6 iunie 2017

Note Mediaş - Poli (p-o, et. a 14-a)

Mediaș - Poli 2:2 (2:1)
[62 voturi]


CRONICA MECIULUI

Marius Curileac

Poate că era loc de o intervenţie mai bună la libera lui Eric şi poate că ieşirea la Munteanu, care ulterior a tras peste doar cu Cânu în poartă, a fost hazardată. Uneori îmi pare prea greoi, Curileac. Dar în acest meci a scos trei goluri și a prins mingile dificile, astfel că am rămas cu şansa egalului pe care ulterior l-am obţinut. Nimic nu putea fi mai de preţ.

Nota Cronicii: 6,5
Nota comunității: 5,6

Bogdan Străuț

Intrat într-o formă mai bună de câteva meciuri, trebuie doar să-nchid ochii pentru a vedea mingea trimisă de Străuţ în gura porţii pentru Popovici şi lovitura cu capul, ratată, a acestuia. Ar fi trebuit să egalăm atunci. Defensiv a evoluat în nota colegilor de linie, dar spre deosebire de alte partide, flancurile mi s-au părut mai puţin vulnerabile decât zona centrală.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 5,9

Cristian Bocșan

La golul doi îl priveşte pe Cânu, în loc să-l dubleze, apoi face un pas greşit la ofsaid şi îi oferă tot spaţiul de pe lume lui Buziuc, iar la ratarea lui Munteanu se repliază în reluare. Partea bună e că în rest prestaţia sa n-a fost grav deficitară, iar la fazele descrise vina se mai poate împărţi. Odată ce treburile s-au complicat în repriza secundă și apărarea a fost mai descoperită, m-a impresionat, cumva.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,6

Gabriel Cânu

Pe de-o parte, aşa cum s-a văzut mai bine la televizor, Cânu n-a fost providenţial la niciuna din fazele periculoase rău ale primei reprize. Ba chiar îl priveşte cu lejeritate pe Munteau înainte de a fugi totuşi în poarta lăsată liberă de Curileac. În partea secundă însă mi-a lăsat impresia omului care împinge echipa din spate, multe acţiuni de "construcţie" au început de la el, iar deşi am fost mai expuşi, atât el, cât şi Bocşan au reuşit să oprească atacurile rapide ale gazdelor. 

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 6,3

George Neagu

Exceptând nesincronizarea la ocazia lui Buziuc, jocul lui Neagu a fost competent defensiv şi inexistent ofensiv. Faptul că n-a fost pe nicăieri la golul doi i se datorează lui Fucek. Să-l vedem în duel cu fosta sa echipă, la baraj.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,6

Andrei Artean

Uneori mă oripilează pur şi simplu calitatea paselor lui Artean, care ca mijlocaş central ar trebui să poată deservi măcar coechipierii în 15-20 metri fără a compromite o acţiune. Nu am de ce să-i critic implicarea, evidentă cumva mai mult după meci, decât ca rezultate în timpul partidei. De fapt, aproape tot răul în acest joc a plecat de la slăbiciunile liniei de mijloc, care a expus defensiva la fel şi fel de atacuri. Ca omul numărul unu la centru, mă aşteptam la mai mult.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,7

Josip Šoljić

Un meci de groază făcut de ambii croaţi, protagonişti mai des în rău, decât în bine. Pe lângă faultul neglijent cauzat la libera din care s-a deschis scorul, letargia cu care îl marchează pe Eric atunci când Fucek pierduse mingea la centru exprimă perfect prestaţia noastră din prima repriză. Şi n-a fost singura fază în care Šoljić a părut în reluare. De departe cel mai slab meci pe care l-a făcut de când e la Poli, poate şi sub presiunea rezultatului.

Nota Cronicii: 4,0
Nota comunității: 5,0

Cristi Bărbuţ

Nimic nou de la Bărbuţ. Exceptând o fază bună finalizată lamentabil, încă la 0-0, rata de succes a acţiunilor sale a fost departe de unde mi-aş imagina-o. Chiar şi la cele două-trei faze promiţătoare în care a primit mingea în colţul careului, m-a mâncat instant în stomac senzaţia că n-am motiv de speranţe. M-aş fi gândit că se cade reducerea presiunii exercitată prin repetatele titularizări ale lui Bărbuț, în ciuda formei sale - în orice caz atâta timp cât Mailat stă pe bancă. Dar dacă aş avea de ales între Fucek şi Bărbuţ, nu ştiu care ar trebui mai degrabă sacrificat - asta deşi pe forma recentă, croatul a mai repurtat un succes, două.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,0

Josip Fuček

Că tot l-am adus în discuţie, şi forma lui a prins punctul minim în acest meci. Eroare care a dus direct la golul doi a fost precedată de mai multe mingi pierdute, într-o demonstraţie de neputinţă rară din partea sa.

