Popovici

N-a apucat să facă mare lucru în cele zece minute cât a jucat și ne rămâne să sperăm că se va recupera pentru a fi măcar pe bancă la meciul retur.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 5,3

REZERVE

Pedro Henrique

Deși a primit critici chiar și la capătul acestui meci, mie mi-a plăcut prestația lui Pedro. Pe lângă golul marcat printr-o execuție de rafinament, am văzut în el mai multă dorință decât în ultima perioadă, reflectată în numărul de dueluri la cap câștigate pe mingile lungi. Păcat de șutul moale și pe lângă din partea secundă, respectiv de lipsa combustibilului pentru a duce mai mult de șaizeci de minute, dar aceasta din urmă nu este o noutate.

Nota Cronicii: 6,5
Nota comunității: 6,2

Sebastian Mailat

Introdus cu jumătate de oră rămasă de jucat, Mailat a avut neșansa de a evolua cât echipa se afla în inferioritate, fiind forțat să-și asume mai multe sarcini defensive. Cele două curse reușite și finalizate cu faulturi împotriva sa la marginea careului au fost tăioase și ar fi putut cauza mai multe pagube fără intervențiile cinice ale adversarilor.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 6,2

Alin Şeroni

Va fi un real test pentru Șeroni dacă va fi titularizat la Arad. Pe de-o parte este nevoie de puterea și de combativitatea sa, pe de altă parte este nevoie și de un dublaj bun la riscurile pe care și le asumă de regulă. A intrat bine în joc de această dată, încercând câteva curse în flanc și oferind o centrare bună pentru Cânu în prelungiri, la capătul unei recuperări reușite din pură insistență.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 5,9

ANSAMBLU

Ionuț Popa

Se pune întrebarea dacă Popa a greșit cumva primul unsprezece. Exceptând titularizarea lui Curileac, care am impresia că a prins echipa mai mult pe chestiuni de politică internă, și eventual titularizarea lui Bărbuț, în dauna lui Mailat, nu cred că avea ce altceva să facă. Echipa a jucat bine, a construit cu incisivitate, și doar neajunsurile personale și frustrările arbitrale au făcut ca scorul să nu fie mai mare. Ceea ce a dăunat, poate, a fost starea de tensiune indusă și jucătorilor, o stare perpetuată inclusiv la finalul partidei, live la TV. Avem nevoie să intrăm pe teren joi cu aceeași autoritate cu care am făcut-o în această partidă, iar chiar dacă Popa sugera că vom ataca, rămâne să vedem dacă acesta va fi planul și în ziua meciului. Na, nu să vedem, dar să urmărim.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 5,9

Echipa

În fața celei mai numeroase prezențe din acest sezon în tribune, echipa s-a motivat bine și a oferit un spectacol convingător în prima parte, pătat de neajunsurile de la finalizare. Blazarea episodică din partea secundă, accentuată de eliminarea lui Neagu, a lăsat o senzație ciudat la final, mai ales că jucătorii nu s-au organizat să salute publicul, ci au arătat prea evident frustrările unui meci, de altfel, destul de bun.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 6,3

Omul meciului

Marius Croitoru - 13,3%
Pedro Henrique  - 8,9%
Gabriel Cânu - 44,4%
Josip Šoljić - 15,6%
Sincer, n-am nicio idee - 17,8%

Niciun comentariu :

Google+