25 mai 2017

Note Poli - Pandurii (p-o, et. a 12-a)

Poli - Pandurii 0:1 (0:1)
[24 voturi]

Cătălin Straton

Singurul lucru care i se poate imputa portarului este că n-a respins mai departe la șutul premergător golului, dar nu e ca și cum a avut un timp de reacție prelungit. În rest,intervenția la șutul lui Batin din partea a doua ne-a ținut în joc și sumedenia de acțiuni pornite din degajările lui Straton, parcă mai precise ca de obicei, n-au putut fi redirecționate eficient de vârfuri. Nu rețin însă să fi mers vreo degajare direct în aut, e și asta ceva.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 4,8

Bogdan Străuț

Prim planul pierdut la faza golului ne-a costat, așa cum a ajuns să ne coste fiecare jumătate de greșeală la acea acțiune. Era nevoie de o prezență ofensivă mai accentuată din partea lui Străuț, de centrări mai de calitate, dar, în nota echipei, reușitele sale au fost puține - chiar dacă din piciorul lui a plecat centrarea care putea aduce egalarea, când Artean a trimis cu capul pe lângă.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 4,4

Cristian Scutaru

Asemeni lui Șeroni, lipsa de meciuri se simte și în cazul lui Scutaru. Faza golului putea fi oprită din fașă cu o respingere bună din partea fundașului central și, cumva, eram sigur că nu va termina partida în teren. Au mai fost o serie de inexactități pe parcursul partidei, astfel că per ansamblu aproape că m-am întrebat dacă n-am fi fost mai câștigați cu un Bocșan apt.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 4,2

Gabriel Cânu

Singurul fundaș care a ieșit cât de cât cu fața curată din acest meci, Cânu a avut mare neșansă la execuția din foarfecă la devierea lui Străuț Ne-ar fi readus în joc cât mai eram la egalitate numerică, dar au lipsit câțiva centimetri. Ghinion.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,3

Alin Șeroni

Face Șero ce face și cumva ajunge culpabil măcar în parte la aproape fiecare gol primit. Prins pe picior greșit la acțiunea golului, spațiul oferit lui Păcurar i-a permis să atace mingea nejenat. În rest, șarjele sale n-au dat roade, deși nu i se poate imputa că n-a vrut sau că n-a încercat. 

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 4,5

Andrei Artean

Beneficiarul singurei șanse mai serioase de egalare în partea secundă, finalizarea sa cu capul a lăsat mult de dorit. Mai grav e că per ansamblu am trăit cu senzația că mijlocul nu a susținut destul atacul, stând prea aproape de linia de fund - care, la rândul ei, a stat prea jos pentru a se implica pe respingeri. Nu-mi place forma lui Artean din ultima perioadă și asta se resimte și la nivelul rezultatelor.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 4,3

Josip Šoljić

Pentru mine Šoljić are marea calitate de a fi un jucător constant, cu execuții destul de corecte în majoritatea timpului, dar mai ales cu o atitudine care îți dă senzația că știe pentru ce luptă. La fel a fost și în acest meci, până când Popa l-a împins în linia de fund, unde nu avea ce căuta. Asemeni lui Cânu, a avut neșansă la execuția foarte bună soldată cu o bară.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 4,5

Cristi Bărbuț

O singură acțiune finalizată în nouăzeci de minute nu e o statistică grozavă - și aceea, parcă cu ochii închiși, într-o zonă în care nu era niciun coleg. Pe final a părut că nu mai poate și probabil ar fi fost schimbat dacă nu se accidenta Scutaru, dar a fost prea puțin din partea unui jucător de la care speri să facă diferența.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 4,4

Marius Croitoru

Pentru tot efortul pe care l-a depus, am trăit cu senzația că n-a reușit să-și energizeze coechipierii prea bine, să-i convingă să stea mai sus, să fie mai înfipți. Jucând în zece, era și normal să nu mai ducă ultimul sfert de oră, deși poate chiar atunci ar fi fost nevoie de mai multă claritate. Acțiunea soldată cu golul anulat al lui Pedro a fost una de toată frumusețea, care merita un gol curat. Cu o floare....