Nota Cronicii: 4,0
Nota comunității: 3,7


Marius Croitoru

Nu ştiu ce anume a fost în prestaţia lui Croitoru care mi-a lăsat un gust amar. Deja de la prima liberă bătută direct în zid, care i-a pus pe găzari pe o contră fioroasă, căpitanul detronat în favoarea lui Cânu  m-a stresat. Într-un anume sens, gestul de-căpitanizării e unul bizar, dar probabil consecinţă a scandalului de la pauza meciului trecut şi a altor valuri croitoreşti. Implicarea sa a fost limitată, succesul şi aşa, iar de prea multe ori l-am remarcat răstindu-se la un coleg sau la altul. Tensiunea nu iartă pe nimeni.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,7

Alexandru Popovici

Am fost aproape să ne vedem forţaţi să ne redenumim trofeul. Contribuţia la cele două goluri ar fi fost de vis, dacă era completată de o reuşită la centrarea lui Străuţ din debutul reprizei secunde. Fără spaţii, Popovici s-a chinuit să intre în joc, ceea ce face ca reuşitele sale la puţinele oportunităţi avute să fie cu atât mai preţioase. Mai câteva goluri cu UTA şi poate ne mai răzgândim şi noi.

Nota Cronicii: 6,5
Nota comunității: 7,3

REZERVE

Sebastian Mailat

Popa se încăpăţânează să nu-l titularizeze pe Mailat de prea mult timp. În această partidă prestaţia sa ne-a salvat de la retrogradarea directă, din nou cu precădere din flancul stâng, unde pare să-şi poată etala cel mai bine calităţile. Nimeni nu vrea să pună responsabilitatea salvării exclusiv pe umerii săi, dar e la mintea cocoşului că atunci când flancurile (sau orice compartiment) nu-ţi joacă mai nimic, trebuie să faci o schimbare de abordare.

Nota Cronicii: 6,5
Nota comunității: 8,3

Cătălin Doman

Introdus (prea) târziu în joc, Doman a reuşit totuşi să se facă simţit, căci tocmai el a iniţiat faza golului egalizator. Mă îndoiesc că poate duce un meci întreg, însă la cum arată jocul nostru ofensiv, avem nevoie de mai mult de un sfert de oră cu el pe teren.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 6,5

Alin Şeroni

Andrei mă tot bâzâia că trebuie să intre Şeroni în atac. Cum a făcut-o, a apărut un nou tip de pericol în zona careului advers. Dacă intra şutul său de la douăzeci de metri, era culmea inspiraţiei. Cu un Şeroni la nivelul său maxim arătat în acest sezon, nu mi-ar fi teamă de baraj.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 6,3

ANSAMBLU

Ionuț Popa

Nu cred că Popa a reuşit să monteze jucătorii pentru acest meci. Că avem mari dificultăţi în a crea pericol când suntem obligaţi s-o facem nu e ceva nou, astfel că în acest context este admirabil că am reuşit să marcăm de două ori din acţiune. Şansa lui Popa s-a numit Mailat, sau poate lipsa gravă de formă a lui Fucek, vizibilă din satelit. Altfel poate trebuia să treacă o oră de joc până la introducerea mijlocaşului de bandă, aşa cum a fost şi în cazul lui Doman. Apoi, imediat după golul Botoşaniului, ne-am retras mai repede decât aramtă dacă, deşi eram periculoşi în acele momente şi n-aveam garanţia rezultatului din Moldova. Colac peste pupăză, declaraţiile de după meci au inspirat o deconectare rece de la dramatismul a ceea ce se întâmplase, cu săgeţi absurde trimise în direcţia Mediaşului, a Pandurilor, a Chiajnei, în condiţiile în care noi avem probleme noastre. Frustrant.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 6,1

Echipa

Dacă echipa nu credea, nu mai aveam despre ce scrie în zilele următoare. Asta în ciuda faptului că anumiţi jucători au dezamăgit grav sau că, per ansamblu, am părut anesteziaţi o mare parte din timp. La aproape fiecare reluare se remarcă un alb-violet plimbându-se pe teren, ceea ce e de neînțeles. Am avut multă şansă, dar victoria Botoşaniului ar fi fost degeabă dacă nu luptam cumva pentru a reveni, după ce o repriză întreagă am părut în genunchi. Asta admir. Pentru dubla cu UTA va fi nevoie însă de altceva, de mai mult pragmatism, de mai multă unitate, şi atunci putem desăvârşi minunea şi să ne apucăm să făurim statuile alea.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,9

Omul meciului

Alexandru Popovici - 21%
Sebastian Mailat - 71%
Gabriel Cânu - 1,6%
Marius Curileac - 1,6%
Sincer, n-am nicio idee - 4,8%

Niciun comentariu :

Google+