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 7,1


Josip Fuček

Fără mari izbânzi și aparent greoi, croatul n-a avut impactul pe care l-am visat. Nici fazele fixe n-au mers grozav, astfel că ne-a lipsit incisivitatea în flanc - dar, sincer, și când am avut succes, mai problematică era lipsa de opțiuni în zona centrală. Probabil că ar fi trebuit să ne asumăm mai repede un risc să să jucăm în linie de trei în apărare.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 4,8

Pedro Henrique

Ar mai fi ceva de zis? Nu știu dacă m-a decepționat un gest anume, un comportament punctual, mai mult decât mai decepționat al lui Pedro în această partidă decisivă. Faulturile repetate care au dus la primul galben n-au venit din prea multă înverșunare, ci mai mult din frustrare, dar să zicem că am fi putut trăi cu ele; ceea ce s-a întâmplat după golul anulat, o centrare perfectă la care ar fi trebuit să înscrie corect de altfel, a fost deplorabil. Să-ți lași echipa în zece, într-un meci de asemenea importanță, doar fiindcă nu-ți poți ține în frâu emoțiile...n-am cuvinte. Lui Ganea i-am dat un unu pentru gestul incalificabil de acuma zece ani, în fața Rapidului. Pedro e pe aproape.

Nota Cronicii: 2,0
Nota comunității: 2,0

REZERVE

Alin Ignea

Probabil că aș fi forțat un Mailat în locul lui Ignea, cu tot cu accidentarea suferită de Scutaru. Din punctul meu de vedere a greșit la ambele mari ocazii pe care le-au avut oaspeții pe final, fără a aduce ceva jocului nostru.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 4,0

Cătălin Doman

Intrat târziu, spații puține, mingi utile la fel de puține. A trimis un corner prea lung și cam atât.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 4,3

Octavian Drăghici

O altă schimbare care n-a ameliorat în vreun fel eforturile noastre de egalare. Șeroni a părut mai eficace în a ajunge la mingile lungi, chiar dacă a și comis mai multe faulturi în tentativele sale de a câștiga prim planul.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 3,5

ANSAMBLU

Ionuț Popa

Cumva era previzibil că ne vom frige. Presiunea pusă pe jucători prin odihnirea lor la finala Cupei, deși pentru un Cânu sau un Croitoru ar fi fost ultima șansă (și una bine meritată) să lupte cu un trofeu pe masă, n-a dat roade. Echipa n-a părut de fel montată, cu câteva excepții, și fizic a fost orice numai nu proaspătă. Schimbările au fost efectuate prea târziu, cel puțin Ignea n-ar fi trebuit trimis pe teren, iar nimic din ce s-a încercat pentru a îmbunătăți construcția n-a dat roade. Pe deasupra, discursul fatalist din ultimele săptămâni pare să aibă doar efectul de a crea alibiuri și a demoraliza jucătorii.

Nota Cronicii: 4,0
Nota comunității: 4,4

Echipa

Altfel trebuia să ne prezentăm la acest joc. Chiar și cu om în minus, am sperat la mai mult, la măcar două, trei faze de poartă în repriza secundă, dar am legat prea puține acțiuni, pe care le-am abordat oricum cu letargie. Nici nu e de mirare că n-am putut determina un om al meciului. Nu e totul pierdut, dar avem nevoie de altceva. Și de șansă.

Nota Cronicii: 4,0
Nota comunității: 4,1

Omul meciului

Marius Croitoru - 25%
Sincer, n-am nicio idee - 58,3%
Josip Šoljić - 12,5 %
Josip Fuček - 4,2%

Niciun comentariu :

Google+